– Trendy å sparke managere

Mens Sir Alex har sittet i samme jobb i over 24 år, er situasjonen en helt annen i mange andre klubber. Ferguson retter en advarende pekefinger mot agenter og klubbeiere.

Publisert Sist oppdatert

United-sjefen er spesielt kritisk til Blackburn, der klubbens nye eiere involverte agentfirmaet SEM Group før de sparket manager Sam Allardyce. Klubben lå på 19. plass da Allardyce tok over i desember for to år siden. Sist sesong endte Rovers som nummer 10, og da han fikk avskjed på grått papir snuste Blackburn på fjerdeplassen.

– I Blackburn lar de en agent involveres og få bestemme klubbens framtid. Hadde Sam vunnet søndag ville Blackburn vært på femteplass, men han kunne likevel fått sparken fordi de kunne sagt at de burde vært nummer fire.

Den erfarne manageren mener hele fotballindustrien står på spill hvis situasjoner som i Blackburn blir trendsettende for hvordan klubbeiere ønsker å drive sin klubb. Bare dager før Allardyce måtte gå av i Blackburn fikk Chris Hughton sparken i Newcastle. Det er bred enighet om at både Hughton og Allardyce gjorde det bra i sine respektive klubber, uten at det hjalp dem.

– Det er blitt trendy å sparke en manager når det butter imot, og jeg lurer på om Blackburn tenkte «hvis Newcastle kan gjøre det, kan vi også gjøre det.»

Arbeidsnarkomanen har flere ganger sagt at det å være manager for en klubb er en 24 timers jobb syv dager i uken året rundt. Presset er blitt større og større.

– Det er veldig vanskelig å bygge en klubb i disse dager. Presset på managere er intenst. Alt jeg kan si er at uansett hva en manager får i lønn, så er det ikke verd det, sier Ferguson til The Telegraph.

Powered by Labrador CMS