Ryktesaker, uke 34

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 23. august

19.50: Mino Raiola har uttalt seg om Paul Pogbas fremtid. Saken leser du her.

14.30: Manchester Evening News skriver at United har lyst til å sende keeper Matej Kovar på utlån. Swindon Town skal være i førersetet i kampen om å sikre seg den 20-årige tsjekkeren på utlån. United har allerede sendt ungguttene Tahith Chong og Aliou Traoré på utlån til andre klubber dette overgangsvinduet.

13.30: The Express melder at United nå har mulighet til å signere Edinson Cavani etter at uruguayanerens kontrakt med PSG løp ut i sommer. Spissen, som er den franske klubbens mestscorende gjennom tidene, så ut til å være på vei til Benfica. Nå skriver A Bola at forhandlingene mellom klubb og spiller har havarert. United har blitt lenket til Cavani i en årrekke.

13.18: United har gjennom sommeren blitt lenket til den brasilianske midtstopperen Gabriel Magalhaes, men de siste dagers rykter har tydet på at han i stedet er på vei til Arsenal.

Nå leverer overgangsguru Fabrizio Romano nådestøtet til de som håpte på at den 22-årige Lille-spilleren skulle flytte til Old Trafford. Magalhaes skal nemlig være klar for Arsenal.

Når Romano melder en overgang, er det nærmest bare en bekreftelse fra klubbene som er sikrere informasjon.

11.25: – Klubben vil ikke stå i veien for noen.

Det sier Bournemouth-manager Jason Tindall til Bournemouth Echo. Likevel vil ikke «the Cherries» la spillere gå for mindre enn den summen klubben har satt for dem. United har blitt lenket til en overgang for David Brooks. Waliseren kommer til å koste 40 millioner pund, ifølge The Sun.

Championship-klare Bournemouth har allerede solgt Nathan Aké til Manchester City og Aaron Ramsdale til Sheffield United.

10.05: The Mirror skriver at United har gitt opp håpet om å signere Jadon Sancho denne sommeren. I stedet skal klubben utsette jakten på engelskmannen til neste sommer. Årsaken skal være at prisen Dortmund vil ha for spilleren, i tillegg til lønninger og agenthonorarer, vil koste United over 200 millioner pund til sammen.

Sancho har kontrakt med tyskerne til sommeren 2023. Lynvingen scoret ett av målene da Dortmund slo Duisburg 5-1 i en treningskamp lørdag.

Lørdag 22. august

21.20: United er interesserte i tidligere Arsenal-spiller Aaron Ramsey, ifølge en sak fra Gazzetta dello Sport. Manchester Evening News videreformidler saken. Waliseren er for øyeblikket i Juventus, og deres nye trener, Andrea Pirlo, skal være interessert i å kvitte seg med midtbanemannen. I så fall vil det koste eventuelle beilere 25 millioner euro.

Manchester-avisa skriver at Ramsey ikke passer profilen til United, og at klubben utsetter jakten på en ny midtbanespiller til neste år, etter at Jude Bellingham glapp til Borussia Dortmund.

De skriver også at en låneavtale for Douglas Costa har vært aktuelt for United, men at de nå sikter etter David Brooks fra Bournemouth. I tillegg skriver de at Gabriel Magalhaes, som ser ut til å være på vei til Arsenal, aldri har vært et overgangsmål for United.

19.10: Metro videreformidler en sak fra italienske Corriero dello Sport. De skriver at United har tilbudt Juventus 27 millioner pund for Douglas Costa. Italienerne skal visstnok være interesserte i å selge brasilianeren for å gjøre plass på lønningslisten, men skal ønske seg nærmere 36 millioner pund for vingen.

29-åringen skal være et alternativ dersom United ikke får slått kloa i Jadon Sancho denne sommeren.

15.11: Vi tar kjapt med denne saken fra tidligere i uka siden den ikke ble nevnt her: Manchester Evening News skriver at James Garner er ivrig etter å få et sesonglangt lån nå som Uniteds 2019/20-sesong er over.

