Ryktesaker, uke 34

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 29. august

11.53: Bare noen timer + det siste papirarbeidet før Amad Diallo er klar for Feyenoord på lån. Enighet ble oppnådd i går, og Feyenoord ønsker å annonsere avtalen i løpet av de neste timene.

10.21: Daily Star skriver at Jesse Lingard fortsatt er ønsket i West Ham, og at London-klubben planlegger et bud på 15 millioner pund for å sikre seg Jesse Lingard etter at Ronaldo-returen har forandret en del på situasjonen offensivt hos United.

Ifølge avisa vurderer også Everton et bud før vinduet stenger.

Daily Star er jo ikke akkurat blant de mest troverdige, men det virker uansett trolig at West Ham gjør et nytt forsøk.

09.22: Mail on Sunday skriver at Cristiano Ronaldo går ned i lønn i United. Lønnskravet hans til United skal ha vært på 385 000 pund i uka, mens han i Juventus tjente tilsvarende 500 000 pund i uka.

Portugiseren blir uansett den best betalte spilleren i United.

07.06: Kanskje ikke den aller beste kilden, men The Suns Alan Nixon skriver at signeringen av Cristiano Ronaldo gjør at Daniel James nå er på markedet igjen.

Lagene som er interesserte i waliseren har blitt varslet om at de kan komm med sine bud, og Everton, Brighton, Leeds og Crystal Palace skal alle være interesserte. Det skal i utgangspunktet mest være snakk om et mulig utlån, men også salg skal være aktuelt om det riktige tilbudet kommer.

Lørdag 28. august

18.00: Fabrizio Romano stenger også døra for Diogo Dalot-utlån.

16.30: Feyenoord neste for Amad Diallo? Det er i alle fall en av alternativene, ifølge Fabrizio Romano.

15.55: Men Dominic Booth hos Manchester Evening News mener at Diogo Dalot sannsynligvis blir i United – siden Kieran Trippier vel ikke kommer til United. Portugiseren ønsker også å bli i United. Booth mener at det eneste som ser sannsynlig ut før vinduet stenger er det forventede utlånet til Amad Diallo og kanskje også at noe skjer med Jesse Lingard.

15.00: Sky Sports rapporterer et gjennombrudd i samtalene mellom United og Dortmund om et utlån for Diogo Dalot, men overgangen krever fortsatt at United får tak i en erstatter før vinduet stenges. Kieran Trippier?

08.05: Bare for å understreke det: Selv om Cristiano Ronaldo blir United-spiller så er det ingenting som tyder på at Edinson Cavani kommer til å forlate United. Alt tyder på at United vil fullføre sesongen med begge to.

08.00: Ole Gunnar Solskjær bekrefter at Amad Diallo lånes ut hele kommende sesong, selv om han foreløpig ikke vil si noe om hvilken klubb det blir. United og klubben er enige, men alt er ikke underskrevet.

07.50: Cristiano Ronaldo ble altså United-spiller fredag. Enigheten med Juventus er bekreftet fra klubben, men visum, legesjekk etc må bli i orden. Ronaldo rakk uansett ikke Wolves-kampen, og slutter seg først til resten av spillergruppa etter landslagspausen (der han selvsagt skal spille for Portugal.

Les også:

Fredag 27. august

13.25: United har gjenopptatt interessen for Kieran Trippier, ifølge troverdige The Athletic. Det kommer som følge av Borussia Dortmunds rapporterte lånetilbud for Diogo Dalot.

United ønsker seg fem millioner euro i lånesum for Dalot og vil ikke la portugiseren gå uten å ha en erstatter klar.

Laurie Whitwell og James Horncastle, som har ført artikkelen i pennen, skriver at det fortsatt er mest sannsynlig at det er Dalot, og ikke Trippier, som gir Aaron Wan-Bissaka konkurranse om plassen denne sesongen.

12.00: Enkelte italienske medier har de siste timene skrevet at United er klare til å kaste seg inn i kampen om Cristiano Ronaldo. Manchester Evening News melder derimot at United ikke har noen planer om å hente tilbake spilleren som forlot klubben for tolv år siden.

09.25: Det ser stadig mer sannsynlig ut at Cristiano Ronaldo blir Manchester City-spiller. Fabrizio Romano skriver at portugiserens agent, Jorge Mendes, tidligere har forhørt seg med United.

09.05: Mye The Athletic i morgentimene i dag: Laurie Whitwell skriver at det er komplisert for United å finne riktig klubb å sende Amad Diallo på utlån til.

Andre Premier League-klubber er visstnok skeptiske til at å hente en spiller som ikke har fått vise seg frem på øverste nivå i England i stor grad, og som heller ikke har den største fysikken å vise til.

Burnley, Norwich og Crystal Palace har alle vært mulige utlånsdestinasjoner på forskjellige tidspunkter, men ingen av de tre lagene er aktuelle lenger.

