lindelof

Ryktesaker, uke 4

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 29. januar

21.05: Mer på Victor Lindelöf: Manchester United har bestemt for å ikke akseptere noen bud, verken låneavtale eller permanent overgang, for svensken. Det skriver Fabrizio Romano søndag kveld. Inter skal ha forhørt seg om midtstopperen de siste dagene, noe også Atletico Madrid skal ha gjort tidligere i januarvinduet.

17.50: Fabrizio Romano med mer United-nytt denne søndagen. Han skriver at Manchester United har mottatt hele ti forespørsler fra andre klubber om å signere Anthony Elanga på lån. PSV Eindhoven og Borussia Dortmund blir nevnt, men foreløpig har de ikke fått grønt lys av United.

11.35: Milan Skriniar kan forlate Inter til fordel for PSG allerede i januar, noe som betyr at Inter allerede skal ha startet jakten på en erstatter. Fabrizio Romano melder at Victor Lindelöf er på ønskelista til italienerne. Han skriver dog at United ønsker å beholde svensken, så får vi se om det skulle bli noe mer utvikling i den saken.

09.10: Ifølge Sport Italia, som gjengis av av TeamTalk, så er United en av flere klubber som kan være interessert i å signere Stefan de Vrij til sommeren. Da går nemlig midtstopperens nåværende kontrakt med Inter ut, og han står allerede nå fri til å forhandlinge med nye klubber. Andre klubber som sies å ønske seg 30-åringen er Newcastle, Tottenham, Villareal og Feyenoord.

Lørdag 28. januar

08.50: Anthony Elanga har blitt koblet med en overgang bort fra Manchester United i januar. Skal vi tro den nederlandske journalisten Rik Elfrink, som her blir sitert i The Sun, så er PSV Eindhoven med Ruud van Nistelrooy i sjefsstolen en av dem som interessert i å styrke angrepsrekka med svenske Elanga.

Fredag 27. januar

09.04: Gazzetta dello Sport skriver at Denzel Dumfries’ agent – Rafaela Pimenta – er i England, og at hun der har snakket med flere storklubber. Chelsea, Newcastle og Manchester United nevnes som interesserte klubber.

Avisa legger ikke skjul på at en overgang nå virker litt usannsynlig, men skriver samtidig at en aldri skal si aldri.

Det nevnes at det må 40-50 millioner euro til for å sikre seg Dumfries, noe som omregnet til pund blir 35-44 millioner.

08.53: CalciomercatoWeb skyter gjerne litt i alle retninger, så vi ville tatt dette med en solid klype salt, men de skriver om hvordan Juventus’ situasjon med poengstraff (og dermed reduserte muligheter for Champions League-spill neste sesong) gjør at flere toppklubber sirkulerer rundt klubbens beste spillere,og at United kan komme til å prøve seg på Federico Chiesa i sommer.

De spekulerer i en overgangssum på rundt 100 millioner euro (87,88 millioner pund i nåværende kurs), men vi vil nok ha det fra bedre kilder om vi skal tro at noe er på gang der.

Torsdag 26. januar

17.07: United håper fortsatt å sende flere spillere fra akademiet ut på lån før januarvinduet stenger, skriver Manchester Evening News.

Charlie McNeill er lysten på et lån, og en avgjørelse vil bli tatt basert på hvem som kan garantere ham en betydelig mengde med spilletid de siste månedene av 2022/23-sesongen.

United er også åpne for å låne ut stopperduoen Björn Hardley og Di’Shon Bernard om en finner passende klubber for dem hvor de kan få spilletid.

Det har også vært interesse for Zidane Iqbal, men det er foreløpig usikkert om han kan kommer til å sendes ut på lån. Midtbanekollega Charlie Savage er derimot på vei til Forest Green Rovers. Forest Green sparket onsdag manager Ian Burchnall, og har i dag erstattet ham med Everton-legenden Duncan Ferguson, men denne managerendringen skal ikke sette en stopper for låneovergangen, hevdes det.

08.50: Marcus Thuram har tidligere vært linket til United, i alle fall av diverse aviser. Borussia Mönchengladbach-spillerens konkrakt går ut i sommer, men angrepsspillerens far Lilian har uttalt at Barcelona er alle spilleres drømmeklubb, skal vi tro den italienske avisen La Repubblika.

