Roma gjester Old Trafford

United tar imot et Roma-lag som må vinne med minst to mål for å ha mulighet til å ta seg videre til semifinalen der Barcelona eller Schalke 04 står på motsatt banehalvdel.

Publisert Sist oppdatert

Utgangspunktet til United er aldeles strålende. Med en ledelse på to mål foran returkampen, som altså går hjemme, tror de færreste på italiensk avansement. Men som Wes Brown uttaler til United sine hjemmesider, så blir absolutt ikke oppgjøret mot Roma en spasertur i parken. «Vi har ikke råd til å sitte bakpå, og vi må glemme at vi leder sammenlagt når vi jager ledermålet.» forteller Brown forsiktig, mens han fortsetter å fokusere på viktigheten av ledermålet. «Jeg tror det første målet vil forme kampen, og forhåpentligvis får vi dette målet.»

Roma

Roma har hatt en sterk sesong, og virker mye sterkere på dette tidspunkt enn når United gruste de 7-1 omtrent på samme tidspunkt ifjor. Etter en solid Inter-dominans i den hjemlige serien, begynte romerene å puste Inter i nakken etter nyttår. Denne brisen har imidlertidig gitt seg, og de fire poengene Mancini sine gutter har til gode på Roma ser ut til å være nok til å sikre det andre Inter-gullet på to sesonger.

Før den første kampen mot United hadde Roma en imponerende lang rekke med gode resultater. Den største prestasjon var nok det de gjorde i Madrid, der de kongelige nok en gang røyk tidlig ut av Mesterligaen. Denne gang på bekostning av Totti og co. Seieren i Madrid viste at Roma også kan bite fra seg på bortebane i Europa. Faktisk har hovedstadslaget bare ett tap borte i Europa denne sesongen, og gjett hvillket lag det var mot? United selvsagt.

Totti fortsatt ute..

Nevnte Totti, som er Roma sin ubestridte ener er fortsatt ikke klar for spill, og er ikke engang med i troppen som reiste til England (les mer her). Manchester-fødte Simone Perrotta er klar for spill etter at han for andre sesong på rad, sist uke, måtte stå over en viktig kamp mot hans fars favorittlag. Utenom Totti reiste heller ikke forsvarsspilleren Matteo Ferrari til Manchester. Aquilani som startet mot United sist uke er regnet som tvilsom, men tok likevel turen nordover. Spillere som står i fare for å miste et usannsynlig semifinaleoppgjør med gule kort er Mirko Vucinic, Marco Cassetti, Cicinho, Daniele De Rossi, Max Tonetto og Philippe Mexes.

Uten deres stjerne Totti er det ingen store stjerner på Roma. Men som vi så i fjorårets oppgjør, og som vi så på Stadio Olimpico for åtte dager siden så er spissen Mirko Vučinić den største trusselen Roma har offensivt. Mannen fra Montenegro viste prov på at han er en god spiller ved flere anledninger sist uke, og kunne fort ha tegnet seg på skåringslisten. Den nevnte skåringslisten tegnet han seg på i det første oppgjøret i fjorårets kvartfinale, da han ble matchvinner på Stadio Olimpico. Spillere som nevnte Perrotta og Daniele De Rossi er solide midtbanespillere som har vært ute en vinternatt før. Begge disse er fast inventar i Italia-sjef Donadoni sine tropper, og skal ikke undervurderes. Vi skal heller ikke glemme den dribleglade brasilianeren Mancini som skåret et av de lekreste målene i fjorårets utgave av Champions League da han driblet Lyon ut av turneringen.

Tropp

Antunes, Aquilani, Brighi, Cassetti, Cicinho, Curci, De Rossi, Doni, Esposito, Giuly, Juan, Mancini, Mexes, Panucci, Perrotta, Pizarro, Taddei, Tonetto, Vucinic, Zotti.

United

Som det ofte går i oppgjør som blir spilt inn i mellom viktige Mesterliga-oppgjør, så tapte United poeng i helgens viktige Premier League-kamp mot Middlesbrough. I en jevn og underholdende kamp kunne United punktert kampen før halvtimen var spilt, men valgte likevel å slippe Southgates menn inn i kampen. Dette resulterte i en nervepirrende avslutning der United – heldigvis – fikk med seg ett poeng. Før denne kampen hadde United seks strake på rad i Premier League, så det er ingenting å si på formen. Det kan vel også nevnes at på de seks foregående PL-seirene så var det bare ett lag som klarte å skåre på United. Det laget heter Newcastle, og de tapte 5-1 i den nevnte kampen.

