Ryktesaker, uke 12

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 28. mars

15.39: Spanske Sport skriver at United fortsatt er den klubben som er mest interessert i å hente Ousmane Dembélé fra Barcelona.

Interessen skal ifølge avisa ha økt med franskmannens gode prestasjoner i det siste. De skal ha holdt kontakten med folkene rundt spilleren, og har fortalt dem at de er villige til å tilby Barcelona en overgangssum denne sommeren, eller så er de villige til å vente til Dembélés kontrakt går ut sommeren 2022.

Barcelona-trener Ronald Koeman og president Joan Laporta ønsker begge at Dembélé skal bli, og hovedutfordringen er økonomisk, siden Dembélé har et ess i ermet i forhandlingene ved at han er tilgjengelig gratis neste sommer. Et salg vil kanskje tvinge seg frem for Barcelona denne sommeren om de ikke oppnår enighet med 23-åringen.

08.14: Det er tynt, men den italienske journalisten Alfredo Pedulla skriver om at AC Milan ser seg om etter andre backer enn Diogo Dalot siden en overgang for portugiseren kan bli komplisert. United vil også potensielt kreve mer for Dalot enn prestasjonene hans tilsier at han er verdt.

Elseid Hysaj nevnes som en backsignering Milan heller kan gå for, siden han vil kunne komme gratis fra Napoli.

Lørdag 27. mars

08.15: Toppagent Kia Joorabchian mener at sommervinduet vi nå skal inn i vil preges enormt av coronakrisen, at en 80-millioners overgang ikke vil være å se og hvis du får en 60-millioners overgang så vil det være det største som skjer. Han mener overgangsnivået nå er tilbake der der var for cirka seks år siden. Les sitatene hans i Daily Mail.

08.10: For ordens skyld også: Både Chelsea og Manchester City skal være interesserte i å hente tidligere United-spiller Romelu Lukaku tilbake til England igjen. Chelsea vil se på Lukaku hvis de ikke får napp på Erling Braut Haaland.

LES OGSÅ VÅR KOMMENTAR OM HAALAND FRA FREDAG: – Ja, Haaland topper Uniteds ønskeliste

08.05: Onsdag skrev Manchester Evening News om Pau Torres som et stopper-alternativ for United i sommer. Nå skriver spanske El Desmarque at Real Madrid-president Florentino Perez er gretten over det – siden Torres var tiltenkt rollen som Sergio Ramos-erstatter i Real Madrid. I stedet føler Real at United har stjålet Torres med sin interesse fordi han nå i stedet visstnok ønsker seg til England. Torres er akkurat nå ute med en skade, og det er derfor han ikke er med i ukas landskamper for Spania.

08.00: West Ham ønsker å kjøpe Jesse Lingard for 15-20 millioner pund i sommer, men The Suns Daniel Cutts skriver at Lingard kan returnere til United i sommer og ha en fremtid i United der det blir nye kontraktsforhandlinger. Det kan da være snakk om en treårskontrakt. United ønsker uansett mer enn 15-20 millioner for å selge, skriver avisa. Uniteds håp, ved et eventuelt salg, er at andre klubber liker det Lingard nå gjør slik at det blir en auksjon om spillleren og prisen dermed automatisk går opp.

Fredag 26. mars

21.08: Corriere dello Sport, her gjengitt av Sport Witness, skriver at flere toppklubber nå sirkler rundt Fiorentinas Dusan Vlahović, og United nevnes sammen med Real Madrid og Liverpool som potensielle kandidater til å signere den høyreiste spissen. Vanligvis har 21-åringen vært mest koblet til klubber som Dortmund, Tottenham og West Ham, mens koblingen til enda større klubber skal være mer ny.

Vlahović står med to landslagsmål på fem landskamper for Serbia, og han scoret senest mot Irland på torsdag.

Vi ville nok ikke tatt ryktet altfor seriøst før vi ser mer treffsikre kilder melde om det, eller eventuelt mer konkret informasjon.

13.00: ESPNs Rob Dawson skriver nå det samme som ble meldt fra Jonathan Shrager tidligere i uka – at Eric Bailly ønsker forsikringer om spilletid før han binder seg til United videre.

