Kjekkas

Ryktesaker, uke 51

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 26. desember

21.50: Fichajes, som riktignok er langt ifra nettstedet vi stoler mest på, lenker United til midtbanespillere som Amadou Haidara, Ruben Neves og Boubacar Kamara.

Nettstedet mener også å vite at United kan komme til å hente River Plates supertalent Julián Álvarez som en erstatning for Edinson Cavani. Álvarez scoret 18 mål og serverte syv målgivende pasninger på 21 kamper i den argentinske serien denne sesongen.

15.10: The Sun skriver at José Mourinho ønsker å hente United-unggutt Charlie Wellens til Roma. Midtbanespilleren skal ha imponert den portugisiske trenerskikkelsen såpass da han trente med førstelaget til United at Mourinho ønsket å ta ham med seg til Tottenham.

Londonklubben skal også fortsatt være interessert i 19-åringen.

13.55: United og Ralf Rangnick ønsker å hente det tyske vidunderbarnet Florian Wirtz fra Bayer Leverkusen, ifølge The Sun. Avisen skriver at RB Leipzigs Amadou Haidara og Marseilles Boubacar Kamara også står på Uniteds liste, men at Wirtz er førstevalget.

I saken, som riktignok ikke er skrevet av The Suns United-journalist, står det også at klubben ønsker å dra nytte av Rangnicks kjennskap til det tyske markedet.

Unggutter som den 18-årige venstrebacken Luca Netz (Mönchengladbach), den 19 år gamle defensive midtbanespilleren Eric Martel (RB Leipzig) og 20-årige Armel BellaKotchap (Bochum) nevnes som mulige overgangsmål for Old Trafford-klubben.

08.20: Kieran Trippier var kanskje den spilleren som ble ryktet heftigst til United forrige sommer uten at en overgang faktisk fant sted. Skriveriene om en mulig overgang fra Wanda Metropolitano til Old Trafford har fortsatt i høst, men nå er det et annet engelsk lag som virker å nærme seg høyrebackens signatur.

Fabrizio Romano skriver nemlig at Atlético Madrid forventer at et offisielt bud fra nyrike Newcastle kommer i løpet av bare noen dager.

Lørdag 25. desember

22.15: Daily Star skriver at United følger med på både Emiliano Martinez og Illan Meslier i tilfelle klubben skulle komme til å trenge en ny keeper i løpet av de neste årene. Avisen er riktignok ikke blant dem vi stoler mest på.

13.00: Ikke direkte United-relatert, men vi tar med oss at tidligere United-spiss Odion Ighalo er ryktet å være på listen til Newcastle før januarvinduet. Nigerianeren spiller for øyeblikket i saudiske Al Shabab og skal ifølge Sky Sports være åpen for en overgang tilbake til England.

10.35: Leeds’ Kalvin Phillips ryktes titt og ofte til United, men midtbanespilleren sier nå til Daily Mail at han ønsker å skrive under på en ny kontrakt med Yorkshire-klubben.

10.20: Bild (her gjengitt av Sport Witness) mener å vite at United, Manchester City og Real Madrid er de eneste klubbene som er klare til å betale de 75 millioner euroene Erling Braut Haaland har i utkjøpsklausulen sin med Borussia Dortmund.

Haaland-leiren er ventet å snakke med Westfalen-klubben om fremtiden neste måned og det vil da visstnok bli klarere når nordmannen har tenkt å forlate Signal Iduna Park.

Bild skriver også at Dortmund skal være villige til å tilby Haaland en ny kontrakt som er verdt 16 millioner euro i året.

10.10: Football Insider skriver at nyrike Newcastle ikke har noen planer om å hente Anthony Martial på lån i januarvinduet. Grunnen er at United krever seks millioner pund for å slippe franskmannen ut på lån.

Fredag 24. desember

Ho, ho, ho.

07.55: Italienske Gazzetta dello Sport skriver at Juventus ser for seg en avtale med enten Anthony Martial eller Arsenals Pierre-Emerick Aubameyang i januar. Juventus trenger også litt skyts før den andre halvdelen av sesongen siden de ligger på 5. plass i Serie A – 12 poeng bak ligalederen og fire poeng bak topp fire.

07.50: Det ser ut som om Sevilla har blinket seg ut United-spillere i januar. Fra før av er det kjent at de er interessert i Anthony Martial, og nå skriver Mundo Deportivo at de også følger med på Edinson Cavanis situasjon. Barcelona skal også være interessert i Cavani.

07.40: Fabrizio Romano skriver at United fortsatt ikke har blitt kontaktet av noen angående Paul Pogba. Franskmannens kontrakt går ut til sommeren, men han har hatt et nytt kontraktsforslag liggende siden juli.

Torsdag 23. desember:

12.00: Ralf Rangnick har identifisert behovet for en høy midtbanespiller til United. Det skriver The Athletics Laurie Whitwell. Spilleren skal først og fremst være en erstatter for Nemanja Matic, og Rangnick liker selv spillere som Jude Bellingham og Declan Rice. Verken Rice eller Bellingham vil imidlertid flytte på seg i januar.