08.11: Om det stemmer at United er interesserte i Lille-stopper Gabriel, så er denne The Times-saken om spillerens fremtid ganske relevant. Der står det nemlig at 22-åringen har fullført den medisinske testen i Arsenal, og at London-klubben har tilbudt ham en femårskontrakt, men at Napoli ikke har gitt opp å signere brasilianeren.

United nevnes ikke i det hele tatt i artikkelen, noe som kanskje sier sitt om at det ikke er noe på gang der?

Fredag 21. august

20.13: Ikke så mye nytt, men her er i alle fall en ny Gabriel-oppdatering fra Fabrizio Romano:

Arsenal skal altså være i førersetet, mens United ifølge Romano er i kontakt med brasilianerens agenter, men foreløpig ikke med Lille.

Napoli venter fortsatt på et eventuelt salg av Kalidou Koulibaly.

17.54: Richard Fay i Manchester Evening News har skrevet en sak om hva situasjonen rundt City-dødaren Moussa Dembélé er, etter at franskmannen sammen med Paulo Dybala og Mario Mandzukic skal ha blitt vurdert av United sist sommer.

Informasjonen avisa har fått er at 24-åringen ikke er avvisende til å forlate Lyon denne sommeren, selv om han ikke er desperat etter å dra.

Når det gjelder hvor interesserte United er akkurat nå, så har avisa egentlig ganske lite å komme med der, og en sitter derfor ikke igjen med så altfor mye etter å ha lest saken.

17.39: Vi gikk glipp av denne i går, så da tar vi den med nå: Det er interesse for Di’Shon Bernard fra Huddersfield, Coventry og et lag i Belgia, ifølge Mike McGrath fra Daily Telegraph. United skal ta en avgjørelse på om det blir et sesonglangt lån eller en permanent avtale.

19-åringen fikk sin United-debut mot Astana i november, og var uheldig som havnet i målprotokollen for feil lag i den kampen.

14.00: Italienske Tuttosport skriver at Juventus-direktør Fabio Paratici fløy til London torsdag i et forsøk på å selge Douglas Costa til United. De nevner at Costa kanskje også kan være åpningen Juventus trenger for igjen å ha en sjanse på Paul Pogba. Det spesielle i saken er at Tuttosport nå skriver at prisen på den straks 30 år gamle spilleren er 35-40 millioner euro.

Nettstedet skriver også at Paulo Dybala egentlig ikke ønsker seg vekk fra Juventus og at klubben heller ikke vil selge ham – selv om det sikkert ikke er siste ord skrevet om det ryktet denne saken.

07.50: Roma holder altså på med å signere Chelsea-spiller Pedro, og er dermed i London. Gazzetta dello Sport skriver at de på samme ærend håper å få til en avtale som sikrer dem Chris Smalling på permanent overgang før neste sesong.

07.40: Italienske Tuttosport står ikke høyest på lista over troverdige nettsteder, men de hevder at prisen for straks 30 år gamle Douglas Costa (blir 30 i september) skal ligge på 20 millioner euro. Dette tallet er lavere enn det som ble meldt som avslått fra Juventus’ side torsdag, men som alltid i saker som denne: Det er dessverre ekstremt vanskelig å vite hva man skal tro på.

07.25: Og enda litt mer om Gabriel: Sky Sports melder at United har fulgt med på Gabriels situasjon, men at det er usannsynlig at de gjør noe mer ut av det. Ifølge dem har United verken lagt inn noe bud eller snakket med spilleren selv.

07.20: Mer om Lille-stopper Gabriel. The Times-journalist Gary Jacob skriver at spilleren skal ha gjennomført en legesjekk med Arsenal. Så spørs det om det betyr at det blir Arsenal eller om det stemmer det som ble nevnt 07.00, at spilleren selv har utsatt den endelige avgjørelsen rundt fremtiden sin. Arsenal skal ha tilbudt spilleren en femårskontrakt.

07.15: Enda litt mer Mike McGrath fra The Telegraph. Han skrev torsdag at lagkameratene til Jadon Sancho i Dortmund skal være overbevist om at han nå blir i klubben.

