SSC Napoli v FC Barcelona: Knockout Round Play-Offs Leg Two - UEFA Europa League

Ryktesak uke 50

Publisert Sist oppdatert

LES OGSÅ: Forrige ukes rykter

Søndag 18. desember

12.52: Litt mer fra Luckhurst og Manchester Evening News, siden han har skrevet litt om midtbanesituasjonen også.

Kort oppsummert:

  • United utelukker ikke å prøve på Frenkie de Jong igjen.
  • Lokalavisas informasjon er at De Jong forsikret Ten Hag i sommer om at han gjerne går til United, selv om det offentlig ble sagt at han ønsket å bli værende i Barcelona, men problemet var pengene Barcelona skylder nederlenderen.
  • United har ikke gitt opp Jude Bellingham totalt. Ten Hag er en stor beundrer, og skal ha gitt uttrykk for at Bellingham er spilleren han ville valgt om han kunne signere hvem som helst i verden, og United-manageren skal ha sett Dortmunds kamper denne sesongen. Konkurransen er dog ventet å bli svært tøff for Bellingham.

11.31: Samuel Luckhurst i Manchester Evening News skriver at West Ham er interesserte i å hente Aaron Wan-Bissaka på lån i januar.

West Ham skal også ha ønsket å hente høyrebacken i sommer.

08.24: Etter lørdagens 2-1-seier mot Sassuolo i en treningskamp så ble PSV-hovedtrener (og United-ikon) Ruud van Nistelrooy spurt om Cody Gakpo, som er ventet å forlate den Eindhoven-klubben i januar.

– Det kommer et tidspunkt hvor en ikke kan si nei mer, sa Van Nistelrooy.

United er en av flere klubber som har blitt sterkt koblet til Gakpo.

Lørdag 17. desember

18.00: Kendry Paez er nok et navn du ikke har hørt eller sett så mye av tidligere. 15-åringen har allerede spilt seg inn på førstelaget til Independiente Del Valle i den ecuadorianske toppdivisjonen. Det legges selvsagt merke til utover de ecuadorianske grensene. 

Den ecuadorianske avisen Óle (her gjengitt av Sport Witness) skriver at United allerede har kommet med et tilbud til den 15 år gamle Paez om en overgang, men at klubben har avslått budet. Paez er uansett ikke aktuell for en overgang til europeisk fotball før han er fylt 18 år.

17.45: Sky Deutschland kjører lørdag ettermiddag en sak om at United er en av klubbene som er interessert i Youssoufa Moukoko. 18-åringen har vært et velkjent navn i flere år allerede grunnet sitt enorme målsnitt for Dortmund på ungdomsnivå.

18-åringens kontrakt løper ut sommeren 2023, noe som naturligvis fører til store spekulasjoner om angrepsspillerens fremtid. Samtidig som Sky DE melder at flere klubber, deriblant United er interessert, skriver de også at mye tyder på at Moukoko tegner en ny kontrakt.

12.55: Den tyske overgangsjournalisten Florian Plettenberg sier at United per nå ikke kommer til å utløse klausulen om et års forlengelse av kontrakten til David de Gea og at Erik ten Hag ønsker seg en ny nummer 1. De Gea selv har tidligere ytret at han ønsker å bli i klubben utover den nåværende kontrakten

10.10: Fransk landslagsspiller til Old Trafford? Franske MediaFoot har lørdag en stor sak om at Antoine Griezmann igjen er sterkt ønsket av United. 31-åringen ble nå i VM den franske landslagsspilleren i historien med flest målgivende og har spilt en helt ny rolle i Deschamps sitt lag som indreløper.

United skal ifølge informasjon MediaFoot har ha prøvd seg på Griezmann allerede i sommer skal ha utforsket mulighetene for å hente ham, men det strandet grunnet situasjonen rundt Ronaldo. Nå er portugiseren borte og det kan åpne døren for en mulig ny fransk nummer 7 på Old Trafford.

09.50: At Manchester United skulle få konkurranse om Cody Gakpo er ikke uventet. Nederlenderen noterte seg for tre mål på fem kamper i VM og var blant Nederlands beste spillere i mesterskapet frem til det sa stopp i kvartfinalen etter straffer mot kommende finalist Argentina.