Forresten, United-aktuelle midtbanespillere som Haidara og Kamara er 175 og 178 centimeter høye, hvis informasjonen fra Wikipedia stemmer.

Onsdag 22. desember

20.55: Også troverdige James Ducker i The Telegraph skriver at Anthony Martial har snakket med Ralf Rangnick om en overgang bort fra Old Trafford. Uniteds tyske trener har angivelig fått beskjed om at han må kvitte seg med spillere før han eventuelt kan hente nye.

Sevilla vil dog visstnok slite med å matche lønnen Martial hever i United.

19.15: Anthony Martial har angivelig hatt samtaler med Ralf Rangnick i et håp om å sikre seg en overgang vekk fra Old Trafford i januar. Det skriver Daily Mail, som mener å vite at Sevilla skal være interesserte i å hente franskmannen på lån.

Philippe Lamboley, Martials agent, uttalte tidligere i desember at hans klient ønsker seg bort fra et United der han får begrenset med spilletid.

Da United-trener Ralf Rangnick ble spurt om uttalelsene, svarte tyskeren at han ikke snakker med spillerne gjennom mediene og at Martial eventuelt måtte ta overgangsønsket opp med ham eller klubbens styre:

– For å være ærlig er det ikke veldig interessant for meg hva agenten hans sier til mediene. Jeg kommuniserer ikke med agenter via mediene. Spilleren har ikke snakket med meg eller oss om det, uttalte Rangnick.

15.30: ESPNs United-journalist Rob Dawson skriver at United forventer at Paul Pogba blir i klubben ut sesongen, men at de er forberedt på å selge ham i januar hvis han gjør det klart for klubben at han uansett ikke vil fortsette i United fra sommeren av.

Ifølge Dawson vil United ha samtaler med Dean Henderson neste uke for å diskutere hans fremtid i klubben.

11.45: Marseille-spiller Boubacar Kamara har blitt koblet til United litt den siste tiden. Nå skriver franske L’Equipe at han ble tilbudt en ny kontrakt i Marseille i november som ville gjort ham til klubbens best betalte spiller, men at det heller mot at han drar fra klubben når kontrakten går ut til sommeren.  Kamara kan forhandle med en ny klubb i januar.

10.10: Tyske Bild skriver at Borussia Dortmund vil doble lønna til Erling Braut Haaland, fra 8 til 16 millioner euro i året, i et forsøk på å sikre ham ett år til.

08.00: Transferguru Fabrizio Romano sier at hvis United skal kjøpe en midtbanespiller i januar så handler det i så fall om en mulighet som plutselig er der som de kan utnytte. Hvis ikke så kommer de til å vente til sommeren. Det sier Romano i sin siste podcast.

Romano la til at Diogo Dalot nå kommer til å bli, slik situasjonen ser ut, men at Dean Henderson kikker etter ny klubb. Så spørs det om det skjer i januar eller til sommeren.

07.55: Det er mye rart som sies på El Chiringuito TV, men Cristobal Soria, en av gutta der med over 800.000 følgere på Twitter, melder at Sevilla er blitt enig med Anthony Martial. Så gjenstår det å se om de er enige med spilleren om betingelsene for et utlån eller også United – og om det i det hele tatt er rett.

07.40: Dette hørtes ut som et rykte vi glemte for tre-fire år siden, men italienske Il Messaggero skal ha skrevet at United igjen følger med på situasjonen til Lazio-spiller Sergej Milinkovic-Savic. Prisen er like heftig som den nærmest alltid har vært, på over 60 millioner pund. Merk: Tidligere har veldig mye av Milikonvic-Savic-ryktene vært agentdrevet.

07.20: Bayern München har gjenopptatt kontraktsforhandlingene med Kingsley Coman, men det skal fortsatt være store forskjeller mellom tilbud og krav, og Barcelona, Real Madrid og Manchester United avventer nå disse samtalene. Det melder spanske Mundo Deportivo. Comans kontrakt går ut sommeren 2023, slik at Bayern må selge til sommeren hvis de til slutt aksepterer at de ikke blir enige med spilleren og heller ønsker litt penger for 25-åringen før han eventuelt drar gratis.

Tirsdag 21. desember

16.35: Manchester Evening News-journalist Samuel Luckhurst skriver at Ralf Rangnick allerede har startet arbeidet med å få Erling Braut Haaland til United. Rangnick skal blant annet nylig ha snakket med Haalands far, Alf-Inge, om muligheten for at United kan sikre seg superspissen til sommeren. Rangnick kjenner far Haaland og sønnen godt fra sine dager som toppsjeg i Red Bull-systemet, som blant annet hentet Erling til RB Salzburg for noen år siden-

16.20: RMC-journalist Loic Tanzi understreker det Sky Sports meldte – at Sevilla er i front når det gjelder en mulig Anthony Martial-avtale i januar.