07.00: The Telegraphs Mike McGrath skriver at Lille-stopper Gabriel har utsatt avgjørelsen om sin fremtid, akkurat nå som det forventes et bud på 22,6 millioner pund fra United. Ryktene den siste uka har gått på at United ganske sent kontaktet spillerens agent(er), og så torsdag kveld at det var gjort et fremstøt. United skal vurdere Gabriel som et billig og dermed lite risikofylt stopperalternativ til Harry Maguire som også har Champions League-erfaring. Arsenal skal inntil videre likevel fortsatt være i førersetet.

McGrath var mannen som breaket Uniteds samtaler med Joshua King på tampen av januarvinduet, selv om de til slutt ikke endte i noe.

Torsdag 20. august

20.35: Det har vært litt stille rundt Gabriel Magalhães de siste dagene, men nå melder vanligvis troverdige Gianluca Di Marzio at United har gjort et fremstøt på midtstopperen. I artikkelen står det videre at det fortsatt er Arsenal som er i førersetet angående en underskrift. Gabriel skal visstnok bestemme seg i løpet av de neste 48 timene.

14.40: Artikkel om alternativene Manchester United kan vurdere hvis Jadon Sancho ikke kommer:

14.35: Også i Italia får Uniteds interesse for Douglas Costa oppmerksomhet. Gazzetta dello Sport skriver at Manchester United har fulgt brasilianeren en stund, men at de er bekymret for 29-åringens skadehistorikk. Ifølge Corriere dello Sport har United lagt inn et bud på 30 millioner som Juventus har avslått fordi det er for lavt. Gazzetta skriver at Federico Bernardeschi også er på Uniteds radar.

12.40: Nedenfor ble Barcelona nevnt som en klubb som ønsker seg Diogo Dalot, som skal være på vei bort. Portugisiske O Jogo skriver imidlertid at Everton og PSG er interessert i høyrebacken.

12.35: Manchester Evening News skriver at United holder David Brooks foran Douglas Costa for øyeblikket. Brooks skal ha imponert Ole Gunnar Solskjær forrige sesong, men 50 millioner pund ble for mye for United, som i stedet hentet Daniel James. Situasjonen rundt Jadon Sancho sammenlignes med Leroy Sané, som nå har signert for Bayern München. Den tyske klubben klarte ikke å hente vingen i fjor sommer, og gikk da for en kortidsløsning med utlånsavtaler av Philippe Coutinho og Ivan Perisic.

11.10: Er det flere tenåringer på vei til Manchester United? Ifølge Goal.com har 16-årige Marc Jurado avslått et kontraktsforslag fra Barcelona fordi han vil signere for United. Klubben skal også jobbe med å hente Real Madrids Alvaro Fernandez som er 17 år gammel. De to spanjolene må i så fall tilbringe 14 dager i coronakarantene før de kan slutte seg til U18-laget.

11.05: Ikke akkurat «breaking news», men United-journalist Laurie Withwell skriver for The Athletic at Ole Gunnar Solskjær ønsket at Jadon Sancho skulle være klar i det Champions League-plassen ble sikret. Fire uker senere har forhandlingene gjort det vanskelig. Ed Woodward og Matt Judge tar seg av forhandlingene, men Joel Glazer er også involvert og skal være av den oppfatning at 120 millioner euro er for mye for Sancho, spesielt nå med coronasituasjonen. Whitwell skriver også at David Brooks står på Uniteds liste, men at han ikke er et prioritert mål.

08.00: Italienske Calciomercato skriver at Manchester United igjen er interessert i Juventus-backen Alex Sandro, som nå er 29 år.

07.55: Valencia og Benfica ønsker å signere Andreas Pereira, melder United-journalist Rob Dawson i ESPN. 24-åringen signerte ny kontrakt så sent som i fjor sommer, men vil spille regelmessig førstelagsfotball. Ole Gunnar Solskjær skal ønske å beholde Pereira, men kan ikke gi midtbanespilleren garanti om spilletid. United skal også lytte til bud på Chris Smalling, Phil Jones, Marcos Rojo og Joel Pereira i sommer. Solskjær vil beholde Diogo Dalot og Jesse Lingard, men førstnevnte skal være ønsket av Barcelona.

