GettyImages-1193908916

Ryktesaker, uke 17

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 30. april

United skal angivelig være interessert i midtstopper Jean-Clair-Todibo, prislappen for franskmannen skal ligge rundt £26.5m i følge LÉquipe, (her gjengitt av BBC).

23-åringen som har en fortid fra blant annet Barcelona, har levert en solid sesong i forsvaret til Nice, og United kan forvente seg konkurranse fra Newcastle og Liverpool skal vi tro rapportene.  

Lørdag 29. april

12.55: Jürrien Timber var et av de første navnene som dukket opp i ryktespalten da Erik ten Hag tok over Manchester United i fjor sommer. Siden den gang har han jevnt og trutt blitt koblet til klubben.

I et intervju med De Telegraaf antyder 21-åringen at han er klar for å ta et steg videre fra Ajax i nærmeste framtid.

– En overgang kommer nærmere og nærmere. Det er mye konkret interesse og jeg har gjort noen avtaler med Ajax. I fjor spurte Ajax om jeg kunne bli i minst en sesong til og forlenge kontrakten. Som en klubbgutt gjorde jeg det med kjærlighet, men etter denne sesongen får vi vurdere situasjonen, sier Timber.

08.50: Vi tar selvfølgelig denne med en stor klype salt, men The Sun skriver i alle fall at Manchester United kan komme til å gjøre et fremstøt på Neymar i sommer, dersom Sjeik Jassim bin Hamad al Thani lykkes med å bli klubbens nye eier. Franske Foot Mercato rapporterte om noe lignende tidligere denne uken.

Fredag 28. april

08.00: Thomas Tuchel har satt Casemiro på ønskelista til sommeren over spillere han vil hente til Bayern München, ifølge tyske Kicker (her gjengitt i Daily Mail). Med tanke på at brasilianeren kun er inne i sin første sesong i United, og at han er en svært viktig mann for Erik ten Hag, må imidlertid en overgang sies å være svært lite sannsynlig.

Torsdag 27. april

07.59: Jeremie Frimpong er den høyrebacken som oftest nevnes i forbindelse med United for tiden, men franske RMC Sport skriver også at United også følger med på situasjonen til den brasilianske 21-åringen Vanderson i Monaco.

Det er ventet at det blir litt flere Monaco-salg denne sommeren om de ikke klarer å sikre seg Champions League-spill neste sesong, så Vandersons fremtid kan potensielt bli påvirket av det.

Onsdag 26. april

11.45: Det blir naturligvis mye snakk om United-aktuelle Harry Kane før torsdagens oppgjør mot Tottenham, og lokalavisens United-skribent er først på ballen.

Samuel Luckhurst skriver at United ikke er forberedt på å spille spill med Daniel Levy i sommer. Tottenham-sjefen har et rykte på seg for å være vanskelig å forhandle med. Erik ten Hag skal ha et intenst ønske om å hente Kane, men klubben kartlegger andre alternativer som Victor Osimhen, Randal Kolo Muani, Rasmus Højlund, Goncalo Ramos og Mohammed Kudus

08.00: Ikke så mye å melde om så langt i dag. Joao Palhinha og Mason Mount kobles til United på ryktebørsen, uten at det er noe nytt eller konkret i rapportene.

Tirsdag 25. april

18.04: Daily Telegraphs sak om ny kontrakt for Evan Ferguson stemte tydeligvis, for nå er det bekreftet at han har signert en ny femårskontrakt:

16.26: Kroatiske Jutarnji skriver (her videreformidlet av Sport Witness at United er klare til å hente 28 år gamle Dominik Livakovic til Old Trafford. Den kroatiske landslagskeeperen har en utkjøpsklausul på bare 10 millioner euro (8,86 mill. pund i nåværende kurs), og United skal være klare til å betale dette.

Livakovic imponerte under VM hvor Kroatia tok bronse, og han reddet blant annet tre straffespark i straffekonkurransen mot Japan.

12.25: Evan Ferguson er en av spissene som er blitt koblet til Manchester United. En overgang i sommer virker imidlertid svært usannsynlig, i alle fall nå som 18-åringen skal være enig med Brighton om en ny langtidskontrakt.

12.20: Jack Butland ble hentet inn på lån i januar, og trolig blir det ingen permanent United-avtale på målvakten. Ifølge The Scottish Sun nærmer nemlig 30-åringen seg en overgang til Rangers i sommer, når hans opprinnelige kontrakt med Crystal Palace går ut.

08.05: Benjamin Šeško virker å være et av spissalternativene bak Harry Kane i sommer, og ifølge hadde Manchester United, sammen med Newcastle, speidere på tribunen som fulgte 19-åringen i aksjon i helgens RB Salzburg-kamp mot Sturm Graz, hvor han noterte seg for en scoring i 2-0-seieren. 

Šeško har opprinnelig signert en avtale som gjør ham til RB Leipzig-spiller fra og med neste sesong, men 90min skriver at det nødvendigvis ikke vil stoppe andre klubber fra å prøve å hente ham i løpet av den kommende sommeren.

Mandag 24. april

13.45: Manchester United er i gang med å prøve å finne ut av hva det vil kreve å hente Harry Kane i sommer, skriver Matt Law i The Telegraph. Klubben skal ønske å være tidlig ute, i tilfelle det kommer frem at en overgang er uaktuelt, slik at de ikke risikerer å potensielt også gå glipp av andre spisser på markedet, for eksempel en Victor Osimhen.

Ifølge Law øker imidlertid stadig forventningene om at Kane ikke vil forlenge med Tottenham i sommer. Hans nåværende kontrakt går ut sommeren 2024.

Videre skriver han at Spurs-formann Daniel Levy trolig vil lytte til bud på rundt 80 millioner pund fra klubber utenfor England, mens han vil kreve minst 100 millioner pund fra engelske klubber eller kanskje også avslå alle bud fra Premier League.

11.20: Mason Mount har en stund virket å være på vei bort fra Chelsea i sommer, etter at han skal ha avslått noen kontraktsforslag og hans nåværende kontrakt som går ut sommeren 2024. Manchester United er en av klubbene som sies å være interessert.

David Ornstein i The Athletic skriver imidlertid at Mount på fredag skal ha vært i direkte samtaler med eier Todd Boehly, hvor 24-åringens betydning i laget og ønsket om å beholde ham var det som ble tatt opp. Dialogen beskrives som positiv og det skal ikke være utelukket at Mount blir værende likevel.

08.15: Ifølge overgangsjournalisten Ekrem Konur er Manchester United en av flere storklubber som har vist interesse for Benfica-talentet António Silva. Den 19 år gamle midtstopperen skal også være på blokka til Real Madrid, PSG, Liverpool, Juventus og Napoli.

Powered by Labrador CMS