Manchester United Training and Press Conference

– Tok lang tid å få orden på livet

Omveltningen ble stor for Rod Thornley etter at han var ferdig i United.

Publisert Sist oppdatert

Etter 19 år som terapeut i klubben, skilte partene lag i 2019. Plutselig var fast jobb og forutsigbare og intense arbeidsdager en saga blott.

– Det tok lang tid før … Hvordan skal jeg si det? Det tok lang tid før jeg fikk orden på livet igjen. Når du er i fotballen i nesten 20 år – og dette gjelder andre fotballspillere jeg har pratet med også – blir du på mange måter institusjonalisert. Dagene og ukene er fylt opp av og handler kun om fotball, innleder han i intervjuet med united.no.

– Så kommer du ut av det og dagene er helt tomme. Wow … Hva skal jeg gjøre nå, tenkte jeg. Det var vanskelig, innrømmer Thornley.

Samtidig legger Rod, bror av tidligere United-spiller Ben, på ingen måte skjul på at tiden som United-ansatt var helt spesiell for ham.

– Jeg ville ikke byttet det for noe i hele verden og det er det beste jeg noen gang har opplevd. Det åpnet så mange dører for meg og det var så mange oppturer. Det var jo noen nedturer også, slik det er i alle jobber.

– Men høydepunktene var helt utrolige. Jeg fikk reise verden rundt i jobben og koste meg. Det var gøy. Veldig lenge, hvert fall, sier han.

Det er ingen tvil om at det hvilte et enormt ansvar på Thornley og kollegene. Den tidligere United-terapeuten tar oss med en liten tur bak kulissene.

– Det medisinske apparatet hadde ansvaret for at spillerne var klare til å spille. Vi gjorde alt vi kunne for å få til det. Det kunne innebære at vi jobbet til 01.00 om natten før kamp. Sånn var det bare.

– Det var tidkrevende og gøy, men hardt arbeid. Og om du ikke hadde egne arbeidsoppgaver, var det ditt ansvar å hjelpe materialforvalteren. Det var ikke bare en dans på roser. Selv om det var fine hoteller og du ble behandlet som om du gikk på rød løper, står du også på en flyplass ikledd dress, gjennomsvett, klokka tre eller fire om morgenen, utdyper han.

– Vi jobbet hardt som lag og gjorde alt vi kunne for at spillerne ikke kunne ha noen unnskyldninger for å ikke prestere bra. Vi måtte sørge for at de ikke kunne skylde på oss. Vi gjorde absolutt alt vi kunne for å unngå det, sier han om presset.

Som United-ansatt i perioden 2000-2019 opplevde han nærmest utallige, uforglemmelige øyeblikk.

Slik svarer han på hva han husker best: 

Powered by Labrador CMS