facu

Ryktesaker, uke 3

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 22. januar

11.25: Flamengo er ute av kampen om å sikre seg Facundo Pellistri. Overgangsguruen Fabrizio Romano melder at Valencia og to lag fra Serie A er de som pusher for å sikre seg uruguayaneren på lån. United har ikke bestemt seg for om de skal sende kantspilleren ut for å skaffe seg erfaring eller om det er best å beholde ham. En avgjørelse ventes i løpet av den neste uken.

08.10: Jude Bellingham kommer til å avslå Dortmunds forslag om ny kontrakt noe som kommer til å føre til et overgangskappløp mellom fem klubber, det skriver Daily Star.

Liverpool har vært favoritt til å hente 19-åringen som har fått en prislapp på £150 millioner, men Manchester City nevnes nå som laget som er fremst gjennom sin hyppige kontakt med Bellinghams representanter

Heller ikke en overgang til Ten Hags revitaliserte United eller til spanske Real Madrid skal være helt utelukket, og Chelsea har vist at de bruker så mye penger som det er nødvendig å gjøre for å skaffe seg de spillerne de ønsker seg under den nye eieren Todd Boehly.

Lørdag 21. januar

16.25: Å hente Youssoufa Moukoko har med ett blitt vanskeligere. 18-åringen har nemlig skrevet under på en ny kontrakt med Dortmund, etter at han kun hadde seks måneder igjen av sin inneværende avtale.

Angrepsspilleren har signert en kontrakt som strekker seg frem til sommeren 2026.

14.12: Manchester United ønsker å binde Alejandro Garnacho til den lengste kontrakten i klubbens historie. Daily Mirror melder at United har tilbudt Garnacho en kontrakt på åtte år. Garnacho selv skal være lunken til å binde seg så langt fem i tid og ønsker selv en fireårskontrakt.

Real Madrid og Atletico Madrid lurer begge i sivet og ønsker å hente argentineren tilbake til Spania. Med 18 måneder igjen av kontrakten vil det derfor være viktig å komme til enighet med Garnacho og det rapporters om at det er nær enighet om en kontrakt verdt £32.000 i uken.

11.45: MEN-journalist Samuel Luckhurst følger opp på Daily Mail sin sak om Harry Kane fra fredag (se 20.10). Ifølge Luckhurst er ikke Kane interessert i å forlenge kontrakten med Tottenham og siden han fyller 30 år til sommeren ønsker spissen en ny utfordring i andre halvdel av karrieren.

Luckhurst fortsetter med å skrive at United fremstår som Kanes førstevalg for en overgang til sommeren, dersom Tottenham ikke klarer å kvalifisere seg til Champions League. Dette siden han ønsker å bli i England og at Arsenal, Manchester City og Liverpool alle investerte i en ny spiss sommeren 2022. En overgang til Chelsea skal være helt uaktuelt.

I artikkelen nevnes det også tre andre navn som skal stå på Ten Hags liste over mulige angrepsspillere: Victor Osimhen, Goncalo Ramos og Mohammed Kudus.

09.30: Ta denne med en stor klype salt, men den lite troverdige nettsiden Caught Offside skriver at Ten Hag vurderer å hente Marco Reus på lån nå i januar. Dette etter at tyskerens agent ble sett på tribunen under Uniteds kamp mot Manchester City forrige helg.

I saken siteres den tyske journalisten Christian Falk på at Ten Hag er klar over Reus sine kvaliteter og at United vurderer dette sterkt. Dortmund-kapteinen har blitt 33 år og vi får bare vente å se om dette utvikler seg til noe mer.

Fredag 20. januar

20.10: Daily Mail kjører fredag kveld en såkalt eksklusiv om at Ten Hag har sett seg ut Harry Kane som Uniteds nye nummer ni. Tottenham-spissen vil ha 12 måneder igjen av kontrakten til sommeren og Tottenham skal ha satt en prislapp på £85 millioner for sin ledestjerne. Kane skal selv ifølge journalistene ønske å bli i England for å kunne jakte scoringsrekorden i Premier League.

Det kommer også frem at Kane ikke er den eneste på Ten Hags liste over spisser. Benjamin Sesko og Victor Osimhen nevnes også som to potensielt svært gode investeringer i det lange løp.

20.05: Facundo Pellistri kan være på vei ut dørene fra Old Trafford veldig snart. Sport Witness gjengir en sak fra Calcio Mercato om at Pellistri er så godt som klar for et utlån til spanske Valencia.

17.25: Facundo Pellistri sin agent har pratet mye til media siden januarvinduet åpnet, og nå har han igjen uttalt seg, denne gangen til den uruguayanske journalisten Sebas Giovanelli.

– Det er klart at United ønsker å beholde Facundo Pellistri og ønsker sterkt at han skal bli. Likevel så trenger vi at han spiller førstelagsfotball og det er mange muligheter rundt om i Europa for Facundo å dra på utlån.

17.20: Anthony Elanga har vært ryktet på utlån til Borussia Dortmund nå i januar etter at spilletiden har blitt mye mindre enn den var forrige sesong. Ifølge Sky Deutschland-journalist Florian Plettenberg er ikke det noe som vil skje da Dortmund ikke skal være interessert i et lån.