United fikk det overraskende enkelt i den første kampen. Der vi hadde forventet en lignende trykk som det var i fjorårets kvartfinaleoppgjør på Stadio Olimpico, fikk vi tvertimot det vi ønsket. To mål og ingen baklengs er en ufattelig god fangst borte i Europa! Det skal med andre svært mye til å rote vekk denne ledelsen hjemme i fortet til Fergie. Et fort som forøvrig har vært urokkelig i Europa denne sesongen. Fire av fire mulige seiere har vi fått på Old Trafford, og det med bare å slippe inn ett eneste mål. Ikke bare i Europa har United vært solide på Old Trafford. Bare i Fa-cup kampen mot Portsmouth, i ligacup-oppgjøret mot Coventry og i det begredelige byderbyet mot City har United gått i garderoben med null poeng. Det har også bare vært en eneste poengdeling, den kom i sesongstarten mot Reading.

Skader som bekymrer

Vi fikk alle hjertet i halsen for åtte dager siden da Nemanja Vidic landet forkjært og vred kneet i en duell med Mirko Vučinić. Heldigvis – får en si – det ble bare med to til tre uker på sidelinjen for en av bærebjelkene i United-laget. En forferdelige følelse snek seg også inn på søndag da vår andre midtstopperkjempe, Rio Ferdinand haltet og måtte bytte på slutten av kampen mot Boro. Landslagskapteinen forlot Riverside med en beskyttelsess tøvel på venstre foten, men undersøkelser viste heldigvis at det ikke var snakk om noe brudd. Dette kom som en stor lettelse i United-leiren, og mange mener faktisk at den undersøkelsen kunne definere Uniteds sesong. Faktisk fortalte Fergie på gårsdagens pressekonferanse at Rio kan bli klar allerede til kveldens kamp.

Våre to langtidsskadde slitere Silvestre og Neville er omsider klare for å gjøre sin inntre på førstelaget. På den nevnte pressekonferanse indikerte faktisk Fergie langt på vei at en av de får starte oppgjøret mot Roma. Dette er gode nyheter, spesielt ettersom Neville aldri så ut til å riste av seg de forskjellige skadene sine. Mannen med den endeløse skaderekken, Louis Saha, er selvsagt tvilsom til kveldens kamp. Det samme er portugiseren Nani, som sliter med en strekk. Darren Fletcher er desverre fortsatt ute med sin leie kneskade. Vi husker godt hvordan skotten brilijerte i tilsvarende oppgjør ifjor, men må altså belage seg på omtrent en måned til på sidelinjen i år.

Når det gjelder suspensjoner, så er det ingen som må stå over for United. Det er derimot et par spillere som må være forsiktige, for ikke å pådra seg suspensjon til eventuelle semifinaleoppgjør. Vår eminente venstreback Patrice Evra, og vår friske nykomling Nani har to gule kort for United. Klarer de ikke stoppe dommeren fra å notere dem ned, vil de måtte stå over det første eventuelle semifinaleoppgjøret. Disse kortene blir aldri slettet, så Evra og Nani vil uansett leve i faresonen frem til finalen. Spillere som har ett gult kort er: Van Der Sar, Anderson, Hargreaves, Ronaldo og Rooney.

Dommer

Dommer for kvelden bør være kjent for de fleste nordmenn. Han blir ofte kalt «Roll-on» på grunn av sin manglende hårvekst på hodet, og heter Tom Henning Øvrebø. Øvrebø er nok den beste dommeren Norge har, og viste sist prov på glimrende kvaliteter da han dømte Champions League-kampen Inter Milan-Liverpool. Den nevnte kampen styrte han med jernhånd, og fikk skryt fra flere hold etter oppgjøret. Med seg på linjene har han Geir Åge Holen og Erik Ræstad, mens Svein Oddvar Moen er fjerdedommer.

Fem siste innbyrdes

Lag

Resultat

Målscorere

Roma-Manchester United

0-2

Ronaldo,Rooney

Roma-Manchester United

1-1

Pique

Manchester United-Roma

1-0

Rooney

Manchester United-Roma

7-1

Carrick (2), Ronaldo(2), Rooney, Evra, Smith

Roma-Manchester United

2-1

Rooney

Kilder: ManUtd.com, Wikipedia.com, StretfordEnd.co.uk.

Powered by Labrador CMS