Gratis og god som gull

Han fikk aldri sjansen og ble frigitt i Manchester United. På fredag debuterte Ron-Robert Zieler for Tyskland.

Publisert Sist oppdatert

– Gjorde han det? Det er jo helt fantastisk! Jeg må nesten sende ham en melding. Slik lød Sir Alex Fergusons reaksjon da ManUtd.com informerte om den tidligere elevens milepæl.

22-åringen tilbrakte nesten fem år på rødtrøyenes junior- og reservelaget før han i juli 2010 pakket ut av garderobeskapet på Carrington og forlot klubben vederlagsfritt til fordel for Hannover.

Dét skulle etter hvert vise seg å bli et svært klokt karrieretrekk for sisteskansen.

Riktignok måtte Zieler vente helt frem til årsskiftet før han fikk muligheten mellom stengene for Bundesliga-klubben, men siden har han aldri sett seg tilbake. Foregående fredag ble han også belønnet med 90 minutter mellom stengene da Tyskland møtte Ukraina til privatlandskamp i Kiev.

Sir Alex Ferguson smiler fra øre til øre på vegne av den fremadstormende sisteskansen.

– Han pådro seg en langtidsskade som holdt ham ute i nesten åtte måneder, og da han var tilbake, måtte han se seg forbigått i køen av Ben Amos. Men jeg er naturligvis svært glad over å høre dette! Det er fint å høre at han gjør det bra, sier skotten i et intervju med klubbens offisielle hjemmesider.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Govan-mannen gikk også i bresjen for å ordne overgangen til hans nåværende arbeidsgiver.

– Ja, vi hjalp Ron-Robert med å få gjennom overgangen til Hannover. Vi hadde en speider der på den tiden, og jeg ringte ham. Han kom på besøk, tok en prat med Ron – for deretter å få klubbens manager til å se ham i aksjon på trening, erindrer 69-åringen.

– De lot seg overbevise, og vi var fornøyde med at vi kunne hjelpe ham med å finne seg en ny klubb. Det er også helt tydelig at han har utviklet seg voldsomt siden den gang og gjør det fantastisk den dag i dag. Han har alltid jobbet knallhardt, og i tillegg er han en veldig fin gutt, lyder det fra Fergie.

Powered by Labrador CMS