Ryktesaker, uke 38

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 25. september

09.00: Marcus Rashford sin kontrakt med Manchester United går ut til sommeren. Ifølge flere medier ønsker United å forlenge engelskmannens kontrakt ved å gi han en ny femårsavtale. Hittil har det ikke vært snakk om at samtalene om en ny kontrakt er i gang, men om de ikke skulle komme til enighet er det en klausul i Rashfords kontrakt som fornyer kontrakten med et år, det skriver Daily Star.

Lørdag 24. september

19.00: I følge The Telegraph er United usikker på om de skal aktivere klausulen i kontrakten til David de Gea, som vil binde han til klubben til 2024. Det ryktes om at United ser på Everton- og England-keeper Jordan Pickford som en potensiell erstatter.

Fredag 23. september

07.15: Napoli-stopper Kim Min-jae ble hentet fra Fenerbahce og dit i sommer for å erstatte Kalidou Koulibaly, og har gjort sakene sine bra. Faktisk så bra at ifølge Gianluca Di Marzio så har tyrkiske CNN tidligere meldt at United – og andre – kunne være interessert i å hente ham for utkjøpsklausulen på 45 millioner euro i januar. Di Marzio påpeker imidlertid at klausulen skal være på 50 millioner, og at den først slår inn neste sommer. Så gjenstår det å se hvor interessert United er i enda en stopper…Napoli, med Kim, leder Serie A så langt og har også 7-1 i målforskjell i Europa – blant annet etter en 4-1-seier mot Liverpool, hvor han også spilte 90 minutter.

Torsdag 22. september

17.20: Hørt om Kenneth Taylor? Antakeligvis ikke.

20-åringen har fått 10 kamper på den sentrale midtbanen i Ajax så langt denne sesongen og imponert såpass at han nå er tatt ut i den nederlandske landslagstroppen for første gang.

Imponert er også den tidligere nederlandske manageren Aad de Mos. De Mos sier i et intervju med VoetbalNieuws (her gjengitt av Sport Witness) at Taylor kommer til å få sitt definitive gjennombrudd under vinterens VM og at klubber som Real Madrid og Barcelona og Manchester United kommer til å ligge langflate etter midtbanespilleren neste sommer.

08.50: Manchester United er på ingen måte alene, men de er definitivt én av klubbene som nærmest sikler på Dortmund-spiller Jude Bellingham. Men den unge engelskmannen blir neppe en billig mann for klubben som eventuelt klarer å lokke ham bort fra Tyskland. Ifølge The Athletic ser Dortmund for seg at de kan få nærmere 130 millioner pund for midtbanemannen.

Onsdag 21. september

20.26: Frenkie de Jong skal ha sagt på nederlandsk TV at han bestemte seg i mai for at han ønsket å bli værende i Barcelona, og at han aldri forandret på denne avgjørelsen.

11.55: Det virker å være en dårlig bevart hemmelighet at Erik ten Hag er ute etter å styrke høyreback posisjonen i laget sitt. I følge den spanske avisen Sport, her gjengitt av  Sportwitness, jakter nederlenderen nå Monacos høyreback Vanderson. United blir sammen med Barcelona nevnt som mulige destinasjoner for den brasilianske høyrebacken, som nylig signerte en femårs kontrakt med Ligue 1-klubben. Til tross for dette, skriver avisen at dette blir hans andre og siste sesong i Monaco.

08.40: Erik ten Hag skal være lysten på å hente Ajax-spissen Brian Brobbey til Old Trafford. Det melder nettstedet Fichajes. Nettstedets opplysninger, som vi ofte tar med en stor klype salt, indikerer at Ten Hag ønsker tre forsterkninger i januarvinduet, nemlig en ny høyreback, en ny kreativ midtbanespiller og en ny spiss. I tillegg til Brobbey, nevnes Leicesters Yuri Tielemans.

Tirsdag 20. september

09.07: Neil Custis i The Sun skriver at Erik ten Hag er interessert i å hente Benficas Goncalo Ramos til klubben.

21-åringen har scoret åtte mål på tolv kamper hittil denne sesongen, og han scoret i Champions League-kvartfinalen på Anfield i vår.

Ramos skal være tilgjengelig for rundt 25 millioner pund, og United skal ha vært i kontakt med spillerens representanter.

Mandag 19. september

13.40: Vi tar med oss et rykte fra The Athletic. Situasjonen til Antoine Griezmann er for øyeblikket uavklart, da en klausul i låneavtalen mellom Barcelona og Atlético Madrid gjør at franskmannen ikke starter kamper for den spanske hovedstadsklubben. Atlético Madrid må betale Barcelona 40 millioner euro dersom Griezmann når et visst antall minutter. Ifølge The Athletic kan det være en mulighet for at Manchester United vil forsøke å hente Griezmann på lån i januar.

08.00: Lite å plukke opp i dag. PSVs sportsdirektør har snakket om at Cody Gakpo har hatt en vanskelig start på sesongen etter at han ble koblet til Manchester United og flere andre Premier League-klubber i sommer. Ellers lite som er verdt å nevne så langt.