– Beklager, Fergie

Det er fem år siden Ruud van Nistelrooy falt i unåde hos Sir Alex Ferguson. Nå har duoen skværet opp.

Publisert Sist oppdatert

Ruud van Nistelrooy scoret 150 i løpet av fem sesonger på Old Trafford, men plutselig ble forholdet til Sir Alex Ferguson veldig kjølig. Krangelen startet da Van Nistelrooy ble utelatt til Carling Cup-finalen i februar 2006, ettersom Fergie ville gi spillerne som hadde fått laget til finalen tilliten, og gradvis forverret forholdet seg.

Senere hadde Van Nistelrooy en krangel med Cristiano Ronaldo under trening, og bunnen ble nådd da Ruud fikk beskjed om at Fergie hadde vraket han til den siste seriekampen mot Charlton Athletic. Nederlenderen svarte ved å reise hjem før kampen.

Fem år senere har imidlertid duoen skværet opp. Van Nistelrooy ønsket å beklage for oppførselen sin, og ringte Ferguson, som godtok unnskyldningen.

– Jeg var utrolig fornøyd med det, sier Van Nistelrooy ifølge the Guardian.

– Jeg fortalte han: ‘De fem årene i Manchester United var fantastiske, og jobbe med deg, og det som skjedde er virkelig beklagelig.’ Jeg er glad det er over nå.

Fikk støtte av kona

Hele episoden i 2006 endte med at Van Nistelrooy ble solgt til Real Madrid, og hollenderen har tidligere sagt at krangelen var den eneste grunnen til at han forlot Old Trafford.

– Jeg har tenkt på det en stund og snakket om det med kona mi. To eller tre ganger i året tenker jeg hvor synd det var at det måtte ende som det gjorde med Ferguson. Jeg ville gjøre noe med det.

– Kona mi foreslo at jeg kunne sende Ferguson en tekstmelding for å se om han var villig til å snakke, og da jeg sendte han en melding hvor jeg spurte om jeg kunne ringe han, svarte han: ‘Ok, ring meg denne tiden denne dagen.’

– Jeg ringte han, han svarte og sa: ‘Ok, gå videre’. Jeg sa jeg ville unnskylde meg for det som hadde skjedd, og han svarte: ‘Greit, jeg er takknemlig for det, når vi møtes igjen vil det være helt ok’. Det var godt å vite.

– Vil møte Fergie igjen

Van Nistelrooy forlot Real Madrid for ett år siden, men ryktes tilbake til den spanske hovedstaden på lån, ettersom José Mourinho har Gonzalo Higuain langtidsskadd og ikke virker å ha tillit til Karim Benzema.

– Hvis jeg møter Ferguson igjen – og det håper jeg virkelig vil skje – skal jeg omfavne han, og så vil alt dette være over.

Powered by Labrador CMS