Whitwell skriver at United ikke utelukker et utlån til utlandet, samtidig som Diallo også kan komme til å bli på Old Trafford. Der får han konkurranse av svenske Anthony Elanga, som blir i United denne sesongen.

08.25: Franske L’Equipe skriver at PSG vil se mot Paul Pogba, samt United-lenkede Eduardo Camavinga og Erling Braut Haaland, dersom Kylian Mbappé går til Real Madrid.

08.20: Forbes-skribent Sam Pilger mener å vite at United ønsker å selge unna spillere før overgangsvinduet stenger. Jesse Lingard skal være ansett som det heteste salgsobjektet og skal være prissatt til 25 millioner pund.

West Ham, som ser ut som den mest aktuelle beileren, vil dog prøve å vente ut United, i et håp om at Old Trafford-klubben lemper mot kravene når overgangsfristen nærmer seg.

Pilger skriver også at Phil Jones står på salgslisten, men at United ikke venter at det kommer noen tilbud for den skadeplagede forsvareren.

08.15: Kylian Mbappé ser ut til å være veldig nære en overgang fra PSG til Real Madrid. The Athletics Adam Crafton mener det kan åpne for at PSG intensiverer jakten på Paul Pogba dette overgangsvinduet, ettersom midtbanespilleren har en stor stjerne i Frankrike og dermed vil gjøre tapet av Mbappé lettere å svelge.

08.00: Vi er inne i overgangsvinduets siste dager og det virker noe usannsynlig at United henter flere store navn enn de som allerede har ankommet Old Trafford.

Én av spillerne som kan være aktuelle dersom Ole Gunnar Solskjær skulle få ytterligere én forsterkning, er spanske Saúl Ñíguez. Laurie Whitwell, United-journalist i troverdige The Athletic, sier i podkasten Talk of the Devils at Atlético-spillerens representanter har troen på at det kan skje noe de neste dagene.

Folk på den sportslige siden i United ønsker også Ñíguez på Old Trafford, selv om den administrative delen av klubben ikke har store forhåpninger.

Det som kan gjøre overgangen gjennomførbar, er at Atlético visstnok er åpen for å slippe Ñíguez på en låneovergang, for å spare penger på midtbanespillerens lønninger.

Whitwell forteller dog at han er usikker på om Atlético vil kreve at en kjøpsopsjon eller kjøpsobligasjon inkluderes i en eventuell låneavtale.

Torsdag 26. august

22.55: Sky følger opp Kaveh Solhekols melding (se 22.20) med at også Bayern München og Milan er interesserte i Diogo Dalot.

22.20: Sky Sports’ Kaveh Solhekol melder at United og Borussia Dortmund er i samtaler om en overgang for Diogo Dalot. Tyskerne ønsker å hale overgangen i land før slutten av overgangsvinduet og håper å sikre seg den portugisiske høyrebacken på en låneovergang, med en kjøpsopsjon neste sommer.

14.40: The Athletic melder det samme som lokalavisen: At både Phil Jones og Teden Mengi blir værende i Manchester United.

14.35: En liten oppdatering på Paul Pogba fra Andy Mitten. Mye tyder på at franskmannen blir værende, men det er ingen indikasjoner på at han signerer ny kontrakt med det første.

12.25: Ole Gunnar Solskjær ønsker seg en ny midtbanespiller før vinduet stenger, skriver Miguel Delaney i Independent, men må sannsynligvis vente ett år på Declan Rice, akkurat som han gjorde med Jadon Sancho. Brightons Yves Bissouma har også vært oppe til vurdering, men han er ikke helt den midtbanespilleren nordmannen ønsker seg. Donny van de Beek, Phil Jones og Diogo Dalot skal være tilgjengelige for salg, men ingen bud har kommet inn.

På Twitter legger Delaney til at Eduardo Camavinga ønsker seg til Paris Saint-Germain, mens United ikke er overbevist av Ruben Neves.

12.15: En oppdatering på utlånsfronten fra Samuel Luckhurst. Manchester United vurderer om de skal sende Amad Diallo på lån til Sheffield United. Det skal imidlertid herske usikkerhet om Championship er det beste alternativet for 19-åringen. Teden Mengi kan bli værende, mens ingenting er avklart ennå rundt Phil Jones.

07.50: Ting kan nok endre seg, men for øyeblikket er det ingen tvil om at Saúl Niguez er nærmere en overgang til Chelsea enn til Manchester United. London-klubben har ifølge Fabrizio Romano forhørt seg om et lån, mens United ikke har vært i kontakt med Atlético Madrid.

Samtidig melder ESPN at United er nødt til å selge spillere før de kan kjøpe Saúl eller Eduardo Camavinga.

