Søndagens rykter

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 8. august:

21.20: Jonathan Shrager, som sitter på et godt kildenettverk i United, melder at e overgang som sender Phil Jones til West Ham ikke kommer til å skje. Det har heller ikke vært de mer pålitelige mediene som har meldt om dette.

20.55: Spanske Estadio Deportivo, som ikke er dem vi stoler mest på, skriver at Inter har bestemt seg for at Anthony Martial er den beste erstatteren for Romelu Lukaku, som skal være så godt som klar for Chelsea.

Samme nettsted skriver at Uniteds nummer ni ikke skal ha noe imot et sceneskifte.

14.05: Inter er nære ved å selge stjernespiss Romelu Lukaku til Chelsea og de italienske seriemesterne er dermed på jakt etter belgierens erstatter.

The Mirror skriver at Anthony Martial skal være en av kandidatene til å erstatte sin tidligere lagkamerat og at Milano-klubben ønsker å hente franskmannen på en låneavtale.

Avisen skriver videre at United kan akseptere en midlertidig avtale, så lenge den inneholder en kjøpsobligasjon. Klubben ønsker seg visstnok opp mot de 50 millioner pundene de betalte for angriperen for seks år siden.

10.10: Uniteds interesse i Atletico Madrids Kieran Trippier er mye omtalt, men nå kan det se ut til at Ole Gunnar Solskjær og kompani får konkurranse om den engelske landslagsspilleren.

The Sun skriver nemlig at Arsenal har planer om å legge inn et bud for den tidligere Tottenham-spilleren. Londonerne er etter sigende på jakt etter en erstatter for Hector Bellerin, som er ventet å forlate klubben.

Lørdag 7. august:

16.55: Chelsea er enige med Inter om et kjøp av Romelu Lukaku for 115 millioner euro. Det melder The Athletics David Ornstein og mange andre medier.

13.00: I et intervju med Derbyshirelive bekrefter Wayne Rooney at hans Derby er interesserte i United-duoen Teden Mengi og James Garner på låneoverganger.

35-åringen sier at det nå er opp til United å bestemme om Derby er den beste klubben til å ta vare på deres unggutter.

09.50: Vi nevner også at Tottenham har signert den argentinske stopperen Cristian Romero, ettersom 23-åringen har vært lenket til United relativt hyppig gjennom sommeren.

Ifølge Fabrizio Romano er det snakk om en låneavtale på ett år, der Tottenham er forpliktet til å kjøp Atalanta-spilleren for 55 millioner euro neste sommer.

09.15: En stille overgangsmorgen, men vi tar med oss denne fra frilansjournalist Pete O’Rourke: Swansea City og United har etter sigende kommet til enighet om en låneavtale som sørger for at Ethan Laird spiller på Liberty Stadium neste sesong.

Fredag 6. august:

20.55: Vi skal ikke bli LionelMessi.no her, men han skal ha valgt PSG som sin neste klubb. Sånn, da lar vi den ligge inntil videre.

15.10: Nyheten om at Lionel Messi forlater Barcelona vil naturligvis kunne skape store ringvirkninger på overgangsmarkedet. Mye tyder på at Paris Saint-Germain vil gjøre det de kan for å hente den argentinske stjernen, noe som ifølge Julie Laurens betyr at planene om å hente Paul Pogba fra Old Trafford skrotes.

07.35: Ryktene rundt Kieran Trippier forsvinner ikke, men nå er det lenge siden det kom noe nytt. The Sun repeterer at Manchester United nekter å gi opp høyrebacken, men at det fortsatt er uaktuelt å betale de 34 millionene Atlético Madrid krever.

07.05: For å være i forkant av Lionel Messi-ryktene: Oddsen på at argentineren ender på Old Trafford er i skrivende stund 21.00. PSG er favoritt til 1.65 etterfulgt av Manchester City til 8.00.

Torsdag 5. august:

22.15: For de som ikke måtte ha fått det med seg, har Manchester City signert Jack Grealish, etter å ha betalt Aston Villa 100 millioner pund, ny britisk overgangsrekord.

Midtbanespilleren har tidligere vært hyppig linket til United, men den siste tiden har det sett mer og mer sannsynlig ut at det var byrival City som ville kapre den engelske landslagsspilleren. Dermed kan vi etter alle solemerker også sette en strek over spekulasjonen om en United-overgang for 25-åringen.

20.00: Til tross for at alle meldinger den siste måneden har tydet på at Lionel Messi ville signere en ny kontrakt med Barcelona, offentliggjør den katalanske klubben torsdag kveld at dette ikke lar seg gjøre, på grunn av «finansielle og strukturelle hindringer».

