Ler bort «hårtørkeren»

Sir Alex Ferguson hevder at han har mørnet med alderen og innrømmer at han begynner å bli litt lei av å høre gamle myter om seg selv.

Publisert Sist oppdatert

Til den Manchester-baserte radiostasjonen Key 103, sier United-manageren at han har lært seg til å innta et avslappet forhold til «hårtørkerbeskyldningene» og hevder at den karikaturaktige fremstillingen av ham selv er bygget på en «urban myte».

«Problemet med en sukssesfylt karriere er at du må takle en hel rekke med myter. Jeg tror det var Mark Hughes som i sin tid startet denne (hårtørkeren), sannsynligvis etter at jeg hadde gitt ham en overhøvling.

«Disse «hårtørkerhistoriene» begynner forresten å bli litt utvannet,» mener Ferguson. «Men det er mye som bygger opp under denne myten, så det skal en del til for å avfeie den. En av de mer seriøse avisene skrev blant annet at jeg pleide å vandre opp og ned langs sidelinjen mens jeg øvde meg på å skrike!

«Da jeg spurte klubbadvokaten hva vi skulle gjøre med det, svarte han ved å bryte ut i latter!
«Hva har du tenkt å gjøre med det da,» lo han, og la til at han tvilte på om det ville være mulig å bli kompensert fordi noen hadde skrevet at jeg skrek. Nei, det er bare å late som ingenting og gå videre. Av den grunn prøver vi å holde litt tilbake (i kontakt med pressen), ellers ville vi risikerert å måtte møte i retten hver eneste dag.
Må få beskjed
«Men alvorlig talt; jeg har tro på å gi spillerne beskjed når de ikke har levd opp til forventningene. Og jeg venter ikke til mandagen. Jeg gir dem beskjed straks etter kampen. Jeg husker da jeg var yngre og en annen manager sa til meg: «Vent til mandag, Alex!» Nei, svarte jeg, på mandag har jeg ikke tid, da er jeg i full gang med å forberede neste kamp.

«Når vi ikke har vunnet, eller ikke har spilt godt, vel, da må spillerne få beskjed, for i denne klubben er det viktig å vinne. Med tanke på hvordan vi hver eneste uke legger forholdene til rette for spillerne, alt arbeidet vi som trenere legger ned, all den tiden som brukes til videoanalyser, fysiske forberedelser og medisinsk oppfølging for spillerne, gjør at vi forventer resultater. På trening er alt utelukkende positivt, ingen kritiserer, men når lørdagen kommer da forventer vi resultater.

United-manageren påstår likevel at han nå til dags praktiserer en mer filosofisk tilnærming til manageroppgaven enn han kanskje gjorde tidligere.

«Det hender at noen av lærlingene er litt engstelige fordi jeg er den jeg er. De ser for seg at jeg sitter der oppe i mitt eget lille elfenbenstårn. Men det er jo ikke tilfellet. Etter hvert som man blir eldre og mykner, ser man livet i et annet og mer positivt lys. Man herdes av å vinne den ene dagen og tape den neste. Man må bare akseptere at begge deler er en del av livet, avslutter verdens beste manager.

Kilde: ManUtd.com

Powered by Labrador CMS