Med hjerte i begge leirer

– Det blir som å velge mellom mine to barn, sier Ruud van Nistelrooy på spørsmål om hvilket lag han kommer til å heie på onsdag kveld.

Publisert Sist oppdatert

Nederlenderen tilbragte ni år av sin profesjonelle fotballkarriere i Manchester United og Real Madrid og har skaffet seg sterke følelser for begge klubber.

Nå møtes lagene for første gang siden kvartfinalen i 2003, da United ble slått ut over to kamper til tross for at Ruud scoret både i hjemme- og borteoppgjøret. Ronaldo ødela for United ved å score hat-trick på Old Trafford, noe ingen bortelagsspiller har klart på Drømmenes teater siden.

Nå er brasilianeren byttet ut med en portugiser med samme navn, og Luis Figo og Zinedine Zidane er erstattet av Mesut Özil og Xabi Alonso. For Uniteds del heter ikke spissene lenger Ruud van Nistelrooy og Ole Gunnar Solskjær, men Robin van Persie og Wayne Rooney.

– Hvem jeg kommer til å heie på? Det er et umulig valg. Det blir som å velge mellom mine to barn, og det kan jeg ikke. Jeg elsker begge lag og føler lojalitet til begge leire, sier han i et intervju med Marca.

– Jeg har allerede planlagt turen og vi kommer til å se en enorm kamp. Santiago Bernabéu i Champions League er utrolig. Mange fans vil komme fra Manchester og støtte dem som gale. Det blir en kamp mellom to store lag, og jeg drar til Madrid kun for å nyte kampen.

– Det finnes ingen favoritt

Van Nistelrooy mener oppgjøret er vidåpent, og at det laget som får sin beste spiller i best mulig form vil stikke av med seieren.

– Det finnes ingen favoritt. For meg vil nøkkelen være formen til Cristiano Ronaldo og Robin van Persie. En av dem vil utgjøre forskjellen, mener den nederlanske storscoreren.

– Madrid har flere spillere med individuelle ferdigheter, men Manchester United vinner og vinner hver eneste uke. Enten ligger de under 2-0 og snur kampen, eller så leder de 1-0 og kontrollerer. United handler mye om lagspill. De forsvarer seg kollektivt, og framover på banen ser de etter Van Persie og Rooney.

– Real Madrid har, som en følge av skader, ikke klart å opprettholde formen uke etter uke. Pepe og Marcelo har vært skadet, Higuain og Benzema roterer, Di María spiller ikke hver kamp, og Iker Casillas skade hjelper ikke, for han er svært erfaren.

– United trenger ikke mange sjanser for å score. Man gir ballen til Van Persie og Rooney og går mot mål. Det feiler aldri.

Vil bli tatt imot som en helt

Cristiano Ronaldo møter gamleklubben for første gang siden overgangen i 2009. Van Nistelrooy er ikke i tvil om at spilleren som ble kåret til verdens beste i 2008 vil bli tatt varmt imot av supporterne på Old Trafford.

– Han får garantert applaus. Jeg var på Old Trafford da Sir Alex-statuen ble avduket, og Cristiano sendte en melding via storskjermen der. Folk stod opp og applauderte han. De elsker han.

Van Nistelrooy la skoa på hylla i fjor sommer, etter å ha avsluttet karrieren i Hamburg og Malaga. Det er ikke et valg 36-åringen angrer på.

– Jeg har det greit og er fornøyd med avgjørelsen jeg tok. Jeg kunne selv avgjøre når jeg skulle gi meg, noe som var viktig. Jeg har stolthet og forstod at når jeg ikke lenger kunne bidra på samme måte som tidligere, var det på tide å slutte.

Powered by Labrador CMS