Lukaku rett inn på laget igjen?

Kanskje er det bare å forberede seg på Romelu Lukaku fra start igjen lørdag.

Publisert Sist oppdatert

Lørdag 13.30 reiser United til Bournemouth for å møte det godtgående hjemmelaget, et lag som ligger tre poeng foran United på tabellen.

Mot Everton var Romelu Lukaku for en sjelden gangs skyld plassert på benken, og ansvarlig redaktør i Supporterklubben skrev i sin kommentar at han burde starte der også til helga.

Det blir nå opp til Lukaku å vinne tilbake plassen når han får sjansen, skrev Langerød.

Spørsmålet er selvsagt mer hva José Mourinho tenker, og portugiseren vet nok veldig godt at lørdagens motstander er den Romelu Lukaku liker best å møte.

Sju ganger har Lukaku spilt mot Bournemouth i karrieren. Totalt har han scoret åtte mål fordelt på seks av oppgjørene.

Mål i begge forrige sesong

I begge sine to United-kamper mot Bournemouth, hjemme og borte forrige sesong, ble det også mål mot dem.

I april scoret han det siste målet i 2-0-seieren i Bournemouth, mot stopperne Steve Cook og Nathan Ake, selv om scoringen faktisk kom etter et innhopp – siden belgieren ble hvilt i akkurat denne kampen.

– Brukte ikke lang tid på å vise seg frem etter innhoppet. Viste med all tydelighet hvor han ville at Pogba skulle legge den målgivende pasningen og i duellen med Ake var det senior mot junior. Elegant avslutning og en bekreftelse på at målteften er intakt, het det i Supporterklubbens spillerbørs.

Lukaku var samtidig tredje best på lesernes børs etter innhoppet.

I desember 2017 ble Lukaku matchvinner på Old Trafford mot stopperne Ake og Simon Francis, og nok en gang var det Ake som ble knust i den avgjørende duellen.

– Svarer kritikerne med en typisk Lukaku-scoring fra øverste hylle. Måten 24-åringen knuser Nathan Ake i lufta og nærmest stillestående styrer ballen til side for Begovic holder høy klasse, skrev Supporterklubben.

Denne sesongen er det fortsatt Ake, Francis og Cook som bekler rollene i Bournemouths forsvar.

I tillegg har Lukaku altså scoret seks mål på fem kamper mot Bournemouth for Everton. To av disse målene har også kommet på Dean Court, der lørdagens kamp spilles. Totalt har han altså scoret i tre av fire bortekamper mot lørdagens motstander.

Åtte mål på fem kamper er også rekord for Lukaku. Han har riktignok scoret flere mål mot West Ham og Sunderland, men det er på atskillig flere kamper.

Stor tillit

Lukaku har spilt nesten alt for United denne sesongen, men startet altså på benken sist. Innhoppet etter 65 minutter vitner imidlertid om at José Mourinho ønsker å få i gang Lukaku snarest mulig, noe som også kan bli viktig med bortekamper mot Juventus og Manchester City i dagene etter Bournemouth-kampen.

Samtidig fungerte det ganske bra for United mot Everton med Marcus Rashford som midtspiss, og på benken er også Jesse Lingard og Alexis Sánchez klare igjen.

Det blir spennende å se hvordan Mourinho matcher gutta sine i de neste kampene.

Powered by Labrador CMS