– Stol på Robin!

Robin van Persie har scoret fire ganger på sine fire siste møter med West Ham.

Publisert Sist oppdatert

Spørsmålet er om den nederlandske storscoreren klarer å sette en stopper for den senere tids minimåltørke når London-klubben dukker opp i siktet hans onsdag kveld.

29-åringen, som allerede har funnet motstandernes nettmasker elleve ganger denne høsten, har ikke truffet baen på sine tre siste opptredener. Forhåpentligvis er West Ham nøyaktig hva han trenger for å gjøre slutt på en, for ham, uvanlig situasjon.

Ruud van Nistelrooy, ex-Red med 150 scoringer på samvittigheten, kan naturligvis ikke love nettsus fra Uniteds nummer 20 i kveld heller. Likevel er han ikke et øyeblikk i tvil om at RvP fortsatt vil levere varene i den røde trøyen.

Men Van Nistelrooy, som nå har rukket å bli 36 år, håper i det lengste på at den syv år yngre Van Persie skal nå tilsvarende høyder som han selv gjorde som Uniteds toppscorer mellom 2001 og 2006.

– Ja, jeg håper det, sier han til ManUtd.com.

– Min tid er over og andre har tatt over, så det håper jeg, gjentar han.

– Robin har allerede bevist at han har funnet seg til rette, noe som ikke alltid er så helt enkelt når man kommer til en ny klubb. Det er som om han alltid har spilt her; han trengte ikke tid i det hele tatt. Han fant formen umiddelbart, scoret mål og sørget for å vinne kamper for laget.

– Jeg pratet med ham (før fredagens avdukning av SAF-statuen), og han fortalte meg at han har det veldig bra her. Men det er den samme følelsen alle får når de kommer hit. Det var det samme med meg.

– Man føler seg som del av familien, og av tradisjonene som omgir klubben. Det gjør at man virkelig får lyst til å gå utpå og prestere, og det er nettopp det Robin gjør nå.

Powered by Labrador CMS