Dermed forlater det argentinske ikonet Barcelona etter 672 mål og 305 målgivende pasninger på 778 kamper, gjennom 17 år på førstelaget.

34-åringen må dermed finne seg en ny klubb, og det er nok ikke utenkelig at United kommer til å omtales som en potensiell ny destinasjon i ryktebørsene til forskjellige aviser de neste ukene.

07.45: Samtidig skal Romelu Lukaku ifølge mange troverdige rapporter ha fortalt Inter at han ønsker seg til Chelsea. Det betyr i så fall at noen ekstra penger kommer Uniteds vei, og det skal vel også være slik at Inter fortsatt skylder United en del for Lukaku-kjøpet, noe som vel må bety at hvis han selges videre så må de gjøre opp for seg også med United på alle måter.

07.30: The Athletics United-journalister skriver at det mest sannsynlige scenarioet er både at Paul Pogba blir og at det ikke kommer noen nye midtbanespillere inn dørene på Old Trafford og Carrington i august.

07.10: Samtidig er dette dagen vi får vår egen Raphaël Varane til Manchester, selv om det skal sies at han nå må gjennom en fem dagers karantene. Hvis alt går som alle håper på så betyr det at han møter sine nye lagkamerater senest tirsdag.

Les saken: – Kommer til Manchester torsdag

07.00: Da kan vi fjerne Jack Grealish fra alle eventuelle ønskelister for godt. Overgangen er ventet å bli offentliggjort torsdag, etter at spilleren selv sa farvel til lagkameratene sine og dro til Manchester onsdag kveld. City skal ha utløst en utkjøpsklausul i Grealish’ kontrakt da de bød 100 millioner. Dette blir tidenes dyreste Premier League-kjøp.

Onsdag 4. august:

21.20: Franske Le Parisien (her sitert av Sport Witness) skriver at United ikke vil la Paul Pogba forlate klubben i sommer, med mindre en klubb legger mellom 75 og 100 millioner euro på bordet for franskmannen.

Summen skal være altfor stiv for PSG, som virker å være den fremste kandidaten til å hente midtbanemannen.

19.25: Paul Pogba har aldri avslått noe nytt kontraktstilbud fra United, skriver Mike McGrath i Daily Telegraph. Franskmannen er dog klar for å bruke god tid på å bestemme seg for hvor fremtiden ligger, men vil også ta en avgjørelse om fremtiden før overgangsvinduet stenger natt til 1. september.

Paris Saint-Germain er også interesserte i midtbanespilleren.

15.30: August kan bli en innholdsrik måned for Axel Tuanzebe. Ifølge Sky Sports vil stopperen først signere ny United-kontrakt, deretter gå til Aston Villa på lån.

13.10: Verdt å nevne dagens store overgangsnyhet, ettersom det handler om Jack Grealish som tidligere har vært United-aktuell og byrival Manchester City. Ifølge rapportene skal Villa-stjernen nærme seg en overgang til Etihad verdt 100 millioner pund.

08.15: Det har vært litt snakk om en låneovergang til Swansea for Ethan Laird i sommer. Ifølge nettstedet TEAMtalk er det en idé Manchester United er åpne for. Laird spilte for Swansea-manager Russell Martin i MK Dons forrige sesong. 19-åringen pådro seg en langtidsskade, men er på vei tilbake.

07.55: I går kveld kom det meldinger om at Raphaël Varane kan ankomme i Manchester i løpet av dagen.

Tirsdag 3. august:

23.20: Aston Villa er interesserte i å hente Axel Tuanzebe på en permanent overgang.

Det skriver The Telegraph.

Midtstopperens kontrakt løper ut neste sommer og dette vil dermed være Uniteds siste mulighet til å få igjen penger for sin 23-åring, så fremt han ikke skriver under en ny kontrakt med klubben.

Newcastle er også interesserte i forsvareren, men Geordie-klubben vil slite med å betale den lånesummen United krever.

21.55: Rykteguru Fabrizio Romano kommer tirsdag med en liten oppdatering rundt overgangssituasjonen i United i sin podkast:

  • United må jobbe med spillersalg før de henter nye spillere. Diogo Dalot er blant spillerne som kan komme til å forlate klubben, dersom interesserte AC Milan legger 4-5 millioner euro i lånesum og en tilfredsstillende kjøpsklausul på bordet.
  • Om Dalot forlater klubben, blir Kieran Trippier Uniteds mål på høyrebacken. Akkurat nå er det dog ingen avanserte samtaler mellom United og Atletico Madrid.
  • David de Gea blir i United. Det skyldes høye lønninger og at ingen andre toppklubber er på jakt etter ny førstekeeper.
  • United har vært i kontakt med følget til Eduardo Camavinga, men spilleren har ikke noe hastverk med å avgjøre hvor fremtiden ligger. Ettersom spillerens kontrakt løper ut neste sommer, bør United signere stortalentet nå, hvis ikke risikerer de å havne i et kappløp med resten av fotball-Europa til våren igjen.
  • United føler seg sikre på at de får Paul Pogba til å bli i United. PSG har ikke lagt inn noe bud.