Onsdag 19. august

23.04: Mark Ogden skriver om Jadon Sancho for ESPN, og hans kilder hevder at United fortsatt er fast bestemte på å signere Sancho denne sommeren, men at det at en sliter med å bli enige om personlige betingelser med spilleren, og å få enighet om agenthonorar, forsinker en i å kunne få til en avtale med Dortmund.

United skal ha fått grønt lys av Dortmund til å snakke med Sancho og hans agent, mens direkte kontakt mellom klubbene har blitt begrenset. ESPNs kilder sier at United har tro på at de skal få til en avtale med Dortmund så snart de kommer til det stadiet at de kan forhandle om en overgangssum med Bundesliga-laget.

Samtidig skal det også være en del avstand i lønnsforhandlingene, mens summen agenten krever for å forhandle avtalen er altfor høy til United i det hele tatt vurderer å gå med på den.

20.53: Det har dukket opp noen rykter om at Casey Stoney kan være i ferd med å signere angrepsspillerne Tobin Heath og Christen Press. Dette vil være spektakulære signeringer: de er begge regjerende verdensmestere for USA (Press scoret USAs første mål i semifinalen mot United), og de har til sammen 306 landskamper og 91 landslagsmål.

Heath er 32 år, og Press er 31 år, så det vil i så fall også gi en del erfaring til en ung United-tropp.

19.49: Dean Henderson har takket for seg i Sheffield United, noe vi har skrevet mer om i denne artikkelen. Daily Mails Simon Jones skriver onsdag at Aston Villa er en av klubbene som har meldt sin interesse for å låne Henderson, men at United vil prøve å se om det går an å få gjort en avtale som involverer Sergio Romero i stedet, hvor han blir en del av planlagte Jack Grealish-forhandlinger. Ifølge Jones er Grealish fortsatt veldig ønsket av Solskjær, selv om hovedfokuset har vært på Jadon Sancho.

16.29: Portugisiske O Jogo skriver, her gjengitt av Sport Witness, at Diogo Dalot er på vei ut fra Manchester United, og at Everton er interesserte i 21-åringen (Ancelotti ser nemlig etter en høyreback som også kan spille som en tredje midtstopper når det trengs).

I tillegg skal det være interesse fra fransk fotball: PSG (som har blitt koblet til Dalot før) skal ha vurdert ham, men det er nå andre store franske klubber som er interesserte – uten at de blir navngitt.

14.20: Mer typisk Manchester Evening News-ryktestoff. Dominic Booth skriver at United ikke har tatt offisiell kontakt med Bournemouth angående David Brooks, men at de kan komme til å levere inn et offisielt bud. Prisen på Brooks skal ligge på nærmere 40 millioner pund.

12.30: Det er egentlig intet nytt i denne oppdateringen, men en mer generell observasjon må være at det fort blir slik når man ønsker følgere eller klikk på et nettsted eller en Twitterkonto. Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at det ikke er noen avklaring på Jadon Sanchos lønn og betalingen til mellommennene/agentene involvert i en mulig avtale, og at United ikke en gang har kommet til hvordan man kan strukturere en endelig kjøpssum til Dortmund. De gjentar også det andre lenge har skrevet – at United synes det er snodig å forhandle via mellommenn.

07.55: Sky Sports melder også at United fortsatt er i samtaler med Jadon Sanchos representanter, og at Sancho selv skal være villig til å fortelle Dortmund at han vil dra HVIS United er villig til å komme med et realistisk bud. Så langt skal United ikke ha lagt inn et offisielt bud, siden mesteparten av praten har gått via såkalte mellommenn. Til Uniteds frustrasjon har det vært Dortmunds foretrukne måte å diskutere på.