Det har også versert rykter om et potensielt utlån til Everton, men akkurat nå virker ikke det heller så veldig sannsynlig og det mest sannsynlige utfallet er at Elanga blir på Old Trafford utover våren.

10.40: Vi skrev tidligere i uken at Harry Maguire var ønsket av West Ham på lån. Nå følger Daily Mail opp med at United har avslått et lånetilbud fra London-klubben og at lagkapteinen fortsatt spiller en viktig rolle under Ten Hag til tross for at han ikke er førstevalget på stopperplass.

Maguire har startet syv kamper for de røde djevlene denne sesongen.

Torsdag 19. januar

11.10: Uniteds kvinnelag skal være i ferd med å sikre seg Canadas Jayde Riviere. Den 21 år gamle forsvarsspilleren vant OL-gull med Canada i Tokyo-OL.

07.30: United-trener Eric Ramsay var ønsket som ny manager i Blackpool, men skal ha bestemt seg for å bli i United, skriver The Athletics Laurie Whitwell. Ramsay ble først ansatt som dødballtrener, men rollen hans har røkt i omfang under Erik ten Hag.

Onsdag 18. januar

16.45: Tottenhams største stjerne, Harry Kane, har kun 18 måneder igjen av sin kontrakt og stadig mer tyder på at stjernespissen ikke kommer til å fornye sin kontrakt med de liljehvite. Til sommeren vil han kun ha ett år igjen av sin kontrakt – likevel vil Tottenham-eier Daniel Levy kreve £100 millioner for å la Kane forlate klubben, det skriver Telegraph.

United har i lang tid vært interessert i Kane, men mange mener at 29-åringen ikke vil passe inn i profilen til Erik ten Hag i dagens United.

16.09: United og Chelsea skal være klare til å utfordre Tottenham i jakten på Brentford-keeper David Raya, det skriver Sam Dean i Telegraph.

Den spanske burvokteren har 18 måneder igjen av kontrakten sin og det er ventet at han vil forlate London-klubben i sommerens overgangsvindu.

Keeperen vil passe godt inn i hva Ten Hag ønsker med tanke på det å spille seg ut fra forsvaret. Selv har Raya uttalt følgende om sin keeperoppvekst:

– Jeg har jobbet med å spille ut bakfra siden jeg var barn, men nå prøver jeg å perfeksjonere det. Jeg gjør piruetter og sånne ting. Det tvinger meg til å være kald med ballen i beina og ha mye selvtillit.

15.17: Dette virker vel ikke som et av de mest troverdige ryktene, men italienske TuttoMercatoWeb skriver at italienske Monza ønsker å hente Kevin Mbabu fra Fulham, men at den sveitsiske landslagsspilleren nærmer seg en overgang til United. Partene skal være godt i gang med forhandlingene, hevdes det.

Den 27 år gamle høyrebacken kom til Fulham i sommer, men har foreløpig ikke spilt så mye.

Vi tar denne med en klype salt.

08.59: Alejandro Garnacho er ikke langt unna å signere en ny United-kontrakt, skriver United-journalist James Ducker i Daily Telegraph.

Ducker korrigerer gårsdagens rapport fra Independent (med flere) om at Garnachos kontrakt går til 2025, og ikke 2024, men United er uansett i diskusjoner om 18-åringen om en ny og forbedret avtale, og det er optimisme om at situasjonen snart vil være løst.

United prøver å få til en balanse hvor en både belønner Garnacho for utviklingen, men hvor en samtidig unngår en lignende situasjon som med Adnan Januzaj, hvor belgieren slet med å leve opp til forventningene etter å ha signert en stor kontrakt i 2013 under David Moyes. United og Erik ten Hag er derfor forsiktige med å gi Garnacho for mye for tidlig, og prøver å få i stand en kontrakt som reflekterer den tankegangen.

08.26: Daily Mirrors Darren Lewis skriver at West Ham vurderer å prøve å hente Harry Maguire på lån fra United. De ønsker en ny midtstopper hvis Craig Dawson forlater klubben.

United skal ifølge avisa være klare til å selge Maguire i sommer.

Manchester Evening News skriver i sin omtale av Mirror-rapporten at både United og Maguire er tilfreds med den nåværende situasjonen, og at Maguire ønsker å bli værende i klubben for å kjempe om plassen.

Tirsdag 17. januar

21.22: Samuel Luckhurst skriver i Manchester Evening News at United har stor tro på at de vil få i boks en ny kontrakt for Marcus Rashford. Det er ikke ventet noen snarlig annonsering, men avisas kilder hevder at United er komfortable med situasjonen, og at begge parter ønsker å få i stand den nye kontrakten.

Dialogen mellom United og Dwaine Maynard (Rashfords bror og representant) skal beskrives som åpne og konstruktive.

