Krangler om dommeravgjørelsene

Både Sir Alex Ferguson og Sam Allardyce mener dommerteamet gjorde én helt håpløs avgjørelse – men de snakker slettes ikke om den samme situasjonen.

Publisert Sist oppdatert

Det endte 2-2 på Upton Park etter at Robin van Persie utliknet for United med kvarteret igjen å spille. Kampen bare preg av tøffe dueller og tidvis stygt spill – uten at Fergie lot seg overraske av den grunn.

– Vi kjenner til måten de spiller på – ballen er stort sett i lufta, og det må vi forsvare oss mot. De er et veldig aggressivt lag, noe vi så i kveld. Man trenger en sterk dommer, og jeg er ikke så sikker på om vi hadde det i kveld, sier han til Sky Sports.

Situasjonen han tenker på skjedde på overtid av første omgang. På en corner kom Andy Carroll dundrende inn i David de Gea og meiet han ned. Sir Alex ga dommer Lee Probert det glatte ordelag da lagene gikk inn i garderoben ved halvtid, og etter kampen ga han også sin klare mening.

– Det sier seg selv. Jeg trenger ikke diskutere det – det er et rødt kort, men dommeren så det annerledes.

West Ham-sjef Allardyce er imidlertid ikke enig med skotten. Han hevder Carroll kun var ute etter ballen og at det utelukkende var en "klumsete takling".

– Han må prøve å rekke ballen. Det gjør han ikke, og derfor blir det frispark. Så enkelt er det. Dommeren er nødt til å gi et frispark, og i verste fall et gult kort. Det er ikke noe mer enn det – det er en klomsete takling.

– Assistentdommeren tar fra oss en historisk seier

Det var en annen situasjon som fikk Allardyce til å se rødt i intervjuet etter kampslutt. Van Persie stod nemlig i offside før han plukket opp returen på skuddet til Shinji Kagawa.

– Vi spiller mot Manchester United og er i ferd med å ta en historisk seier. Det skjer ikke så veldig ofte at laget ditt spiller så bra mot Manchester United, og så tar assistentdommeren seieren vekk fra deg, sier Allardyce.

– Det er jobben deres. Dette er en opplagt offside, det går ikke an å finne på unnskyldninger for det. Dommeren er på linje med den siste forsvareren, og Van Persie står to meter i offside. Han burde løfte flagget sitt, men gjør det ikke.

– Det er hardt å svelge, for det var en fantastisk forestilling av laget. De skal ikke gjøre slike feil. Om spillerne mine gjør slike feil, får de ikke plass på laget.

Og hva tenker du om den situasjonen da, Sir Alex?

– Det så jeg ikke, for å være ærlig med deg.

Til tross for poengtapet mener Fergie han tar med seg mye positivt fra oppgjøret. Blant annet mener han David de Gea igjen viste at han begynner å takle de tøffe, fysiske luftduellene som frekventerer mye oftere i England enn i Spania.

– David har gjennom hele sesongen utviklet seg til å bli en fantastisk keeper. En engelsk kamp er en helt vill erfaring, men vi har sett en stund nå at han har utviklet seg til å bli en toppkeeper.

– Vi liker ikke å tape, og det viste vi i dag igjen. Vi hadde mange sjanser de siste 20 minuttene – en god redning på skuddene til Van Persie og Chicharito, i tillegg til en redning på streken. Allikevel gikk det ikke vår vei, sier Fergie.

Powered by Labrador CMS