07.45: Italienske Tuttosport er ikke vår favorittkilde, men vi tar med at de har en ganske så ordentlig sak som ser på Paulo Dybalas lønnskrav for å forlenge med Juventus. Det skal fortsatt være en betydelig avstand mellom partene, og Juventus skal visstnok vurdere om det hadde vært bedre for dem å bytte argentineren med enten Real Madrids Isco eller Manchester Uniteds Paul Pogba. Dybala scoret 17 mål og serverte 14 målgivende denne sesongen. Han var også aktuell for United forrige sommer, men av litt uavklarte grunner (spørs hvem man prater med) så ble det ingen avtale da. Dybalas nåværende kontrakt utløper sommeren 2022.

07.40: Tirsdag kveld kom det rapporter om at David Alaba kunne havne i Premier League i løpet av et par uker (se tirsdag 19.55). Bilds Christian Falk avviste raskt det, men onsdag har Bild en sak som gjentar at Alabas agent Pini Zahavi møtte Bayern fredag uten å bli enige om en ny kontrakt. Østerrikeren, som har ett år igjen av Bayern-kontrakten, kan ifølge Bild tenke seg å fortsette i klubben, men det må bli enighet om lønn.

07.15: Dean Henderson skal være nær å skrive under på en ny fireårskontrakt med United, en kontrakt verdt 100.000 pund i uka. Det skriver The Suns Daniel Cutts. United vil også ha opsjon på ytterligere ett år, så de vil hvis dette blir fakta ha kontroll på Henderson frem til sommeren 2025.

07.10: Transferguru Fabrizio Romano har også lagt ut et par oppdateringer om Lille-stopper Gabriel og Jadon Sancho.

07.00: United skal være interessert i Bournemouth-spiller David Brooks, og den interessen er mye større enn en del først trodde. Det skriver Sport Witness. De argumenterer også med at siden United for tiden ikke kobles til så mange utenlandske spillere så kan det være fordi interessen i 23 år gamle Brooks er reell. Kantspilleren fikk 30 gode kamper for Bournemouth for ett år siden etter overgangen fra Sheffield United, men var skadet i hele inneværende sesong, før han returnerte etter coronaoppstarten. Han vil være et billig alternativ for Jadon Sancho, og har åtte mål og fem målgivende på 39 kamper i Premier League.

Tirsdag 18. august

21.15: United skal ifølge rapporter ha Ousmane Dembélé på blokka, men kantspilleren er ifølge Barcelona-presidenten ikke til salgs.

20.55: David Ornstein i The Athletic sa på sin podcast i dag at Manhester City har vist mer interesse for Jack Grealish i sommer enn det United har gjort. Spilleren selv skal ønske seg til en Champions League-klubb, men prisen – 70-80 millioner pund – har foreløpig virket veldig avskrekkende.

20.30: Bild-journalisten Christian Falk om David Alaba-påstanden til Sky Sports.

19.55:David Alaba kan bli Premier League-spiller i løpet av de neste 14 dagene.

Det skriver Sky Sports, som melder at den 28 år gamle Bayern München-spilleren skal ha avvist et kontraktstilbud (på 15 mill. euro i året) fra Bayern før han er på vei inn i sitt siste kontraktsår der. United og Chelsea nevnes som alternativer. Alaba slo gjennom som back i Bayern, men har etter hvert blitt fast i tyskernes midtforsvar.

MERK: Det er viktig å understreke at selv om Sky Sports er velkjent så er de ikke kjent for alltid å treffe like bra med overgangsvinduet. Det stemmer imidlertid at Alabas kontrakt går ut sommeren 2021.

18.00: United-journalist David McDonnell i Daily Mirror skriver nå det samme som Daily Mail nevnte her om dagen – at Dean Henderson nå kan tenke seg å kjempe om førstekeeper-plassen på Old Trafford neste sesong, mens Ole Gunnar Solskjær ser fordeler ved at han får fast spilletid på utlån i en annen klubb.

17.50: Det ble for en stund siden meldt at Paulo Dybala kunne være på vei bort fra Juventus også i sommer og dermed ble United selvsagt nevnt, men nå sier spillerens agent til Gazzetta dello Sport at Dybala trives i Juventus og at de i stedet jobber for å forlenge kontrakten med den gamle dame.

