Keeper på vei bort

Ron-Robert Zieler skal prøvespille for Hannover

Publisert Sist oppdatert

Zielers kontrakt med United utløper til sommeren, og uten utsikter til en fremtid i Manchester, er han forståelig nok på jakt etter en ny arbeidsgiver.

I den senere tid har han prøvespilt for den belgiske toppserieklubben Westerlo, og nå skal han altså forsøke lykken i hjemlandet Tyskland.

– Jeg har kommet til Hannover med håp om å få bli, sier den 21 år gamle sisteskansen til det tyske magasinet BILD, ifølge Sky Sports.

– De tilbød meg sjansen til prøvespill, noe jeg er veldig takknemlig for. Det er jo ikke så lett å bli oppdaget av noen når man spiller for Manchester Uniteds reservelag.

– Hvis alt går bra i Hannover får jeg kanskje fortsette her, sier en håpefull Zieler.

Til United i 2005

Da Ron-Robert Zieler ankom United fra Köln som 16-åring i 2005, var det med rykte som en av Europas ypperste keepere i sin aldersklasse. Reaksjonssterk og dyktig i én-mot-én-situasjoner, bemerket han seg umiddelbart for klubbens juniorlag, såpass at han avsluttet sin første Old Trafford-sesong med vinnermedalje for reservelaget i Manchester Senior Cup.

To år senere, i 2008, vant han nok en medalje i samme turnering, før sommermånedene ble benyttet til å legge ytterligere to vinnermedaljer til samlingen. Først vant han Lancashire Senior Cup med United-reservene, og deretter gikk han til topps sammen med det tyske U19-landslaget under EM-sluttspillet i Tsjekkia.

I slutten av november samme år ble Zieler sendt til League Two-klubben Northampton på en måneds utlån. Der voktet han Cobblers-buret to ganger i obligatorisk kamp, hans eneste ligaerfaring så langt i karrieren.

I inneværende sesong har den tyske sisteskansen gjort til sammen åtte opptredener for Ole Gunnar Solskjærs reservelag (alle turneringer), og mye tyder på at det heller ikke blir flere.

Synd, for Zieler er fortsatt en god keeper. Men burvokterkonkurransen er hard på Old Trafford. I tillegg «de tre store» – Van der Sar, Foster og Kuszczak, har han også måttet kjempe med Tom Heaton og den nå Molde-utlånte Ben Amos. Alle kan ikke bli førstekeeper i Manchester United, og det forsøker Ron-Robert Zieler nå å ta konsekvensen av. Måtte han lykkes i Hannover – eller et annet sted.

Powered by Labrador CMS