Van Persies hemmelige skade

Van Persie forteller om hemmeligholdet rundt skaden som kunne forhindret dette målet.

Publisert Sist oppdatert

Robin van Persie har i et intervju snakket om dramatikken i forkant av Spania-Nederland i VM.

– Jeg bordet flyet til Rio med Van Gaal og det nederlandske laget, og jeg var for å være ærlig virkelig bekymret. Jeg hadde vært ute i nesten åtte uker mot slutten av sesongen, etter å ha blitt sparket bakfra mot Olympiakos i Champions League. Jeg brukte hele dagene på å komme meg, jeg hadde mange timer med rehabilitering, sa nederlenderen ifølge Daily Mail.

– Sjefen ønsket at jeg skulle bevise at jeg var spilleklar i en hel kamp. Jeg hadde ikke spilt mer enn 70 minutter [om gangen] på tre måneder. Men min venstre lyske stivnet i løpet av den første kampen. Ikke bare litt, jeg hadde store smerter. I pausen måtte jeg gi sjefen den verste beskjeden: «Jeg ønsker virkelig å spille 90 minutter for deg, men jeg kan rett og slett ikke spille videre.» Det var en uke før vi skulle møte verdensmesterne.

– Ingen forventet at vi skulle gjøre det godt uansett. Vi – sjefen, doktoren og jeg – bestemte oss for å holde tett om det. Ingen i verden skulle få vite det. Det var for mye på spill for sjefen, for laget, for alle. Noen ganger må du operere på den måten, sa Van Persie, som forklarte det ved å vise til at Nederland hadde mange urutinerte spillere som de ikke ønsket å senke moralen til.

HIGH FIVE: To gode venner feirer RvP-scoring.
HIGH FIVE: Van Persie og Van Gaal feirer førstnevntes mål mot Spania.

Van Persies ekstatiske feiring mot Spania ble også forklart med dette, siden dette målet betydde utrolig mye etter alt dramaet som hadde foregått. Og det betydde mye for flere enn bare Van Persie.

– Det målet, på den største scenen i verdensfotballen, var ikke bare en drøm som gikk i oppfyllelse. Det forandret hele VM for oss, og måten Van Gaal kom inn i Manchester United på.

Les hele intervjuet her.

 

 

Powered by Labrador CMS