Real Madrid har ifølge Mirror intensivert jakten på den 23 år gamle angrepsspilleren og at det blir salg i januar kunne sportsdirektør i PSV Marcel Brands nesten bekrefte da han tidligere denne uken uttalte at PSV forbereder seg på å motta en stor sum penger for Gakpo i januar. De kommer heller ikke til å stille seg i veien for Gakpos drømmer og ønsker, men krever en sum som vil være klubbrekord.

Fredag 16. desember

18.30: BBC henger seg på ryktene rundt Aaron Wan-Bissaka. Simon Stone i BBC skriver at Wolves sin nye manager Lopetegui ønsker hele seks januarsigneringer, med Wan-Bissaka høyt på listen over potensielle høyrebacker.

17.30: Manchester United planlegger et bud på £43,1 millioner for Cody Gakpo så fort januarvinduet åpner, det skriver sjefskorrespondent for fotball i Telegraph, Jason Burt fredag i en såkalt «exclusive».

Den 23 år gamle angrepsspilleren har blitt lansert som erstatteren til Cristiano Ronaldo og Ten Hag har sett at United trenger en angrepsspiller til i stallen for å fylle tomrommet Ronaldo etterlater seg.

I den samme artikkelen skriver Burt at Goncalo Ramos, spissen som erstattet Ronaldo for Portugal under VM har blitt fulgt av United i god tid før VM, men om United skal forsøke seg på ham så blir det i så fall ikke før i sommer.

17.08: At Aaron Wan-Bissaka er på vei ut dørene fra Old Trafford virker klarere for hver dag som går. Høyrebacken har kun fått fem minutters spilletid under Ten Hag i tellende kamper og virker ikke å i det hele tatt inngå i nederlenderens fremtidsplaner.

Januarvinduet nærmer seg og da dukker det opp stadig nye rykter. Graeme Bailey fra 90min Football mener å vite at Wolverhampton kommer til å gjøre et forsøk på å hente backen til West Midlands i januar og at det i første omgang er snakk om et lån og med en opsjon på å gjøre avtalen permanent til sommeren.

I tillegg til Wolverhampton nevnes også Crystal Palace og West Ham som mulige stoppesteder.

08.11: Italienske Corriere dello Sport skriver at United er blant klubbene som ønsker å hente 22 år gamle Dusan Vlahovic fra Juventus. Chelsea, Arsenal (som ble sterkt koblet til den serbiske spissen før han ble Juventus-spiller), PSG og Bayern München skal alle også være interesserte.

Så skal det påpekes at Corriere dello Sport ikke er den beste kilden, og at det har vært lite om Vlahovic andre steder, men det skal også nevnes at Mike McGrath fra Daily Telegraph skrev tidlig i november at United følger nøye med på situasjonen til Vlahovic i Juventus.

Torsdag 15. desember

08.00: Agentbyrået Gestifute med Jorge Mendes i spissen, har tilbudt Joao Felix til flere Premier League-klubber, skriver Daily Mail. Manchester United, Arsenal og Aston Villa blir nevnt som mulige destinasjoner for portugiseren som ønsker seg bort fra Atletico Madrid.

Onsdag 14. desember

22.40: United, Liverpool og Chelsea kjemper for å få kloa i Borussia Dortmund-stjerneskuddet Youssoufa Moukoko. Det skriver Tom Alnutt i The Times. Unggutten er ledig på markedet til sommeren. Den 18 år gamle spissen må imidlertid overbevises om at han ikke hentes for å sitte på benken, etter seks mål og seks målgivende på 22 kamper for Dortmund denne sesongen.

17.00: Sky Sports-reporter Dharmesh Sheth sier at han har fått høre at United kikker etter en spiss og en høyreback, men at det kan være at de ikke henter noen på permanent basis i januar. I stedet kan United sjekke lånemarkedet.

