– Solskjær har hjulpet oss mye

Romelu Lukaku og Tahith Chong med masse skryt til sin nye trener.

Publisert Sist oppdatert

– På treningsfeltet hjelper han oss mye, spesielt når det gjelder avslutningstrening. Måten han vil at vi skal spille, passer meg perfekt. Han vil at jeg skal ha ansiktet mot mål, han vet at jeg er farligst da. Solskjær har hjulpet meg mye, og jeg ønsker å betale tilbake med mål.

Så langt har det blitt tre mål på like mange kamper for Romelu Lukaku.

To av målene har kommet fra innbytterbenken.

– Vi nyter fotballen nå

Lukaku har hatt en pangstart under Ole Gunnar Solskjær, og mot Reading på lørdag leverte spissen varene igjen.

– Dette var kanskje ikke en komfortabel seier, vi vet at vi kan bedre. Vi er videre i FA-cupen, det som betyr noe, forklarte Lukaku etter kampslutt. 

DUO: Disse to var tilbake fra start mot Reading, og markerte seg begge to med målpoeng.
DUO: Disse to var tilbake fra start mot Reading, og markerte seg begge to med målpoeng.

– Jeg tar bare en dag av gangen. Jeg prøver å hjelpe laget som best jeg kan, og jeg er veldig fornøyd med lagkameratene mine i dag! Dette gjelder ikke bare meg, men hele laget er bedre nå. Vi er tilbake der vi skal være, vi nyter fotballen og vi prøver å vinne hver eneste kamp.

Dere er litt av en rekke som kjemper om plassene på laget nå?

– Ja, man må levere varene. Se på historien til United, det har alltid vært hard konkurranse. Jeg er i god form nå, men det gjelder flere av spillerne her! Man vil ha konkurranse om plassene.

Solskjær har så langt full pott som United-sjef, og neste uke får han muligheten til å bevise at han hører hjemme på dette nivået når Tottenham venter på ærverdige Wembley Stadium. 

Før den tid, venter fire dager i varmere strøk for United. 

– Dubai blir bra for oss som lag, nå reiser vi bort og knytter enda sterkere bånd – på og av banen!

Debutanten om Solskjærs råd på sidelinjen

Tahith Chong fikk sin etterlengtede debut på førstelaget, etter noen gode opplevelser under sommerens sommeroppkjøring i USA.

Solskjær selv skrøt av unggutten etter kampslutt, og trakk frem det faktum at han tilsynelatende ikke lot seg påvirke av omstendighetene.

– Dette var åpenbart spesielt. Sjefen ba meg bare om å nyte opplevelsen, prøve å få inn noen gode involveringer.

MULIGHETEN: Det er noe unggutta på akademiet setter pris på – og under Solskjær vet flere at den vil by seg, mener Chong.
MULIGHETEN: Det er noe unggutta på akademiet setter pris på – og under Solskjær vet flere at den vil by seg, mener Chong.

Var du nervøs før du kom innpå?

– Nja, dette var et veldig stolt øyeblikk, for jeg har jobbet hardt for dette. Familien og klubben har støttet meg hele veien, og i dag var foreldrene mine her for å se meg. En stor opplevelse!

Gir det mersmak å spille på Old Trafford?

– Ja, så klart. Jeg må bare fortsette å jobbe hardt, og så må jeg ta mulighetene når de byr seg. Solskjær har gjort en fantastisk jobb siden han kom hit, og det er stort for oss unge i klubben å se at vi får muligheter.

Powered by Labrador CMS