Inspirert av konkurransen

Shinji Kagawa skryter av sine angrepskollegaer, og mener Wayne Rooney har alt en fotballspiller trenger.

Publisert Sist oppdatert

Med spillere som Wayne Rooney, Robin van Persie, Danny Welbeck, Javier Hernandez i angrepsrekka, er det ikke noen enkel oppgave å spille seg til fast plass i en av de offensive posisjonene i Manchester United.

Shinji Kagawa, som kom fra Dortmund sommeren 2012, leverte en godkjent førstesesong i United-trøya, men fikk kun 17 kamper fra start i Premier League. Til tross for at han sikkert kunne tenke seg å starte enda flere kamper – ikke minst i rollen bak spissen, forteller han at han trives med den harde konkurransen om plassene.

Han trekker også spesielt frem spilleren som var hans tøffeste konkurrent til 10’er-rollen forrige sesong, Wayne Rooney.

– Det er inspirerende og spennende å spille ved siden av slike verdensklassespillere, sier Kagawa til Inside United.

– Wayne kan gjøre alt på ypperste måte. Han har alt en fotballspiller trenger: lagånd, arbeidsmoral, han takler omstillingen fra angrep til forsvar.

– Man ser ikke slike spillere så ofte. Han spiller for laget, og kan i tillegg både score og notere seg for målgivende pasninger. Jeg kan lære utrolig mye av ham, og jeg elsker å spille sammen med han.

– Van Persie utgjorde forskjellen

Kagawa nevner trekker også frem Robin van Persie, som endte med fantastiske 30 mål i sin debutsesong på Old Trafford:

– Robin utgjorde selvsagt forskjellen med målene sine. Han er glimrende, skryter japaneren.

Kagawa var en av nøkkelspillerne i Dortmund-laget som vant Bundesliga i 2010/11- og 2011/12-sesongen. Dette året ble det kun en andreplass i den tyske ligaen bak suverene Bayern München, men de gule fra Nordrhein-Westfalen nådde til gjengjeld finalen i Champions League.

Artikkelen fortsetter under bildet.

Borussia Dortmund-spillerne fortviler etter å ha tapt mot Bayern München i Champions League-finalen.
Borussia Dortmund-spillerne fortviler etter å ha tapt mot Bayern München i Champions League-finalen.

Også her måtte Kagawas tidligere lagkamerater gi tapt for Bayern München, men Kagawa satte allikevel pris på Dortmunds prestasjoner i Europas gjeveste klubbturnering.

– Det var inspirerende å se Dortmund nå finalen. Jeg ønsker å spille bedre i Champions League neste sesong, og jeg blir oppmuntret av å vite at sjansen for å spille på den største scenen er tilstede, forteller Uniteds nummer 26.

Shinji Kagawa har fått en noe utvidet ferie på grunn av Confederations Cup, og slutter seg til resten av United-troppen i Yokohama 21. juli.

Powered by Labrador CMS