Frenkie de Jong

Ryktesaker, uke 19

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 15. mai

21.25: Barcelona-trener Xavi har gitt klart uttrykk for at han ønsker å beholde Frenkie de Jong i Katalonia og nederlenderen skal også ønske å bli på Camp Nou. Det skriver Daily Mail.

Midtbanespilleren har nylig funnet seg til rette i et nytt hjem sammen med kjæresten og 25-åringen skal heller ikke være særlig lysten på å gå til en klubb som ikke skal spille Champions League-fotball neste sesong.

Problemet er bare at den tradisjonsrike klubben fortsatt er i økonomisk ubalanse, og ser på muligheten for å kvitte seg med De Jong for å frigjøre midler.

Barcelona-direktør Mateu Alemany påpeker ifølge Fabrizio Romano at De Jong er en viktig spiller for Barcelona, men at klubben begrenses av Financial Fair Play og at det ikke er tatt noen avgjørelser rundt stallen enda.

19.00: Juventus ønsker å signere Paul Pogba og planlegger møter med franskmannens representanter neste uke. Det skriver Goal.

Nettstedet skriver at midtbanespillerens høye lønnskrav kan komme til å bli et problem. Torino-klubben håper angivelig at 29-åringen vil være villig til å lempe på kravene for å få en overgang til å gå i orden.

14.35: Newcastle har intensivert sin interesse i Dean Henderson. Det skriver The Mirror. Avisen melder at 25-åringen kommer til å ønske seg bort fra Old Trafford i sommer, med mindre Erik ten Hag ønsker å satse på ham som sin førstekeeper.

13.40: Laurie Whitwell i troverdige The Athletic skriver at United jobber med å hente Frenkie de Jong fra Camp Nou og Barcelona til Old Trafford.

10.15: Erik ten Hag ønsker seg Chelseas N’Golo Kanté til United før neste sesong. Det skriver The Mirror, som riktignok ikke er den avisen vi stoler mest på når det gjelder ryktestoff.

Franskmannen har ett år igjen av sin kontrakt på Stamford Bridge, og Ten Hag mener nå angivelig at 31-åringen er riktig mann til å styrke Uniteds midtbane.

Lørdag 14. mai

20.43: Di Marzio skriver lørdag kveld at Juventus skal møte folkene rundt Paul Pogba på mandag.

Juventus’ problem er at både PSG og United tilbyr høyere lønn, så de satser angivelig på å fokusere på andre aspekter – om hva Juventus har betydd for Pogba tidligere, og hvor viktig franskmannen kan bli for Juventus.

16.24: Frenkie de Jong-ryktene har gått denne uka, og Barcelona-hovedtrener Xavi har blitt spurt om ryktene på en pressekonferanse før morgendagens kamp mot Getafe.

– Jeg har sagt mange ganger at Frenkie er veldig viktig for oss. Han er en nøkkelspiller. Så er det også den økonomiske situasjonen til klubben som en må ta hensyn til. Det tas beslutninger om det. Jeg snakker ikke spesifikt om Frenkie, men om situasjonen generelt, siteres Xavi på.

09.28: Corriere Torino skriver (her gjengitt av Sport Witness) om Paul Pogba-situasjonen, og da selvsagt med et Juventus-blikk på det hele.

De skriver at Pogba fortsatt er spilleren Juventus har mest lyst på i sommer, selv om det finansielle aspektet gjør det komplisert. Juventus-direktør Federico Cherubini har hatt noen samtaler med folkene rundt Pogba, og franskmannen skal ikke ha bestemt seg ennå for hvor han skal spille fremover.

Fredag 13. mai

12.03: Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News har skrevet en artikkel om sommerrekrutteringen som kanskje ikke inneholder så mye nytt, men som uansett har med følgende informasjon:

