– Ingen grunn til frykt

West Ham-manager Sam Allardyce mener at spillerne hans ikke har noe press på seg før møtet med Manchester United.

Publisert Sist oppdatert

58 år gamle «Big Sam» tror rett og slett at det kan tale til London-lagets fordel at de ikke er levnet særlig store sjanser foran kampen mot ligalederne.

– Fordi dette er en kamp spillerne kan gå til uten frykt. De har ikke noe annet press på seg enn det presset de måtte legge på seg selv foran et oppgjør på en av verdens mest berømte fotballarenaer, sier han til West Hams offisielle hjemmeside, og legger til.

– Å få spille fotball foran 75.000 mennesker på Drømmenes teater er slikt man drømmer om som barn.

– Men det blir likevel viktig for spillerne å gå utpå og gjøre det de vet de er kapable til. Selv om det skulle ende med nederlag til slutt vil de da kunne dra hjem igjen etterpå i visshet om at de har gjort sitt absolutt beste.

Tynnslitt stall

I forhold til laguttak kunne imidlertid Allardyce ha ønsket seg litt friere tøyler enn dem han har for øyeblikket.

– Ja, for vi er redusert. Mark Noble er suspendert og George McCartney må komme seg helskinnet gjennom en fitness-test før kampen om han skal være aktuell. Troppen er strukket til det ytterste, så vi er tvunget til å klare oss med dem vi har tilgjengelig. Vi må bare prøve å gjøre det vi kan.

– Det vil si at vi er nødt til å spille så godt det lar seg gjøre og se hvor langt vi kommer med det. Men som jeg har sagt så ofte før om kamper på Old Trafford; man kan spille så godt man bare vil, og likevel komme ut som den tapende part.

– United lekker

Allardyce ser imidlertid svakheter ved dagens United-mannskap; svakheter han naturligvis vil prøve å utnytte i den grad det lar seg gjøre:

– Manchester United har jo vært lekk denne sesongen. Forsvaret har ikke vært av samme kvalitet som i tidligere år, og har sluppet inn flere mål enn vanlig. Det store problemet er at United heller ikke klarer å la vær med å score mål. Derfor blir det nødvendig for oss å holde eget forsvar på tå hev. Vi må rett og slett spille som et lag enten vi har ballen eller ikke. Klarer vi det; vel, da vet man aldri hva som kan komme til å skje, sier Allardyce med håp i røsten.

Powered by Labrador CMS