– Ferguson overreagerte

KEANE-boken: – Ingen av spillerne jeg kritiserte hadde problemer med MUTV-intervjuet, hevder Roy Keane i sin nye bok.

Publisert Sist oppdatert

For ganske nøyaktig ett år siden brukte Sir Alex Ferguson mye spalteplass på konflikten med Roy Keane da skotten lanserte sin andre selvbiografi. Nå kommer tilsvaret fra iren.

Og ikke uventet har han en ganske annen oppfatning av de etter hvert så famøse intervjuet han gjorde med Uniteds egen tv-kanal, MUTV.

– Skulle tro det var et atomvåpen

I boken «The Second Half», som kommer i salg på torsdag, hevder Keane at ikke en eneste av lagkameratene tok seg nær av kritikken han kom med etter det flaue 1-4-tapet for Middlesbrough i oktober 2005.

Middlesbrough valset over et ungt United-lag med blant andre Phil Bardsley, Darren Fletcher, John O´Shea, og Wayne Rooney fra start. Roye Keane spilte ikke kampen selv, men ble plukket ut til å gjøre et intervju med MUTV i etterkant. Der ga han flere av lagkameratene det glatte lag.

Intervjuet ble aldri kringkastet, men innholdet lekket likevel ut i media, en lekkasje som var styrt av klubben skal vi tro Keane. Og iren hevder, stikk i strid med det som tidligere har blitt hevdet, at han aldri stilte spørsmål ved om lagkameratene fortjente lønnen de hadde i United.

– Ting var i ferd med å bli ganske overdrevet så jeg samlet spillerne i garderoben og forklarte dem
at det var noe forbasket sludder at jeg hadde stilt spørsmål ved lønnen deres. De reagerte med «Ja ,ja». Ingen av dem hadde noe å utsette på det jeg sa. Ikke én. Til dags dato har det hele tiden vært folk som hevder at den videoen måtte tilintetgjøres. Som om det skulle vært en atombombe, skriver Keane.

– En forbannet skam!

Reagere gjorde imidlertid Sir Alex Ferguson og hans portugisiske assistenmanager Carlos Quieroz. De viste videoen foran en samlet spillergruppe og Ferguson kalte intervjuet en «forbannet skam».

I sin egen biografi brukte Ferguson mye spalteplass på å beskrive hvor sjokkert han var over Keanes uttalelser og hvordan han gikk til David Gill og forklarte at Keane måtte bort.

Det som skjedde siden er kjent United-historie. Keane fikk en bot på 5000 pund og noen uker senere forlot han Manchester United.

 

Powered by Labrador CMS