Viktig med bortemål

For andre år på rad møtes i kveld United og Roma til kvartfinaleoppgjør i Champions League på Stadio Olímpico. I fjor endte det med 2-1-tap og utvisning av Paul Scholes. Tør vi håpe på et bedre utfall ved denne anledning? Ja, selvfølgelig!

Publisert Sist oppdatert

Som den gang, for nøyaktig 363 dager siden, er det et United-mannskap i knallform som løper ut på Olympiastadion. I fjor ankom laget Den evige stad direkte fra 4-1-seier og overbevisende spill mot Blackburn, og i år altså fra 4-0 og en fantastisk forestilling mot Aston Villa.

Det lover godt foran kveldens svært viktige oppgjør, mot et Roma-mannskap som fortsatt tørster etter revansj for fjorårets ydmykende 8-3-nederlag sammenlagt. For som vi husker – United vartet opp med blendende fotball i returoppgjøret på Old Trafford. Italienerne ble gitt en leksjon i effektiv angrepsfotball, tapte 7-1, og måtte snike seg hjem til støvlelandet i tilnærmet skam.

Allerede i høst fikk romerne muligheten til å revansjere seg, noe de til en viss grad klarte ved «bare» å tape 1-0 i sitt gjensyn med Old Trafford. I Roma like før jul, måtte de imidlertid nøye seg med 1-1 mot et svært B-preget United-mannskap. Den kampen var imidlertid betydningsløs i den forstand at gjestene fra Manchester allerede var vinnere av gruppen.

Formstigning

Kanskje var ikke Roma-formen helt på topp i desember, men mye har endret seg på tre og en halv måned. Blant annet har laget sørget for å eliminere en av turneringsfavorittene, Real Madrid, fra årets turnering. Det ble gjort med to overbevisende seire i 1/8-finalen. Både hjemme og borte endte det med 2-1 italienernes favør.

I den hjemlige ligaen, Serie A, ligger Roma fortsatt på andreplass, men nå bare fire poeng bak ledende Inter. Med syv ligarunder igjen å spille, er klubben dermed med for fullt i jakten på mesterskapet. I helgens kamp mot Cagliari, måtte laget imidlertid nøye seg med ett poeng etter scoring av Francesco Totti, som senere i kampen måtte forlate banen med skade.

Skader og suspensjoner

Og nettopp Totti, Romas kaptein og viktigste spiller (bildet til høyre), rapporteres å være ute av kveldens oppgjør, etter skaden han pådro seg på Sardinia i lørdagens kamp mot Cagliari. Det er naturligvis et hardt slag for romerne, som kanskje også må klare seg uten midtstopper Juan.

Helt sikkert er det at Simone Perrotta er suspendert etter at han pådro seg sitt tredje gule for turneringen i møtet med Real Madrid i kvartfinalen. Italieneren, som ble født i Ashton-under-Lyne, og bodde sine første år i Manchester, går dermed glipp av oppgjøret mot Perrotti seniors gamle favorittklubb – akkurat slik han til sin og La Familias store fortvilelse også gjorde under returmøtet på Old Trafford i fjor.

I faresonen

De Rossi, Mirko Vucinic, Marco Cassetti, Max Tonetto og Cicinho er alle ett kort unna å måtte stå over returmøtet på Old Trafford neste onsdag.

UNITED

United kjemper altså på to fronter – hjemme i Premier League, og ute i Champions League. Og hvem vet; etter den senere tids fremragende resultater og ditto forestillinger, er i hvert fall forventningene til laget blitt skyhøye.

Spørsmålet er bare om Cristiano Ronaldo & co. mestrer presset som følger med det å skulle kjempe på to fronter i sesongens avgjørende uker. Kveldens oppgjør blir en test på nettopp det. Klarer man å skaffe seg et bortemål eller to, vil sjansen til en semifinale være betydelig styrket foran neste ukes returmøte i Manchester.

Tre keepere – ingen Foster

United har tre kapable målvakter med til Roma, nemlig Edwin van der Sar, Tomasz Kuszczak og Tom Heaton. Derimot er ikke Ben Foster noensteds å se. Dette skyldes ikke at han måtte bli hjemme for å blåse opp ballonger foran torsdagens 25-årsdag, men at han på grunn av sitt langvarige skadeavbrekk ikke rakk å bli registrert for Champions League-spill før fristen løp ut i januar.

I faresonen

Cristiano Ronaldo og Patrice Evra står begge med to gule kort i turneringen. Det betyr at de vil måtte stå over returmøtet neste onsdag om de skulle pådra seg kort også i kveld.

Skadesituasjonen

Eneste kjente betenkelige faktor foran kveldens kamp, er den usikre skadesituasjonen. Verken Nani eller Louis Saha (begge med strekk i låret) er med på turen til Italia, og det er heller ikke Darren Fletcher, som er ute i seks uker med leddbåndskade i kneet. I tillegg er Michael Carrick, som fikk seg en smell mot Aston Villa, høyst tvilsom. Midtbanemannen måtte avbryte mandagens trening, og svetter med all mulig god grunn i påvente av fysioterapeutens endelige dom.

Lyskeplagede Edwin van der Sar ser derimot ut til å rekke kampen. Foran lørdagens Villa-slakt, overlot han keeperhanskene til Tomasz Kuszczak, men mest av alt som en forholdsregel.

I tillegg har det hersket en viss usikkerhet rundt Patrice Evra og Ryan Giggs. Franskmannen pådro seg en lei smell i kneet under lørdagens kamp, mens Giggsy måtte forlate banen i sluttminuttene på grunn av føling med en strekk bak i låret. Begge de to deltok imidlertid for fullt på mandagstreningen i Roma og bør være klare.

Troppen

Van der Sar, Kuszczak, Heaton; O’Shea, Brown, Ferdinand, Vidic, Pique, Evra, Silvestre; Anderson, Ronaldo, Park, Hargreaves, Scholes, Carrick, Giggs, Eagles; Tevez, Rooney, Welbeck.

Tidligere møter mellom United og AS Roma

Dato

Sted

Res.

Målscorere

12. des. 07

Roma

1-1

Pique

2. okt. 07

Manchester

1-0

Rooney

10. april 07

Manchester

7-1

Carrick 2, Ronaldo2, Rooney, Smith, Evra

4. april 07

Roma

1-2

Rooney

Powered by Labrador CMS