12.20: Spanske AS skriver at United skal ha henvendt seg til Atletico Madrid for å høre om de vil selge midtbanespiller Marcos Llorente for 80 millioner euro. Spanjolene hadde egentlig ikke tenkt på et salg, men coronakrisen og tapet mot Chelsea i Champions League gjør at henvendelsen vurderes.

Det står imidlertid i artikkelen at Llorente har som intensjon om å fortsette i Atletico.

12.00: Nettstedet Calciomercatio skriver at Juventus vil forsøke å selge både Aaron Ramsey og Adrien Rabiot i sommer for å finansiere et kjøp av Paul Pogba.

10.00: ESPNs Stephan Uersfeld and Rodri Faez skriver at Borussia Dortmund har satt sin pris for å slippe Erling Braut Haaland i sommer, og den prisen er 180 millioner euro. Det er kjent at nordmannen har en utkjøpsklausul sommeren 2022, og det har også versert rykter om en slags pris på 90 millioner pund i sommer – men hvis ESPN har rett så er prisen altså nesten det dobbelte av det.

09.10: The Athletic skriver at Ole Gunnar Solskjær kommer til å kikke nærmere på nå Nottingham Forest-utleide James Garner i preseason, men at klubben er åpen for å låne ham ut også neste sesong.

Samtidig skriver nettstedets United-journalister, Carl Anka og Laurie Whitwell, at United trolig ikke vi selge Anthony Martial, at det er mer å hente på at han finner formen enn det er å hente i et vanskelig overgangsmarked, men at hvis noen forsvinner i sommer så er det Jesse Lingard, Diogo Dalot, Phil Jones og Sergio Romero (forsvinner garantert) som gjør det. Så gjenstår det å se om United velger å forlenge med Juan Mata.

07.00: Torsdag kom flere kjente United-journalister med rapporter om at Ole Gunnar Solskjær kommer til å få ny kontrakt i sommer uavhengig av om United vinner Europa League eller ikke.

LES SAKEN HER: – Solskjær vil få ny kontrakt og et trofé er ikke et krav

Paul Hirst, United-journalist i The Times, skriver nå det samme, at United vil forlenge med nordmannen selv om han ikke vinner Europa League, selv om han la til at klubben ikke ville kommentere dette da de ble spurt direkte om det torsdag.

Torsdag 25. mars

17.54: Spanske AS skriver (her gjengitt på engelsk av Sport Witness) om Moussa Diaby-interesse fra flere storklubber – inkludert Manchester United.

Den produktive Leverkusen-vingen, som sammenlignes med Liverpools Sadio Mané, skal spesielt interessere Real Madrid, men også Manchester United og Bayern München skal være «villige til å by på» 21-åringen, hevdes det.

11.25: Real Madrids franske midtstopper Raphael Varane har blitt linket til United med ujevne mellomrom, selv om koblingene som regel har virket ganske spekulative.

Franskmannens kontrakt med Real Madrid går imidlertid ut etter neste sesong og om ikke den spanske storklubben skal risikere at han forsvinner gratis må han enten skrive ny kontrakt eller selges.

Nå er Varane med det franske landslaget og fikk spørsmål  fra pressen om hvordan han ser for seg fremtiden.

– Jeg er med det franske landslaget og konsentrerer meg om det. Jeg kommer ikke til å svare på noen spørsmål om fremtiden min, var, kanskje ikke så overraskende, svaret fra Varane.

08.15: Det er særdeles stille på ryktefronten torsdag morgen. Vi registrerer likevel at Nicky Butt, som forlater akademijobben i United, linkes til en trenerrolle i Derby under Wayne Rooney.

The Sun skriver at klubbens U23-trener Gary Bowyer skal overta Salford City, klubben som eies av nettopp Nicky Butt og hans Class of 92-kompiser, og at Butt er høyaktuell til å overta U23-jobben i Derby.  

Onsdag 24. mars

21.20: James Ducker, som dekker United for The Telegraph, skriver at klubben skal være lite interessert i å bli del av en budkrig om norske Erling Braut Haaland. Chelsea, Manchester City og Real Madrid skal også være lystne på Dortmund-spilleren. Det skal også gjøre det vanskelig at spissen representeres av Mino Raiola, som ikke akkurat har et veldig godt forhold til United.

Ducker skriver at United lenge skal ha likt Harry Kane, men Tottenham skal ikke være interesserte i å selge til United.

I stedet skal det være en mulighet å gå for 36-årige Cristiano Ronaldo.