En overgang til United i januar ville uansett vært ganske usansynlig for 25-åringen, med tanke på at United først og fremst har hatt fokus på lånespillere denne måneden.

Onsdag 25. januar

09.00: United virker å være på spissjakt og noen av navnene som går igjen er Harry Kane, Victor Oshimen og Goncalo Ramos. Fabrizo Romano skriver i sin spalte for CaughtOffside at United nå har sendt speidere til Champions League-kampene til Benfica for å ta en titt på den portugisiske 21-åringen. Romano legger også til at United kartlegger flere potensielle spisser, men at ingen ting konkret vil skje før sommeren.

Tirsdag 24. januar

15.10: Charlie Savage er på vei mot et utlån til Forest Green ut sesongen, melder BBC-journalist Simon Stone. 19-åringen skal ha hatt flere tilbud, men til slutt altså endt på Forest Green, som i skrivende stund ligger helt sist i League One.

09.40: Malo Gusto, som holder til i Lyon, rapporteres å være på vei til Chelsea. Men skal vi tro RMC Sport så er også Manchester United interessert i høyrebacken.

Den franske avisen, som siteres av Get French Football News, skriver at 19 åringen egentlig har en kontraktsavtale med Chelsea, men at United nå har blitt med i kampen og bedt spilleren om å ikke forhaste en overgang til Stamford Bridge-klubben.

Samtidig hevdes også Newcastle å være ute etter Gusto, som angivelig skal være verdsatt til 40 millioner euro.

08.15: Napolis Victor Osimhen har seilet opp som et av de heteste spissalternativene til å komme inn til sommeren. Sent mandag kveld skrev Florian Plettenberg i tyske Sky Sports på Twitter at nigerianeren fortsatt er på ønskelista, men at han ikke lenger er førsteprioriteten.

Grunnen skal være prisen. Napoli skal kreve godt over 100 millioner euro for 24-åringen, som Plettenberg skriver at United-styret ikke er villig til å betale – og derfor ønsker å se etter billigere alternativer.

Mandag 23. januar

17.02: Laurie Whitwell i The Athletic skriver at en eventuell Scott McTominay-overgang til Newcastle må vente til sommeren, for United-kilder insisterer på at det ikke blir noe salg mot slutten av januarvinduet.

Det er liten tid til å investere i en erstatter, og Ten Hag ser på McTominay som et verdifullt medlem av troppen.

Siden Newcastle har likt McTominay over tid, og siden McTominay ikke er førstelleveren, og siden United kan trenge å få inn penger fra salg også, så ligger det an til at situasjonen blir re-evaluert i sommer.

14.00: Brandon Williams er åpen for å reise på et utlån nå i januar, melder Samuel Luckhurst i Manchester Evening News.

Backen har slitt med spilletiden under Erik ten Hag etter å ha vært ute med skade de første månedene av sesongen, og er ikke overraskende ute etter mer spilletid. Kun i 2-0-seieren over Burnley i ligacupen rett før jul har Williams vært på banen for førstelaget under Ten Hag, da han hadde et innhopp på fem minutter.

13.40: Harry Kane har blitt koblet til Manchester United de siste dagene, med kun 18 måneder igjen av kontrakten i Tottenham og et United på spissjakt til sommeren. Troverdige David Ornstein i The Athletic skriver imidlertid at spissen er åpen for å forlenge med London-klubben, og at partene ikke har vært i noen seriøse diskusjoner om en mulig exit.

Ornstein påpeker uansett at den nåværende kontrakten til Kane går ut sommeren 2024, og hvis den ikke blir forlenget med det første så må Tottenham etter hvert selv ta en avgjørelse om de skal selge i sommer og ikke risikere å miste ham gratis om et halvannet år.

08.10: Manchester United er blant klubbene som jakter det brasilianske stortalentet Vitor Roque, hevder italienske Gazzetta dello Sport. Også PSG sies å være interessert i 17-åringen, som er spiss og holder til i Athletico Paranaense, hvor han tross sin unge alder allerede har spilt 52 førstelagskamper.

Powered by Labrador CMS