  • John Murtough var til stede på Tottenham-Arsenal torsdag kveld. Murtough møtte tidligere torsdag Erik ten Hag i Amsterdam, før han returnerte til England for å være med på flere rekrutteringsmøter der.
  • Ten Hag skal ha vært i kontakt med Frenkie de Jongs agent, Ali Dursun (som også er Van de Beeks agent), for å finne ut om De Jong kan være mottakelig for en United-overgang.
  • I tillegg til De Jong-overgangen som vurderes, så skal United også ha et mål om å signere enda en midtbanespiller, minst én angrepsspiller og en midtstopper. Det kan også gjøres forsøk på å hente en back og en keeper, men det kommer litt an på hvilke spillere som forlater klubben.
  • United har også jobbet med en overgang for Kalvin Phillips. Leeds er favoritter til nedrykk, og Phillips er i ferd med å skifte agent med intensjon om å få i stand en overgang bort fra Elland Road.
  • United er fortsatt interesserte i Villarreal-stopper Pau Torres.
  • Matt Judge, som er på vei bort fra klubben, skal forrige måned ha forhørt seg om en ung Premier League-spiss.
  • Paul Pogba, Jesse Lingard, Nemanja Matic, Juan Mata, Edinson Cavani og Lee Grant ligger alle an til å forlate klubben når kontraktene går ut i juni.
  • Eric Bailly og Phil Jones ønsker å forlate United, Dean Henderson vil søke regelmessig spilletid et annet sted om han ikke er Ten Hags førstevalg på keeperplass, mens Anthony Martial er til salgs.
  • Aaron Wan-Bissaka kan forsvinne ut.

08.00: Juventus, PSG og Real Madrid nevnes stadig som de tre klubbene som kan signere Paul Pogba. Nå lanseres også Bayern München i spanske medier. Kilden er Fichajes.

Torsdag 12. mai

17.15: James Ducker i The Telegraph skriver at Erik ten Hag ideelt sett ønsker seg to sentrale midtbanespillere, en stopper og en anvendelig angrepsspiller i sommer. Dette var sikkert da blant tingene som ble diskutert på et rekrutteringsmøte med John Murtough i Amsterdam torsdag.

17.05: Onsdag breaket spanske Gerard Moreno at United gikk hardt inn for Frenkie de Jong i sommer. Torsdag hadde Moreno så besøk av journalist Oriol Domenech på sin Twitch-kanal. Der sa sistnevnte at United også ønsker midtstopper Matthijs de Ligt fra Juventus i sommer. De Ligt var også en del av Ten Hags suksessrike Ajax-lag, og ble sterkt koblet til United før han dro til Italia.

08.10: Ifølge talkSPORT har West Ham tilbudt Declan Rice en lukrativ åtteårskontrakt med en ukelønn på 200 000 pund. Det hevdes imidlertid at Rice har bestemt seg for å gå videre.

08.05: Dersom Manchester United skal få napp på Victor Oshimhen, må de ut med 85 millioner pund til Napoli. Det melder Calciomercato i Italia.

08.00: Sent i går kveld kom meldingene om at Frenkie de Jong skal være på vei til Manchester United. Les mer i egen sak!

Onsdag 11. mai

14.10: Italienske Gazzetta dello Sport skriver at Paris St. Germain og Bayern München har tilbudt kontrakt til Paul Pogba, som jo kan forlate United gratis i sommer. Han topper også ønskelista til Juventus, som tror de kan vinne drakampen. Italienernes utfordring er imidlertid lønnskravet.

11.50: Newcastle skal ha avsluttet sin interesse i Jesse Lingard. Det skriver Luke Edwards i The Telegraph. Årsaken skal være pengene involvert. Lingard krever visstnok 150 000 pund i uka samt en heftig sign on fee fra sin nye klubb. Flere italienske klubber skal være aktuelle for Lingard.

10.00: Mandag ble RB Leipzig-høyreback Nordi Mukiele (24) nevnt i denne spalten. Nå skriver tyske Bild at Leipzig langt på vei forventer at spilleren forlater klubben i sommer. Kontrakten hans går ut sommeren 2023, det har ikke vært noen samtaler om ny kontrakt og tyskerne må derfor selge i sommer hvis de skal få noen penger for ham. Ifølge Bild kan Leipzig være villig til å selge ham for så lite som drøyt 10 millioner euro. Paris St. Germain nevnes også som et alternativ, men der vil han mest spille en backup-rolle. Kanskje United sånn sett kan tilby mer?

LES OGSÅ: Vår vurdering av høyreback-situasjonen i United

07.40: Tottenham skal være i front for å signere keeper Sam Johnstone neste sesong. Det skriver Evening Standard. Det har tidligere vært spekulert i at Johnstone skulle til United for å være reservekeeper, men nå virker det altså som om han i stedet blir reserve for Hugo Lloris i Tottenham.

07.35: For ordens skyld tar vi også med at 90min skriver at prisen for midtbanespiller Youri Tielemans skal ligge på 40 millioner pund i sommer. 90min er vel generelt den engelske ryktemakeren vi tror bortimot minst på, men Tielemans skal være tilgjengelig i sommer siden kontrakten går ut neste sommer og prisen her henger på greip. Det snakkes imidlertid om at Tielemans vil til Champions League, og i så fall må han et annet sted enn til United.

