– Det gjenstod bare detaljer

Ronaldinho forteller nå om hvor nære han var å signere for United i 2003.

Publisert Sist oppdatert

Det har aldri vært noen hemmelighet at Manchester United ønsket å signere Ronaldinho før han dro til Barcelona i 2003.

Skulle erstatte Beckham

United hadde akkurat solgt David Beckham til Real Madrid, og Sir Alex Ferguson så seg ut PSG-spilleren som den perfekte erstatteren.

På Old Trafford trodde alle at de satt i førersetet i kampen om underskriften hans, og for alt og alle virket det som at overgangen ville gå i orden.

U-svingen

Men ut av ingenting kom plutselig nyheten om at brasilianeren hadde valgt Barcelona i stedet, etter at Jan Laporta hadde blitt valgt til president der, etter et tett samarbeid med Sandro Rosell.

– Det holdt på å skje. Jeg var 48 timer unna å signere, men jeg hadde fått et tilbud fra Sandro Rosell lenge før United kom på banen, der han spurte meg om jeg ville komme til Barcelona dersom han vant presidentvalget, sa ballkunstneren til FourFourTwo.

– Det gjenstod bare noen detaljer med United, da Rosell ringte og sa at han kom til å vinne valget der. Jeg hadde lovet han at jeg ville spille for Barca, og forhandlingene gikk fort, så jeg fortalte engelskmennene at jeg hadde valgt Barcelona.

*United.no vet at mye har vært skrevet frem og tilbake om hvordan saken utartet seg, og det er ingen tvil om at det også var andre parter involvert i overgangen, men denne artikkelen er altså fortalt fra Ronaldinhos vinkel.

Powered by Labrador CMS