Onsdag 25. august

21.15: Ikke United-relatert, men vi tar det med siden det absolutt påvirker en av Uniteds største rivaler. City-manager Pep Guardiola har sagt til ESPN i Brasil at han kommer til å forlate City om to år, etter 2022/23-sesongen, for å bli landslagstrener.

16.20: Ole Gunnar Solskjær forventer heller ikke at United-laget hans forsterkes noe i de siste dagene av overgangsvinduet. Det skriver VG-journalist Arilas Ould-Saada.

13.53: Harry Kane ser enn så lengee ut til å bli værende i Tottenham.

Kane har blitt sterkt koblet til Manchester City hele sommeren.

13.19: Mer fra Bild: Christian Falk skriver på Twitter at United var intesserte i Joshua Kimmich, men at Kimmich bestemte seg for å signere ny kontrakt med Bayern – og nå mener han at det er det samme som gjelder for Leon Goretzka.

07.58: Tyske Bild har skrevet en sak hvor de blant annet kommer inn på Erling Braut Haalands situasjon, og konklusjonen der er at han nesten garantert forlater Dortmund neste sommer – selv om Dortmund skulle vinne ligaen.

Nærmest i en bisetning nevner avisa også at United er i førersetet i kampen om nordmannens signatur.

Det kommer ingen forklaring på hvorfor de ser slik på det, men de tror altså at United er fremst i køen i Braut Haaland-jakten.

Tirsdag 24. august

17.39: Tyrone Marshall fra Manchester Evening News skriver at det er usannsynlig at United henter Saúl Níguez – eller andre spillere for den saks skyld – før overgangsvinduet stenger.

16.41: Mer om Saúl Níguez, denne gangen fra Jonathan Shrager, som skal ha en del innsideinformasjon fra United. Han melder at spilleren skal ha blitt diskutert av folk i United så sent som denne morgenen, og at det for øyeblikket er en åpen dialog mellom United og Saúls representanter.

14.45: Fabrizio Romano med oppdatering på Saul Níguez, som ifølge den italienske rykteguruen er på vei bort fra Atlético Madrid. Manchester United skal ha vært i kontakt i løpet av det siste døgnet.

13.40: Spanske AS melder at Manchester United kommer til å vinne «racet» om Saul Nguez foran Chelsea. Spanjolen har blitt koblet vekk fra Atlético Madrid i hele sommer, men uten konkrete rapporter om hvor han kan ende. Liverpool og Manchester City har også blitt nevnt. Foreløpig har ingen engelske medier skrevet om at Saul nærmer seg Old Trafford.

07.55: Ikke en kilde vi siterer altfor ofte, men nettstedet FootballLeagueWorld.com melder at Phil Jones vurderer tilbudene han har i Championship. Flere klubber skal ønske midtstopperen på lån.

07.45: West Hams Declan Rice skal ikke være villig til å signere ny kontrakt med London-klubben, skriver The Times. 22-åringens nåværende avtale strekker seg riktignok helt til 2024, og Rice er ønsket av både Manchester United, Chelsea og Manchester City.

Mandag 23. august

17.31: Mer om Eduardo Camavinga: Rob Dawson fra ESPN skriver at United fortsatt er interesserte i den unge Rennes-midtbanespilleren, men en kilde har fortalt ESPN at en overgang til United blir sett på som usannsynlig. Følelsen på Old Trafford skal være at Camavinga enten ønsker å bli værende i Frankrike ved å dra til PSG, eller å dra til Spania.

09.00: Eduardo Camavinga kan være et annet alternativ for United hvis de ønsker en ny midtbanemann på tampen av vinduet. Transferguru Fabrizio Romano åpner i alle fall for at noe kan skje med en eller annen klubb, selv om det skal sies at noen av de tidligere rapportene har antydet at spilleren selv gjerne drar til Real Madrid.

08.45: Cristiano Ronaldo startet på benken da Juventus serieåpnet med 2-2 søndag, og nå skriver Daily Express at Tottenham muligens kan bli hans neste destinasjon. Ifølge rapportene ba Ronaldo selv om å starte på benken søndag, mens han håper på en utvikling rundt sin egen fremtid kommende uka. Utfordringen hans er at det ikke skal ha kommet noen offisielle bud på ham. United er ikke blant alternativene som nevnes for Ronaldo.

Den italienske journalisten Nicolo Schira mener at Ronaldos pris er 25 millioner pund.

08.40: West Ham skal ha gått fra å tenke Jesse Lingard til å tenke Lille-spiller Jonathan Bamba, siden de innser at det blir vanskelig å få kloa i United-spilleren. Det melder Daily Express.

Samtidig skrev The Times i helga at Declan Rice ikke ser for seg å forlenge med West Ham, at han føler at prislappen på ham, 100 millioner pund, er vilt høy, og at hvis West Ham kommer tilbake til United med spørsmål om Lingard så vil United automatisk spørre om Rice i retur. Det er imidlertid ingen forventninger om at Rice blir United-spiller i august.