16.00: United kommer til å forhøre seg med Benfica angende spiss Goncalo Ramos. Det sier kilder til ESPNs United-journalist, Rob Dawson. Prisen skal ha økt mye siden Benfica i sommer lyttet til bud på cirka 20 millioner euro. Dawson nevner også at prisen for Cody Gakpo nå skal ligge på cirka 50 millioner euro, og at Joao Felix vil koste cirka 100 millioner, selv om en mulighet der er lån ut sesongen og så et permanent kjøp først til sommeren. Alvaro Morata er også på Uniteds radar.

15.34: Corriere dello Sport  skriver onsdag (her gjengitt av Sport Witness) at agenten (Rafaela Pimenta) til Inters Denzel Dumfries har blitt kontaktet av United, og det skal være etter direkte forespørsel fra Erik ten Hag.

Det nevnes en mulig pris på 50 millioner euro (43 millioner pund i nåværende kurs), eller kanskje opp mot 60 millioner euro (ca. 51,6 millioner pund).

Det vil nok overraske de fleste om United velger å bruke såpass mye penger på å kjøpe en ny høyreback akkurat nå, men selv om Corriere dello Sport ikke er den beste kilden, så er det uansett ikke utenkelig at det jobbes i kulissene med noe selv om en angrepsspiller kanskje er førsteprioritet.

08.12: Erik ten Hag har som kjent bekreftet at United er ute etter offensive forsterkninger, og United har mest av alt blitt koblet til Cody Gakpo, og litt også til João Félix, men også til noen andre spillere.

Samuel Luckhurst fra Manchester Evening News har skrevet en sak hvor han skriver kort om enkelte av disse andre, og han skriver blant annet at:

  • United har blitt koblet til Rafael Leão, men United har foreløpig ikke registrert noen konkret interesse i portugiseren. Leão er representert av Jorge Mendes (som ikke skal ha vært involvert i Ronaldos intervju med Piers Morgan på noen måte).
  • United beundrer Napoli-spiss Victor Osimhen, men det er små sjanser for at United kan betale en sum som kan få Napoli til å akseptere et bud i januar.
  • Ten Hag har blitt imponert av Goncalo Ramos, mannen som tok over spissrollen fra Cristiano Ronaldo under VM. Ten Hag møtte ham da Ajax ble slått ut av Benfica i Champions League forrige sesong.

Tirsdag 13. desember

14:10: Det har hersket full forvirring rundt den faktiske lengden på Alejandro Garnacho sin kontrakt med Manchester United. Spekulasjonene om at den utløper allerede til sommeren har vært mange, men Samuel Luckhurst har i lengre tid hevdet at Garnacho er under kontrakt med United frem til 2025.

Tirsdag sier også Fabrizio Romano at United-fansen kan puste lettet ut.

– United er fortsatt i forhandlinger med Garnacho om å forlenge kontrakten. Men det er ingen hastverk siden kontrakten hans er lang. Men de ønsker at han skal være fornøyd med lønnen. Så samtaler om en kontraktsforlengelse pågår. Dette til tross for alle spekulasjonene rundt argentineren, sier Romano.

08.00: Arsenal er favoritter i kampen om Joao Felix sin signatur, skriver Marca. Manchester United, Aston Villa, Newcastle og PSG skal også være interesserte.

 

Mandag 12. desember

18.00: Fabrizio Romano gjorde et intervju med The United Stand, og snakket om spillerne som kobles til United. Les hva han sa om de forskjellige spillerne under:

Joao Felix:

— Etter hva jeg har blitt fortalt er det gode sjanser for at Joao Felix i forlater Atletico i  januar, men det kommer så klart an på hvilke bud som kommer. Det er vanskelig for Atletico å holde på Felix grunnet at han har et komplisert forhold til Diego Simeone. Forholdet mellom dem er nesten ødelagt. Joao Felix ønsker å forlate klubben og finne en ny løsning, sa Romano.

— De vil ha mer enn 100 millioner euro. Akkurat nå så er ikke United i samtaler med Atletico, men agenten hans, Jorge Mendes, som snakker med flere klubber. Det er mange muligheter for Joao Felix, la Romano til.

Cody Gakpo:

— Basert på det jeg har blitt fortalt finnes det en sjanse for at han forlater i januar, selv om planen egentlig var å forlate til sommeren. Manchester United er fortsatt i samtaler med Gakpos agenter, samtalene foregår og United har et veldig godt forhold til agentene. Erik ten Hag er stor fan av spilleren, spilleren ville elske å komme til United. Han ønsker å spille i Premier League og for Manchester United.

