Det holdt bare nesten

Godkjent VM-debut av Lindelöf, men det holdt ikke helt inn.

Publisert Sist oppdatert

Tyskland – Sverige 2-1 (0-1)

Gruppe F, Fisht Stadium (Sotsji)

Mål: 0-1 Ola Toivonen (32.), 1-1 Marco Reus (48.), Toni Kroos (95.).

🇸🇪 Victor Lindelöf

Minutter: Spilte samtlige minutter av kampen.

Helhetsinntrykk: Ganske god kamp mot tøff motstand.

Verdt å vite: Dette var Sveriges første tap i et VM-gruppespill siden 1990.

Vurdering: Victor Lindelöf fikk VM-debuten sin etter å ha vært syk i den første kampen.

Han gjorde det stort sett godt i det svenske forsvaret som stort sett klarte å stoppe desperate tyskere, men som til slutt gikk på et skuffende tap.

Han var kanskje ikke dominerende, og han gjorde noen feil, så det var på langt nær en perfekt kamp. Et bedre tysk lag kunne straffet dette svenske forsvaret mer, etter hvert som de falt dypere i den andre omgangen. For Sverige var sårbare når de havnet for dypt, og Tyskland kunne slå lave innlegg inn fra siden – slik også det første baklengsmålet kom. Lindelöf havnet litt ingenmannsland på en del av disse innleggene, men gjorde ingen kampavgjørende markeringsfeil eller noe heller.

Han gjorde også en viktig jobb med å hindre at svenskene skulle bli liggende for lavt. Stopperkollega Andreas Granqvist var Sveriges kaptein, men det var United-spilleren som stadig vekk ivrig fikk løftet forsvaret ved å rope de andre ut. Den typen lederegenskaper er det fint om han fortsetter med – både i VM og for United.

Til slutt holdt det uansett ikke, etter at Toni Kroos avgjorde på overtid. Nå trenger Sverige sannsynligvis en seier mot Mexico i siste kamp, og Mexico er heller ikke helt videre ennå, så den kampen blir ikke enkel. I lys av dette er det nok ekstra irriterende at Sverige tilsynelatende ble snytt for et straffespark.

Vi belønner Lindelöf med en sterk firer, der førsteomgangen var veldig god, før andreomgangen var mer middels. Han gjorde i alle fall definitivt det bedre enn United-koblede Jerome Boateng, som ble utvist.

Høydepunkter:

(Takk til TV 2.)


Fra sosiale medier:

Powered by Labrador CMS