19.10: En av stopperne som har blitt tettest knyttet til en United-overgang de siste månedene, er spanske Pau Torres. Manchester Evening News skriver at Villareal-spilleren er blant alternativene United ser på, og at Ole Gunnar Solskjær visstnok vil prioritere et stopperkjøp i sommer.

Ifølge lokalavisa er stopperen, som skal ha en utkjøpsklausul på omtrent 60 millioner euro, også åpen for en overgang til engelsk fotball. Manchester City, Bayern München og Real Madrid skal også være ute etter spanjolen.

17.29: Det er nok ingen tvil om at spanske journalister vil ha Erling Braut Haaland til La Liga og Real Madrid. Pressekorpset fra den iberiske stormakten virker å ha slått leir utenfor det norske landslagets landslagssamling, før Haaland og kompani møter Gibraltar onsdag.

Skal de spanske mediene få det som de vil, må Real Madrid etter sigende utkjempe blant andre United i kampen om det norske vidunderbarnet. Ifølge AS ringer Ole Gunnar Solskjær sin tidligere elev stadig vekk, for å overbevise ham om at fremtiden ligger på Old Trafford for den Leeds-fødte stjernen.

08.00: Manchester United skal ifølge rapportene være ute etter en ny midtstopper, og skal vi tro nettstedet 90min.com står Pau Torres og Jules Kounde høyt på listen. Begge skal regnes som høyaktuelle signeringer, samtidig som klubben ikke ønsker å bruke hele overgangsbudsjettet på en ny midtstopper. David Carmo, Caglar Soyuncu, Benoit Badiashile og Manuel Akanji regnes som alternativer dersom Torres og Kounde blir for dyre.

Tirsdag 23. mars

12.20: Keepervalget har preget ordskiftet rundt United det siste året, og det vil nok ikke endre seg når vi nærmer oss sommerens overgangsvindu. De siste ukene har det kommet rapporter, riktignok ikke fra særlig troverdig hold, om at Ole Gunnar Solskjær muligens vil vrake både David de Gea og Dean Henderson og hente en ny keeper til sommeren.

Siste navn i rekken er Hugo Lloris. Daily Star siterer franske L’Équipe på at den franske verdensmesteren kan være på vei bort fra Tottenham, og at United potensielt kan bli burvokterens neste stoppested.

08.00: En liten U-sving i Bailly-saken. I går ble det meldt fra flere hold at Eric Bailly visstnok er misfornøyd med situasjonen i United. I dag melder Jonathan Shrager at Bailly kan være villig til å signere ny kontrakt dersom han får forsikringer om førstelagsspill.

07.40: Manchester United skal ifølge nettstedet 90min.com være villig til å slippe Donny van de Beek allerede i sommer. Et alternativ skal være å inkludere nederlenderen i en byttehandel. I samme artikkel nevnes Dortmund-stopper Manuel Akanji som en av spillerne United vurderer før sommervinduet sammen med Jadon Sancho og Erling Braut Haaland.

Mandag 22. mars

21.13: Salzburger Nachrichten (her gjengitt av Sport Witness) skriver at Manchester United og Manchester City er blant klubbene som skal ha uttrykt sin interesse for RB Salzburgs Patson Daka, som på glimrende vis har erstattet Erling Braut Haaland i den østerrikske klubben.

Også Arsenal og Liverpool skal være interesserte i zambieren. 22-åringen har scoret 20 mål på 18 ligakamper denne sesongen.

18.44: Eric Bailly er visstnok misfornøyd med situasjonen i United, og tror at United bare tilbyr ham ny kontrakt for at han skal være verdt mer på overgangsmarkedet. Les mer i egen sak her.

11.00: Erling Braut Haaland er brennheit om dagen, og dersom Manchester United velger å gå for den norske Dortmund-spissen vil klubben møte tøff konkurranse.

Nå skriver spanske AS at nordmannen skal ha gitt beskjed til agenten Mino Raiola om at han ikke ønsker å bli i Dortmund etter denne sesongen dersom den tyske klubben ikke kvalifiserer seg til Champions League neste sesong.

07.50: Veldig lite å melde i dag. Ifølge The Sun skal United være en av klubbene som er interessert i målvakt Toby Savin fra Accrington Stanley. 19-åringen har tidligere vært i Everton-akademiet.