K(e)ane

Mener United bør hente Kane uansett pris – men det er en ting som frustrerer Keane

Publisert Sist oppdatert

Fredag kveld sparkes sommerens store høydepunkt, europamesterskapet i fotball, i gang når Italia og Tyrkia barker sammen på Stadio Olimpico i den evige stad. Første United-spiller får vi ikke se i aksjon før tidligst lørdag ettermiddag, når et Wales-lag med Daniel James og Dylan Levitt møter Sveits i Baku.

Det mangler likevel ikke tidligere United-profiler i monitor i dagene før mesterskapet sparkes i gang. Sky Sports-paret Roy Keane og Micah Richards har nemlig filmet en oppladningsserie der de kjører til Wembley, der Uniteds tidligere kaptein deler sine tanker om alt fra Harry Kane til Instagram.

– Prøvde aldri å skade noen

Etter å gjentatte ganger ha skjelt ut sjåfør Richards for å ha kommet for sent, samt spurt ham om den tidligere City-spilleren i det hele tatt vet hvor Wembley er, kommer ekspertduoen inn på Keanes kompromissløse spillestil.

Iren forteller at han, til tross for at han var involvert i flere kontroversielle hendelser gjennom karrieren, ikke ville gjort noe annerledes.

– Jeg har blitt utvist og jeg har skuffet laget mitt. Men jeg har aldri angret på noe jeg har gjort på en fotballbane, sier Keane.

Roy Keane, Alf Inge Haaland
KOMPROMISSLØS: Roy Keane var ikke en mann å yppe med da han regjerte midtbanen til United.

En av situasjonene som peker seg ut etter karrieren er den mye omtalte taklingen på Alf-Inge Håland, noe også Richards påpeker. Keane står fortsatt på at han ikke ville gjort om på noe.

Slik jeg så det, var jeg i et slag med dem (motspillerne), sier Keane og fortsetter:

Gikk jeg ut der for å gi spillere juling? Selvfølgelig gjorde jeg det. Jeg ville aldri unnskyldt meg for det. Folk prøvde jo å gi meg juling også. Men jeg gikk aldri, aldri ut der for å skade noen, sier Keane.

Spiste kebab tre timer før kamp

Senere kommer Keane og Richards inn på det belgiske laget, der Real Madrid-spiller Eden Hazard blir et tema. Kantspilleren har fått kritikk for å være i dårlig form siden overgangen fra Chelsea. Blant annet har det blitt hevdet at vingen har slitt med vektproblemer.

Slik kan man ikke holde på, mener Keane.

Du må være i form. Jeg snakker ikke om skader, en spiller kan jo bli skadet. Men du kan ikke bære på ekstra vekt. Spillet går så fort nå.

IKKE LIKE GODT FORBEREDT: Roy Keane påpeker at fotballspillere har blitt mye mer profesjonelle siden hans dager som spiller.

Den tidligere United-kapteinen påpeker at den moderne toppspilleren har kokker og ernæringsfysiologer som hjelper dem med å være best mulig forberedt til enhver kamp.

Slik var det ikke i Keanes dager.

– Da jeg spilte, herregud, begynner han.

Jeg spilte en cupkamp mot Crystal Palace på hjemmebane, og tre timer før kamp spiste jeg en kebab fra gatehjørnet. Da du var yngre, kunne du komme unna med det, men du betaler for det senere.

Keane peker på Cristiano Ronaldo som et godt eksempel på en spiller som spiser riktig på de rette tidspunktene, noe som i stadig større grad preger de profesjonelle fotballspillerne. Iren mener at de unge spillerne som tar dette til seg i dag gjerne kan spille til de er godt oppe i 30-årene.

Mener Kane mangler lederegenskaper

Foruten å fortelle at Rambo – kanskje ikke så overraskende – er en av hans favorittfilmer, sier Keane også at han tror en semifinale er omtrent det man kan forvente av England under sommerens EM.

Skal Gareth Southgates menn nå så langt, må nok Harry Kane være i godt slag. Ryktestormen rundt Tottenham-spissen blåser som aldri før og Keane legger ikke skjul på at han synes enhver storklubb bør prøve å slå kloa i 27-åringen, også United.

– Jeg synes han er en fantastisk spiller. Alle klubber bør prøve å signere ham. United må signere ham, jeg gir blanke i om det koster 120 millioner, signer ham!

Leicester City v Tottenham Hotspur - Premier League
INGEN LEDER: Roy Keane roser Harry Kanes ferdigheter, men mener lederegenskapene mangler.

Rosen til tross, Keane mener at også Kane har ting å jobbe med. Iren mener nemlig at England-kapteinen mangler lederegenskaper.

– Jeg synes ikke han er en god leder. Jeg så ham aldri grave noen ut da han var i Tottenham, sier Keane og fortsetter:

Jeg vet at folk vil si at: «Det er ikke personligheten hans» eller «kanskje han gjør det i garderoben i stedet». Jeg tror ikke han gjør det og det er et stort problem. Du kan lede med briljant spill, men i blant har jeg lyst til å se en annen side ved Kane.

– Liker Pogba

En annen som har måttet tåle kritikk fra Keane oppigjennom er Paul Pogba. Keane forteller dog at han gleder seg til å se Uniteds franske midtbanemann under sommerens mesterskap.

La oss se om Pogba dukker opp. Jeg liker ham som spiller, så enkelt som det. Etter det jeg har hørt er han et ganske godt menneske også.

Likevel forteller Keane at han ikke er helt fornøyd med jobben Pogba gjør i United.

Men igjen, det eneste jeg er skuffet over, er at jeg ikke synes han har gjort United eller spillerne rundt ham så veldig mye bedre.

Manchester United v Burnley - Premier League
MÅ BIDRA MER: Roy Keane mener Paul Pogba må gjøre United bedre.

Når det gjelder Pogbas fremtredende og mye omtalte tilstedeværelse på sosiale medier derimot, vil ikke Keane legge seg på en like hard linje. En leende Richards spør om Keane har tilgitt Pogbas dansing på Instagram.

Hør her, jeg bor ikke i en hule og jeg skjønner at ting har endret seg med sosiale medier.

Det er nok uansett grenser for hvor hardt Keane kunne gått ut mot Pogbas profiler på sosiale medier, ettersom han selv har gått til anskaffelse av en Instagram-profil.

Skal vi tro iren selv, er likevel ikke begeistringen i taket over den sosiale plattformen, selv om han har opparbeidet seg en følgermasse på 1,4 millioner i løpet av bare drøye fire måneders tid.

Hør her, jeg kommer ikke til å være der så veldig mye lengre, jeg kan si deg såpass, sier Keane til Richards, før han fortsetter:

Vi skulle ha tatt et bilde, så kunne jeg ha lagt det på Instagram i kveld. Det hadde fått 60 «hits».

Powered by Labrador CMS