United-legende legger opp

Ruud van Nistelrooys karriere er over.

Publisert Sist oppdatert

Han bekreftet dette på en pressekonferanse mandag.

35-åringen har denne sesongen spilt for Malaga, men er mest kjent for oss United-fans for 150 mål på totalt 219 kamper for United. Han er blitt toppscorer i tre europeiske ligaer, scoret 60 mål i Champions League og vant både serien, FA-cupen og ligacupen hos United i perioden 2001 til 2006.

– Jeg er stolt over å ha vunnet titler – både for lagene mine og individuelt, men det aller beste har vært å være fotballspiller dag inn og dag ut for så mange år, sa han på pressekonferansen.

Her er profilen hans på united.no.

Foruten United og Malaga spilte nederlenderen også for Real Madrid, Hamburger SV, Den Bosch, Heerenveen og PSV Eindhoven i karrieren, og United hentet ham fra PSV i 2001. En overgangsavtale var på plass allerede året før, men en stygg skade førte til at han først ankom Old Trafford sommeren 2001.

Han startet United-karrieren glimrende med 23 mål på 32 seriekamper, og ble også kåret til årets spiller av de andre spillerne i ligaen. Året etter økte han til 25 seriemål, og scoret en gang mål i ti kamper på rad.

Denne sesongen nettet han fire ganger for et Malaga som tok en knallsterk 4. plass i Spania, men de siste månedene har han slitt med spilletid. 35-åringen har måttet finne seg i å spille en birolle, og mandag var det altså slutt for spilleren som også nettet 35 ganger på 70 kamper for Nederland.

– Jeg ønsket å spille i Champions League igjen, men min tid har kommet. Jeg har nådd min fysiske grense, og kan ikke lenger spille på toppnivå. Jeg er imidlertid glad at dette ble mitt valg, sa han videre på pressekonferansen.

PS. Van Nistelrooy er meldt til en showkamp på Old Trafford 27. mai – hvor kjendiser og ex-spillere møtes til en kamp mellom England og resten av verden.

Under er det en video av hans 20 beste mål for United.

<iframe width=»560″ height=»315″ src=»http://www.youtube.com/embed/jeU9qFsDd2E» frameborder=»0″ allowfullscreen></iframe>
Powered by Labrador CMS