– Van Persie burde vunnet

Nederlenderens landsmann, Ruud van Nistelrooy, synes Robin van Persie burde stukket av med prisen som årets United-spiller.

Publisert Sist oppdatert

 

Etter å ha scoret 30 mål i sin debutsesong for Manchester United ble Robin van Persie kåret til årets spiller av fansen, mens spillerne selv rangerte Michael Carrick som den mest verdifulle.

Ruud van Nistelrooy, som er aktuell med legendekampen mellom United og Real Madrid på søndag, synes derimot at van Persie hadde fortjent å få utnevnelsen av sine medspillere også.

– Det er bare én vinner av den prisen. Selvsagt, Michael Carrick hadde en veldig god sesong, men jeg synes van Persies første sesong var enestående, sa han til manutd.com.

Den tidligere storscoreren fortsatte med å fortelle om hvordan van Persie er så mye mer enn bare en målscorer.

– Han er involvert i nesten hvert eneste United-mål, han bidrar til så mye i det offensive spillet. I mine øyne er han en type som kan bekle både nummer 9- og 10-rollen. Det er sjelden vare, sa han.

Etter van Persies inntog har det blitt mindre spilletid på topp og mindre mål på Wayne Rooney. Van Nistelrooy skulle gjerne sett Rooney tilbake i en mer offensiv rolle neste sesong.

– Jeg skulle likt å se han lengre opp i banen hvor han virkelig kan gjøre skade. Jeg vet han har bevist at han kan spille godt på midten også, men han hører hjemme i angrep, avsluttet nederlenderen.

Powered by Labrador CMS