— De ønsker over 50 millioner euro, jeg tror de vil be om 70 millioner euro, og at de ender på 60-65 millioner euro.

Goncalo Ramos:

— Benficas intensjon er å beholde alle stjernene dere, så jeg er sikkerpå at Benfica vil prøve å beholde spilleren. Det er ingen pågående samtaler nå.

Joško Gvardiol:

— Det er ingen avtale mellom Chelsea og Gvardiol. Ryktene om atUnited har lagt inn et bud på spilleren stemmer ikke.

Diogo Dalot:

— Det har jeg blitt fortalt er at prioriteringen når det kommer til høyre-back-situajsonen er å tilby Dalot en ny kontrakt.

Mange klubber utenfor England, som for eksempel Barcelona, følger med på mulighetene rundt Dalot.

Wan-Bissaka:

— De prøver å finne en løsning for Wan-Bissaka, fordi at han aldri spiller. De ønsker å finne en ny backup for Dalot.

Jeremie Frimpong:

— Jeg tror Frimpong vile vært en god backup for Dalot. Bayer Leverkusen ønsker 20-25 millioner for han.

Denzel Dumfries:

— Inter ønsker å beholde Dumfries og ville ikke solgt Dumfries for så lite som 20-25 millioner euro, jeg tror de ønsker 45-50 millioner euro for han.

Jude Bellingham: 

— United ønsker Bellingham og har vært i samtaler, men de er klar over at de har en veldig liten sjanse til å få ham.

Marcus Rashford:

— Erik ten Hag prøver kjempe hard å beholde Marcus Rashford. Ten Hag er klar over at det vil være vanskelig å finne en spiller som kan erstatte ham. United er sikre på at Rashford vil bli i klubben til 2024, men i løpet av de neste ukene vil det foregå nye samtaler med agentene hans.

— Det er sant at PSG ønsker å signere Rashford, men nå prioriterer spilleren samtaler med United.

 

11.30: Det er en økende frykt for at Marcus Rashford anbefales å la United-kontrakten løpe ut for så å ta en ny utfordring. Det skriver The Telegraphs Luke Edwards. Så står det ingenting om hvem kildene for dette skal være eller om det er Rashfords agentbror som eventuelt anbefaler ham å gjøre dette, men Edwards er en av Telegraph-journalistene som jobber mot klubbene i nord, deriblant United.

08.05: United er blant klubbene som kunne tenke seg et lån av Chelseas Christian Pulisic, men Newcastle ønsker å kjøpe ham, skriver Daily Mirror. Chelsea ønsker visstnok også å selge, og prisen skal ligge på rundt 40 millioner pund.

08.00: Benfica sier at de ikke vil slippe spiss Goncalo Ramos, med mindre utkjøpsklausulen blir innfridd. Ramos har tidligere i høst vært koblet til United. Ifølge foreløpige rapporter skal utkjøpsklausulen ligge på 120 millioner euro.

07.50: Franske Foot Mercato skriver at United er en av klubbene som tidligere har budt på Kroatia-perlen Josko Gvardiol, midtstopperen som til daglig spiller i RB Leipzig. United skal ha budt 90 millioner euro.  Manchester City og Chelsea skal ha budt enda mer, henholdsvis 95 og 100 millioner. Bayern München, Barcelona og Real Madrid kobles også til det 20 år gamle stopperfunnet.

07.40: Forrige uke snakket PSG-presidenten om å kjøpe Marcus Rashford, og Daily Mirrors Tom Hopkinson skrev i helga en sak om at det Qatar-støttede laget vil teste Rashford ved å tilby ham en kontrakt som gjør ham til en av planetens best betalte spillere. Rashfords kontrakt går til sommeren, men Erik ten Hag har bekreftet at United uansett vil bruke en klausul som binder Rashford til klubben frem til 2024.

07.30: Erik ten Hag har bekreftet at United vil utløse klausulene i de største stjernenes kontrakter, slik at de minimum er i United frem til sommeren 2024. Les saken her.

Powered by Labrador CMS