16.38: Troverdige Emma Sanders (BBC) med noen tweets relatert til Uniteds kvinnelag. Oppsummert:

  • Det er ingenting nytt om kontraktssituasjonen til toppscorer Alessia Russo, som er på utgående kontrakt, men det sies at utfallet av denne sesongen potensielt kan påvirke fremtiden hennes (med andre ord: om det blir Champions League-spill eller ikke neste sesong). Det skal være mange klubber i flere land som er interesserte, og Arsenal og Chelsea følger nøye med på situasjonen også. For øyeblikket ligger United godt an til å kunne klare Champions League-kvalifikasjon, selv om ingenting er i nærheten av å være avgjort.
  • Det skal fortsatt være en god sjanse for at minst én spiller til forlater United i januar, og midtbanespilleren Jade Moore kan være på vei ut, med Tottenham som en mulig destinasjon.
  • Det er fortsatt mulig at det blir en permanent overgang til Everton for Emily Ramsey. Målvakten er utlånt til Everton, og var nominert til utmerkelsen som månedens spiller i desember.

11.15: Den anerkjente journalisten i The Independent, Miguel Delaney, kommer med en liten oppdatering rundt Alejandro Garnachos kontraktsituasjon. Argentinerens nåværende kontrakt strekker seg til 2024 (med en forlengelsesopsjon til 2025), og United skal være i samtaler med ham om en forlengelse. Delaney påpeker at disse samtalene skal være positive, men at det uansett er storklubber rundt om i Europa som uansett følger med på situasjonen. Ikke så overraskende etter den siste tids prestasjoner, men i hvert fall så nevnes både Juventus og Real Madrid. Så får vi krysse fingrene for at Garnacho utvikler seg videre og når sitt fulle potensial i United-trøya i årene som kommer.

10.35: Newcastle skal være på utkikk etter en ny sentral midtbanespiller, og ifølge The Telegraph-journalist Luke Edwards har klubben uttrykt interesse for Scott McTominay. Edwards skriver blant annet at Newcastle visstnok er kjent med at skotten er bekymret for spilletiden under Erik ten Hag. Det gjør at McTominay, ifølge Edwards, er åpen for en overgang til St James’ Park.

08.10: The Guardian skriver i en sak at lenge United-koblede Declan Rice er Arsenals hovedprioritet til sommeren. Samtidig meldes det at United også fortsatt følger situasjonen til midtbanespilleren, og også er med i jakten på signaturen.

Mandag 16. januar

17.00: Fabrizio Romano har tidligere nevnt gjentatte ganger at Erik ten Hag jobber hardt for å gi Marcus Rashford en ny avtale. Nå gjentar Romano igjen at dette fortsatt er tilfellet og at samtalene med Rashford allerede har pågått i flere uker.

12.20: Daily Mail gjør et poeng ut av at agenten til Marco Reus (33), den tyske veteranen som står uten kontakt med Borussia Dortmund til sommeren, var til stede på Manchester-derbyet i helga. Mail gjør dermed et poeng ut av at United er en av klubbene som er ute etter ham, selv om de ikke virker å ha noe informasjon om det utover at agenten var til stede på Old Trafford.

11.25: Sport Witness gjengir en sak fra italienske Il Mattino, som vi ikke kjenner noe til og heller ikke har klart å finne noe klar informasjon om troverdigheten til. Avisa gis imidlertid ut i Napoli, og nå skriver du at United forbereder et bud på Napoli-spiss Victor Osimhen. På grunn av andre store overganger så nevnes det imidlertid et priskrav på om lag 150 millioner euro for 24-åringen. Arsenal og Newcastle blir også nevnt som mulige konkurrenter i kampen for spilleren, som det visstnok via ulike mellommenn jobbes for at skal ende i Premier League i sommer. Osimhen har herjet for Napoli denne sesongen, og scoret i helga to ganger mot Juventus.

11.20: Ikke helt nytt, men vi tar med at i en video mandag sier Fabrizio Romano at United denne uka vil ta en avgjørelse på hva som skal skje med Anthony Elanga, Facundo Pellistri og kanskje også Aaron Wan-Bissaka. Det virker altså fortsatt som om det er eventuelt er én eller flere av disse som forlater United på en eller annen måte i januar – hvis noe skjer med utgående spillere.

11.10: Anthony Elanga skal nå være på radaren til Borussia Dortmund, melder TalkSPORT-journalist Alex Crook, som påpeker at Everton og Bournemouth allerede har forhørt seg om svensken nå i januar. Crook spekulerer også i at Dortmund vil være mer interessant for spilleren selv.

08.00: The Sun hadde en såkalt eksklusiv sak i helga om speider-arbeidet til United, der poenget var at Erik ten Hag skal ha instruert speiderne sine til blant annet å gi tilbakemeldinger om en rekke spillere i den nederlandske toppdivisjonen, blant annet Jürrien Timber i Ajax, høyreback Devyne Rensch i Ajax, midtbanespiller Kenneth Taylor i Ajax, AZ-kantspiller Jesper Karlsson og PSV-midtbanespiller Joey Veerman. Ten Hag skal ifølge artikkelen også mene at det er mulig å finne gull i tyske Bundesliga.

 

Powered by Labrador CMS