– Alt var business med Fergie

KEANE-boken: Roy Keane hevder Sir Alex Ferguson manglet de personlige egenskapene Brian Clough hadde.

Publisert Sist oppdatert

Det dårlige forholdet mellom Sir Alex Ferguson og Roy Keane har vært kjent lenge, og Keane gjør ikke akkurat sitt beste for å dempe den konflikten når han publiserer sin nye biografi på torsdag.
I «The Second Half» skriver Keane at Ferguson manglet en varme og de personlige egenskapene som, i Keanes øyne, gjorde Clough til en bedre manager enn Ferguson.

– Jeg spilte for to store managere. Ulike, men begge var glimrende. Jeg mener Cloughs varme var ekte, mens Ferguson alltid hadde en baktanke ved å være snill. Med Ferguson handlet alt om business, skriver Keane.

Likevel skriver Keane at Fergusons fremtoning var nødvendig i en så stor klubb som Manchester United.

– Han (Ferguson red. anm) var ambisiøs og nådeløs. United var en mye større klubb en Forest og Fergusons kynisme gjorde ham suksessfull. Hans budskap var alltid klart og ferskt. Jeg må ha hørt ham snakke 500 ganger til laget og hver eneste gang tenkte jeg «Ja, det var en bra Pep Talk». Det er en fantastisk egenskap, skriver Keane.

– Som manager vil jeg blande Cloughs varme og Fergusons nådeløse stil og blande dem med mine egne egenskaper, skriver Keane.

Powered by Labrador CMS