– Herrera må starte

Ron Atkinson mener Herrera burde starte kamper, men kommer også med lovord om Wayne Rooney.

Publisert Sist oppdatert

Tidligere United-trener Ron Atkinson mener Ander Herrera burde være en nøkkelspiller for Jose Mourinho.

I den korte tiden Mourinho har vært trener, har Herrera fått lite spilletid, på bekostning av Wayne Rooney og Marouane Fellaini. Etter å ha startet i seieren mot Bournemouth har Herrera måttet starte kampene fra benkplass.

Atkinson på sin side, mener Herrera får ufortjent kritikk – og mener han burde være selvskreven på United sin midtbane.

– Jeg mener at i de foregående sesongene har han vært en som får ufortjent mye skyld når ting ikke går så bra. Han hadde helt klart vært et av mine førstevalg, forteller Atkinson til talkSPORT.

– Han har en vanvittig energi og en god holdning. Han kom på i pausen i Manchester-derbyet og forandret kampbildet totalt. Det er så klart veldig lett å velge lag selv når man ikke er trener, men han hadde helt klart vært i startelleveren min.

Rooney må opp i banen

wr

Rooney er fire mål unna å slå rekorden til Sir Bobby Charlton på 249 mål, men har operert i en dyptliggende midtbaneposisjon så langt i sesongen.

Atkinson mener at Rooney fortsatt kan være effektiv, om han får spille lengere opp i banen.

– Spør du meg, så kan Rooney spille hvor som helst. Han er ikke på topp akkurat nå, men han har hungeren og viktigst av alt – han kan score mål.

Vil ta målrekorden

– Personlig ville jeg hatt han i nærheten av motstanderens mål, så ofte som mulig. Han har også evnen til å droppe dypere i banen, spre baller rundt seg – noe han gjorde mye i fjor som en sentral midtbanespiller. Om et år eller to, kunne han spilt midtstopper. Han er rett og slett en komplett fotballspiller.

– Det viktigste nå er at klubben får han tilbake i form, sånn at han produserer mål. Han er Englands toppscorer, han kommer til å ta rekorden for klubben sin også, men da kan han ikke være 50 meter fra målet, avslutter Atkinson.

Powered by Labrador CMS