– Bruk Martial på topp

Uniteds målkonge i Europa Ruud van Nistelrooy med klart råd til landsmannen Louis van Gaal.

Publisert Sist oppdatert

Ruud van Nistelrooy skjøt seg inn i Uniteds-fansens hjerter med sin vanvittige effektivitet, og i manges øyne var nederlenderen akkurat den spilleren dagens United-lag mangler.

– Kan bli en stor suksess

Etter å ha sett to av hans tidligere klubber barke sammen i Champions League i Eindhoven, har tidenes mestscorende United-spiller i Europa Ruud van Nistelrooy følgende råd til United manager Louis van Gaal.

– Da Van Persie og Chicharito dro fra United tenkte jeg at United solgte unna spillere for å gjøre plass til en ny spiss og det gjorde de til slutt med Anthony Martial. Men på en annen side, slik United spiller nå bruker de ikke to spisser på topp. Wayne Rooney har hatt den enslige spissrollen frem til nå, men han er ingen klassisk måltyv. Han bør ligge litt dypere i banen. Det ville vært en god kombinasjon med Martial som spiss med Rooney like bak ham, sier Van Nistelrooy til Manchester Evening News.

MÅL, MÅL, MÅL: Slik United-fansen husker ham.
MÅL, MÅL, MÅL: Slik United-fansen husker ham.

– Trenger bredden

Van Nistelrooy var en målgarantist i United og spilte sammen med Rooney frem til nederlenderen dro til Real Madrid i 2006. Nederlenderen dro stor nytte av Ryan Giggs, David Beckham og Cristiano Ronaldo på vingene, samt pasningsmaestroen Paul Scholes på midten.

Etter å ha sett PSV slå United 2-1, og dermed gi Van Gaals menn et tøft gjensyn med Champions League, mener den tidligere storscoreren at United er tynt besatt på topp.

– Når du kjemper i fire turneringer over en hel sesong trenger du bred dekning på topp og de fleste toppklubbene har vanligvis det, men det har ikke United. Hvordan de takler det, kommer til å bli det store spørsmålet denne sesongen, sier Van Nistelrooy.

Powered by Labrador CMS