Romelu Lukakus vanvittige form

Kan han bli avgjørende også i Paris?

Publisert Sist oppdatert

Dagen etter den vanvittig deilige opphentingen mot Southampton handler det aller meste om Romelu Lukaku.

Det er også helt forståelig, all den tid belgieren på mange måter ble avgjørende for at United nå er tilbake i det gode selskap, topp-fire.

Med fire mål på sine to siste kamper, er belgieren nå inne i sin beste form denne sesongen. Det er også like mange mål Lukaku noterte seg for på hele 19 Premier League-kamper før Palace-oppgjøret. 

Kanskje var det også meget beleilig at det var nettopp Southampton som kom på besøk lørdag ettermiddag:

Lukaku har nå nemlig vært direkte involvert i elleve mål på sine ni siste Premier League-kamper mot kystlaget. Fasiten er for øvrig ni mål og to målgivende.

Det ble stilt spørsmålstegn rundt spillestilen til Lukaku da Solskjær først ble ansatt på midlertidig basis, og om belgieren var i stand til å tilpasse spillet sitt til den mer angrepsvillige fotballen nordmannen har bragt med seg til Old Trafford. 

LÆREMESTER: Avslutningene til Lukaku i Uniteds to siste kamper gir gode Solskjær-vibber.
LÆREMESTER: Avslutningene til Lukaku i Uniteds to siste kamper gir gode Solskjær-vibber.

Det vil vi påstå at han langt på vei har mestret.

Under Mourinho denne sesongen ble det med seks mål på 22 kamper for Lukaku.

Solskjær har gitt tillit til Lukaku ved 14 anledninger så langt, noe som har resultert i syv nettkjenninger. Det går i snitt 141 minutter mellom hver gang Lukaku scorer, og det er heller ikke dårlig hvis vi sammenligner med noen av Premier Leagues store spillere. 

Harry Kane ligger på 135 minutter, Salah er på 140 og Eden Hazard finner vi på 173 minutter.

På onsdag venter nok en formidabel utfordring for United og Lukaku – og vi kan bare håpe at spissen fortsetter godformen også i Paris.

Powered by Labrador CMS