13.30: Sky Sports melder at Anthony Martial vil foretrekke et utlån til Sevilla i januar. Barcelona og Juventus skal også være interessert i det som først vil være en låneavtale, men franskmannen skal mene at sjansen til spill er største i Sevilla – som ligger på 2. plass i La Liga.

Det er verdt å merke seg at agenten til Martial tidligere i desember brukte Sky Sports for å fortelle at Martial ville bort, og det er derfor slett ikke utenkelig at denne informasjonen igjen kommer fra Martial-reprsentanter.

09.45: – United er veldig interessert i Alvarez.

Det skriver River Plate-journalisten Sebastian Srur på Twitter.

Alvarez er River Plates 21 år gamle spiss Julian Alvarez som har hatt en vanvittig høst. En ting er det at han har spilt seg inn på Argentinas A-landslag, men han har også scoret 17 mål på de 15 siste River Plate-kampene.

Alvarez skal ha en utkjøpsklausul på 17 millioner pund.

Avisen Olé skriver også at United har tatt kontakt angående spilleren.

 

07.10: – Alt jeg kan garantere er at Real Madrid er veldig interesserte, men jeg kunne også navngitt 25 andre klubber. Det kan hende han drar, men det kan også hende han blir.

Det sier Dortmund-topp Hans-Joachim Watzke om Erling Braut Haaland-situasjonen.

07.00: Det hørtes vel hele veien litt rart ut om United lot Edinson Cavani forlate klubben gratis i januar, og etter flere dager med koblinger om at det kunne skje så har ting nå endret seg.

Daily Mails United-journalist Chris Wheeler skriver at United ønsker å beholde spissveteranen ut sesongen, ikke minst nå som en ustabil pandemi påvirker lagene. Det samme melder The Suns Martin Blackburn. Ifølge ham skal Cavani heller ikke virke spesielt opptatt av et klubbskifte midt i sesongen.

Samtidig melder Gerard Romero, som skal være veldig godt informert om det som skjer i Barcelona, at Barcelona nå er litt mer kjølig til Cavani siden de jobber hardt mot blant annet Haaland eller Vlahovic.

Mandag 20. desember

18.15: Det er veldig mye om en mulig Edinson Cavani-overgang til Barcelona i januar, men foreløpig skal ikke United ha hørt noe fra den spanske klubben. Det melder The Telegraphs United-journalist, James Ducker.

15.35: United-journalist James Ducker i The Telegraph melder det samme som The Athletic gjorde tidligere i dag – at Jesse Lingard ser ut til å bli på Old Trafford ut sesongen.

United kommer ikke til å slippe ham til West Ham, som per nå er en av lagets største konkurrenter i kampen om en topp fire-plassering, i løpet av januarvinduet.

Ducker skriver videre at Anthony Martial ønsker seg bort, at Dean Henderson ikke ønsker å fortsette benketilværelsen etter nyttår og at Barcelona foreløpig ikke har henvendt seg til United for å hente Edinson Cavani.

Donny van de Beek og Eric Bailly nevnes som spillere andre klubber har uttrykt interesse for.

14.30: Spanske Sport mener å vite at Barcelona har kommet til prinsipiell enighet med Edinson Cavani om betingelsene i en kontrakt på halvannen sesong og at den katalanske klubben nå håper United vil slippe uruguayaneren vederlagsfritt.

Cavani har kontrakt med United ut sesongen og det skal foreløpig ikke være noe tegn til at klubben ønsker å slippe sin veteranspiss før den tid.

12.50: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News melder at United forbereder seg på å hente en defensiv midtbanespiller i det kommende overgangsvinduet. Amadou Haidara nevnes som en mulig kandidat hos lokalavisen.

Luckhurst melder også at klubben ikke forventer at Paul Pogba eller Edinson Cavani kommer til å presse på for å komme seg bort fra klubben i januar. Det skal dog ikke være utelukket at klubben forsøker å få igjen penger for Jesse Lingard eller Juan Mata.

Anthony Martial ønsker seg bort neste måned, men det skal være usannsynlig at han drar på en permanent overgang i vinter.

09.45: Jesse Lingard har blitt ryktet til nyrike Newcastle United, men troverdige The Athletic melder nå at Geordie-klubben ikke kommer til å jakte midtbanemannen i det kommende januarvinduet.

29-åringen er i stedet ventet å bli på Old Trafford for å kjempe om en plass i Ralf Rangnicks lag, mens det foreløpig ikke pågår samtaler om å forlenge den utgående kontrakten til Lingard.

08.20: Skal vi tro Manchester Evening News, kan det virke som om United holder et øye med Leeds’ unge keeper Illan Meslier. Lokalavisen skriver nemlig at Tony Coton, Uniteds keeperspeider, ble observert da han så den franske burvokteren i aksjon mot Manchester City forrige uke.

Så skal det også sies at Meslier slapp inn syv mål i den aktuelle kampen, selv om han gjorde åtte redninger.

Powered by Labrador CMS