17.20: Declan Rice, som er lenket til blant andre United, har ikke krevd en overgang bort fra West Ham i sommer, til tross for at han har avslått to kontraktstilbud fra londonklubben. Det skriver Daily Telegraph.

Verken United eller Chelsea har lagt inn bud på mannen bobleblåserne verdsetter til 100 millioner pund. De to klubbene kan få konkurranse fra Manchester City neste sommer, ettersom kontrakten med Fernandinho da vil være over.

11.05: En noe merkelig sak fra Sky Sports. De skriver nemlig at West Ham mener de har 10 prosent sjanse for å signere Jesse Lingard. Det sies imidlertid ingenting om hvordan West Ham har kommet frem til akkurat det prosenttallet.

11.00: I rekken av saker hvor The Sun skriver ting setter sammen ulik informasjon for å få klikk så kan vi jo ta med at avisen tirsdag hevder at United vil selge Jesse Lingard, Anthony Martial, Phil Jones, Diogo Dalot, Andreas Pereira, Daniel James, Alex Telles, Axel Tuanzebe, Brandon Williams og Paul Pogba i sommer for å få råd til å hente inn Kieran Trippier og Eduardo Camavinga.

Dette betyr ikke at united.no ikke tror at flere av disse kan forsvinne, enten på salg eller på utlån, men at United faktisk slipper ti for å få inn to virker fullstendig usannsynlig. Saken er heller ikke skrevet av avisas United-journalist.

07.00: Mandag (se 12.15) ble det hevdet at italienske Alessandro Florenzi (Roma) ikke er aktuell som Kieran Trippier-erstatter i Atletico Madrid, men ifølge Mundo Deportivio kan River Plate-back Gonzalo Montiel være det. United ønsker altså Trippier til Old Trafford, men foreløpig er det for stor avstand mellom det United skal være villig til å gi og det Atletico ønsker. Samtidig er det kjent at Trippier ønsker seg hjem til England og Bury igjen, så denne kan fort gå gjennom hele august før det blir en endelig avklaring.

Mandag 2. august

21.55: Det er interesse for Jesse Lingard fra klubber i Frankrike, Italia og Spania, men han ønsker å bli i United. Det skriver Jonathan Shrager, som ofte sitter på inside-informasjon om United. West Ham har ikke budt. De avventer situasjonen.

18.55: Franske Julien Laurens, som blant annet jobber for ESPN, mener at Paul Pogba har det bra i United, men at han også vil ha det bra i PSG. Sistnevnte må imidlertid selge først for å kunne kjøpe United-spilleren.

16.00: Den spanske avisa AS siterer kilder nær Atletico Madrids Saul Niguez på at det er falske nyheter om at spillerens agent skulle være på vei til England for å forhandle med engelske klubber. Ingen engelske klubber skal ha gjort noe ordentlige fremstøt mot spilleren, og Barcelona er fortsatt mest aktuelle destinasjon.

12.15: Intet nytt om Kieran Trippier, ifølge Fabrizio Romano.

12.10: Dagens store «snakkis» blir nok fort at Harry Kane ikke har møtt opp til Tottenham-trening som avtalt. Det har blitt rapportert at spissen skal coronatestes og derfor ikke er ventet tilbake før i morgen, men det skal ifølge Fabrizio Romano ikke medføre riktighet. Verdt å nevne at det er en stund siden Kane ble koblet til Manchester United.

08.55: Neppe noen grunn til å ta av når The Sun skriver om «boost» for Manchester United i «overgangsracet» om Erling Braut Haaland, men vi registrerer det i alle fall. Artikkelen inneholder få konkrete detaljer annet enn at klubben håper Ole Gunnar Solskjær kan overbevise landsmannen om å komme til Old Trafford neste sommer.

07.40: Mange frykter nok konkurransen fra de lyseblå naboene dersom både Jack Grealish og Harry Kane havner hos Pep Guardiola, men ifølge Manchester Evening News vil ikke City prøve seg på Kane dersom Grealish signerer. Klubbene skal være i forhandlinger.

07.35: Flere klubber skal være interesserte i Brandon Williams, og nå skal Norwich være backens mest sannsynlige klubb neste sesong. Det melder Daily Mirror. Manager Daniel Farke skal selv ha overbevist Williams, mens Southampton på sin side ikke er villig til å betale summen Manchester Uniteds krever.