07.30: Det er portugisisk og italiensk morgen i ryktespalten, og som alltid understreker vi at en del av disse ryktene – som ikke gjengis andre steder – er det grunn til å tvile på. Historien viser nemlig at de portugisiske og italienske avisene gjerne hjelper klubbene/agenter med å skape interesse for spillerne.

A Bola skriver at United er villig til å utløse utløpsklausulen på 45 millioner euro for Sporting Lisboa-stopper Goncalo Inacio (20). Lazio sier at de har avvist et bud på 140 millioner euro for Sergei Milinkovic-Savic (gjesp også til den uttalelsen fra Rai) og så skal United og Newcastle være interessert i Victor Oshimhen – Napoli-spissen som er verdsatt til cirka 100 milloner euro.

Tirsdag 10. mai

16.40: Manchester City har bekreftet at klubben har blitt enige med Borussia Dortmund om en overgang for Erling Braut Haaland. Haaland var ønsket i United da Ole Gunnar Solskjær var manager, men den norske landslagsspissen endte opp i tyske Dortmund, blant annet fordi United ikke ønsket å gå med på å innlemme en utkjøpsklausul i kontrakten hans.

08.46: The United Journal skriver at de har fått bekreftet fra kilder tett på spilleren at det er progresjon i samtalene mellom United og Athletic Club Femenino-angrepsspilleren Lucía García.

Den 23 år gamle spanske landslagsspilleren spiller hovedsaklig på kantene, hvor United-kvinnene ikke har spesielt god dekning.

Den spanske journalisten Diego García skrev for noen dager siden at United fremstod som mer sannsynlig enn en overgang til Real Madrid for García.

08.06: Santi Aouna fra Foot Mercato melder at den franske RB Leipzig-spilleren Nordi Mukiele er en spiller som interesserer United. Klubben skal ha fulgt 24-åringen over tid, og Ralf Rangnick kjenner godt til Mukiele, siden han var i Leipzig da Mukiele ble hentet til Leipzig fra Montpellier i 2018, og også var treneren hans i debutsesongen der.

Mukiele er en høyreback/høyre vingback som også har spilt til høyre i en stoppertreer, og også har spilt lenger fremover på banen. Han har én landskamp for Frankrike foreløpig, en VM-kvalifiseringskamp mot Finland i 2021.

I helgas kamp mot Augsburg hadde han hele tre målgivende pasninger, men det skal sies at dette ikke akkurat er hverdagskost.

Aouna skriver at det kan komme et bud fra United denne sommeren, men at PSG også er på saken. I tillegg nevnes Atlético Madrid og Bayern München som klubber med Mukiele-interesse.

Mandag 9. mai

20.00: Fabrizio Romano melder at United skal ha diskutert Benficas Darwin Nunez og Evertons Richarlison som spiss-alternativer. Dette sa han til United Stands Youtube-kanal.

14.35: Det skal blant annet være media som bidrar til at Paul Pogba søker seg vekk fra Premier League. Det melder Sky Sports-journalist Dharmesh Sheth.

13.30: Pau Torres (25) slo gjennom i Europatoppen forrige sesong for Villarreal, men ble værende en sesong til i den spanske klubben. Den har han brukt til å bli enda mer interessant, blant annet for United, for et Villarreal som spilte seg helt frem til Champions League-semifinalen.

Transferguru Fabrizio Romano mener at Torres er en av tre-fire stopper-alternativer United nå ser på.

10.20: Vi tar med denne siden fyren tross alt har vært koblet til United tidligere. Erling Braut Haalands forventede overgang til Manchester City nærmer seg visstnok nå offentliggjøring. Det meldes fra flere kilder i Tyskland.

10.00: Det virker som om Paul Pogba vil si nei til et eventuelt tilbud fra Man. City. Les hele saken her.

08.10: Manchester United skal være villige til å betale halvparten av lønna til Dean Henderson i en låneavtale neste sesong. Nyopprykkede Fulham og Bournemouth skal begge være interesserte i keeperen, ifølge The Sun.

08.05: Ifølge rapporter i Spania skal Aaron Wan-Bissaka være ønsket av Atlético Madrid. Kilden er Todo Fichajes.

08.00: Leipzigs Konrad Laimer har en åpenbar Rangnick-link og kobles til Manchester United av Daily Mirror. Samtidig melder Fabrizio Romano at Bayern München forbereder et bud på midtbanespilleren. Romano omtaler toppklubber fra Premier League, men nevner ikke Manchester United konkret.

Powered by Labrador CMS