– Har aldri jobbet her

Husker du historien om rullestolbrukeren som ble United-trener? Nå viser den seg å være falsk.

Publisert Sist oppdatert

Da saken ble kjent på sensommeren om at den 22 år gamle Sohail Rehman var blitt ansatt som trener på Aon Training Complex, vakte den naturligvis stor oppsikt. Aldri før hadde en rullestolbruker innehatt trenerverv i en profesjonell, engelsk fotballklubb.

Hovedpersonen selv stilte villig opp til intervjurunder, deriblant med BBC Radio 5 Live, Soccer AM, talkSPORT og BBC North West, og takket spesielt David Moyes for å ha gitt ham muligheten.

En talsmann for United ble også sitert på at klubben hadde tatt imot Rehman «med åpne armer» etter at han angivelig hadde tatt et trenerkurs på Carrington.

Nå viser det seg altså at hele historien om ansettelsen bygger på et falsum. United klarer heller ikke å finne ut av hvem som eventuelt har uttalt seg på vegne av klubben.

– Sohail Rehman har aldri blitt engasjert eller ansatt av noen Manchester United-eide selskaper, inkludert Manchester United Foundation og Manchester Soccer Schools, sier en talsmann nå, ifølge Daily Mail.

– Ingen bekreftelse fra Sir Alex

Talsmannen bekrefter at Rehman har mottatt et brev fra Sir Alex Ferguson, men at brevet ikke var noen bekreftelse på den unge mannens kvalifikasjoner, slik det ble hevdet. Derimot hadde ex-manageren det med å sende ut brev med oppmuntrende ord til unge trenere, og det var nettopp et slikt brev Rehman mottok.

– Sohail overvar en trening som deltaker på en såkalt «Dream Day», som klubben jevnlig arrangerer for unge, ugunstig stilte mennesker, sier talsmannen.

Sohail Rehman skal ikke ha vært tilgjengelig for kommentar.

Historien var altså for god til å være sann…

Powered by Labrador CMS