Lukaku

Chelsea på Lukaku-jakt kan gi United millionutbetaling

Ole Gunnar Solskjær og kompani har krav på en del av overgangssummen dersom belgieren forlater San Siro.

Publisert Sist oppdatert

Chelsea forbereder et bud i størrelsesordenen 120 til 130 millioner euro for Inter Milans belgiske storscorer, tidligere United-spiller Romelu Lukaku. Det skriver overgangsspesialt Fabrizio Romano.

Hvis de italienske seriemesterne bestemmer seg for å godta det angitte tilbudet, vil det gi United en god slump med penger i kassa.

Skal vi tro Daily Telegraph-journalist Matt Law, har United nemlig krav på fire eller fem prosent av summen målmaskinen selges videre for. Klubben sørget for å legge inn en videresalgsklausul i overgangsavtalen som sendte Lukaku bort fra Old Trafford i 2019.

Les også: United på topp – dette er de 20 største kjøpene i sommer

Dersom de rapporterte summene viser seg å stemme, vil en Chelsea-overgang for Lukaku gi United mellom 4,8 millioner euro (fire prosent av €120 mill.) og 6,5 millioner euro (fem prosent av €130 mill.).

FORLOT UNITED I 2019: Siden den gang har Romelu Lukaku scoret 64 mål for Inter.
FORLOT UNITED I 2019: Siden den gang har Romelu Lukaku scoret 64 mål for Inter.

Det er antakelig penger som kommer godt med for et United som etter alt å dømme må samle inn midler for å fortsette sommerens handlefest.

Britiske medier melder at klubbens rekrutteringsteam har 100 millioner pund å rutte med dette overgangsvinduet, penger som allerede er brukt på Jadon Sancho og Raphaël Varane.

United er dermed avhengig av å hente flere midler, blant annet fra spillersalg, om klubben skal hente eksempelvis Atletico Madrids Kieran Trippier, som ofte lenkes til en mulig United-overgang.

Her kan du lese hvilke seks spillere som virker mest sannsynlig å finansiere Uniteds neste storkjøp.

Powered by Labrador CMS