16.30: Har vært mye som er meldt om Lille-stopper Gabriel, og nå skriver en nettjournalist hos Daily Mail at Arsenal har vunnet over United og Napoli i kampen om stopperen. Prisen blir cirka 22 millioner pund. Så mye mer står det ikke så vi vil anbefale denne med en stor porsjon salt til…

13.48: I 08.06-oppdateringen nevnte vi at Di Marzio har snakket overganger hos Sky Sports News, og Chris Smalling var også et tema der. Smalling har i det siste blitt koblet til Inter og diverse Premier League-klubber, fordi det har vært usikkert om Roma kan betale det United ønsker å få for stopperen, men Roma skal ikke ha gitt opp, ifølge Di Marzio.

Han tror Roma kommer til å komme med et nytt Smalling-bud etter at de har fullført signeringen av Chelseas Pedro.

08.09: Vi nevnte forresten i går kjapt at Aston Villa skal være interesserte i Aaron Ramsdale (og om han havner i Sheffield United eller ei har jo noe å si for oss med tanke på Dean Hendersons situasjon), men ifølge Sheffield Star er Sheffield United forbløffet over den påstanden, og de venter å kunne annonsere overgangen i løpet av uka.

Prisen på et nytt Dean Henderson-lån, pluss Bournemouths nedrykk fra Premier League, er noe av det som har fått Sheffield United til å gå for Ramsdale nå.

08.06: Ifølge Sky Sports har United fulgt godt med på Douglas Costa denne sesongen. Jadon Sancho skal fortsatt være Uniteds foretrukne signering, men den brasilianske 29-åringen skal være en av spillerne som vurderes om United ikke får tak i den unge engelskmannen.

Den såkalte overgangseksperten Gianluca Di Marzio har vært hos Sky Sports News nevnes det i samme sak, og der snakket han om Juventus-spilleren, som over tid har blitt koblet til United.

– Juventus ønsker at han skal dra. Agentene hans prøver å finne en løsning, og har snakket med Manchester United for å finne ut om de vil være interesserte. De vil vurdere det, men problemet er at Douglas Costa ofte er skadet, så det er et problem for en klubb som ønsker å kjøpe ham.

Mandag 17. august

20.55: Det har vært en stille dag på ryktefronten, men vi tar med oss denne fra Sky Sports. Der står det at United fortsatt er i samtaler med Dortmund angående Jadon Sancho. United skal enda ikke ha lagt inn noe bud, men skulle de gjøre det vil Sancho selv fortelle Dortmund at han vil dra.

12.29: Hvis United ønsker å låne ut Dean Henderson igjen kommende sesong, så kan det jo være en fordel at en annen klubb enn Sheffield United signerer Bournemouth-keeper Aaron Ramsdale. Ifølge seriøse Mike Keegan kommer Aston Villa til å kaste seg inn i kampen om Ramsdale.

09.03: Alle topp seks-klubbene i England, altså inkludert Manchester United, skal ha tatt kontakt med Brighton for å forhøre seg om prisen på stoppertalentet Ben White, skriver The Sun.

White storspilte for Leeds på lån i Championship forrige sesong, og var en viktig grunn til at det endte med opprykk for United-rivalen – lokalavisa Yorkshire Evening Post kåret 22-åringen til sesongens beste Leeeds-spiller.

Problemet er at også Brighton vet at de har en av de mest spennende stopperne i England, og at de tror de kan få mer for White ved å la ham spille en sesong i Premier League før de selger, og de vil angivelig ikke vurdere å selge ham om ikke noen byr mer enn 50 millioner pund.

Leeds skal ifølge avisa allerede kommet med flere bud på White, hvor det siste er på 35 millioner pund (30 millioner kontant, 5 millioner i tilleggsopsjoner), men Brighton kommer til å avslå også dette budet.

07.40: Nå som sesongen er over er «silly season» offisielt i gang. I så måte er det imidlertid en beskjeden start på uka. Spanske Sport skriver at Barcelona er villig til å lytte til bud på Antoine Griezmann, som er en spiller som tidligere har vært aktuell for Manchester United, og ifølge Metro vurderer Inter å betale de 20 millionene United krever for Chris Smalling. Stort mer er det ikke å melde – foreløpig.

Powered by Labrador CMS