Mener United bør beholde LVG

Roy Keane mener seier i FA-cupen vil gi nederlenderen pusterom til å fullføre kontrakten med United.

Publisert Sist oppdatert

Roy Keane lader i disse dager opp til sommerens fotball-EM i Frankrike med å finsikte de irske spillerne som er i aksjon i ligainnspurten i Europa.

Ser lyspunkter

Men Keane følger også godt med på hva som skjer i gamleklubben Manchester United, og han mener klubben kan være best tjent med å beholde Van Gaal ut kontraktstiden.

– Når du er manager i en toppklubb og resultatene ikke blir så gode som man ønsker, vil du alltid være under press. Jeg har ikke noen sympati med Van Gaal slik sett, men jeg liker heller ikke å se managere bli sterkt kritisert hver eneste uke. Det er en vanskelig jobb. Vi visste det ville bli vanskelig for David Moyes å etterfølge Alex Ferguson også. sier Keane til ESPN sin podcast «Beyond the Pitch».

SISTE KAMP: En skadet Roy Keane byttes ut mot Liverpool på Anfield i oktober 2005. Det ble hans siste opptreden i United-trøya.
SISTE KAMP: En skadet Roy Keane byttes ut mot Liverpool på Anfield i oktober 2005. Det ble hans siste opptreden i United-trøya.

Selv om United har slitt spillemessig denne sesongen, ser Keane lyspunkter.

– United kan vinne FA-cupen og kanskje ende som nummer fire. Da kan jeg ikke se hvorfor United ikke skulle la Van Gaal få fullføre kontrakten. Vinner han FA-cupen kan han få litt pusterom, sier Keane.

Og legger til:

– Det har vært noen vanskelige år for klubben, men det er flere spennende unggutter som har vist seg frem de siste månedene.

– Trenger personligheter

Han er imidlertid klar på hva United må gjøre om klubben skal kjempe om ligamesterskapet igjen neste sesong.

– Andre klubber forsterker. United må gjøre det samme. De trenger to eller tre spillere med sterke personligheter. De har knapt noen slike typer nå.

Du kan høre hele intervjuet med Roy Keane her

Powered by Labrador CMS