– Southampton var det beste laget!

Men Robin van Persie er fornøy med formen sin.

Publisert Sist oppdatert

Mandag kveld klatret rødtrøyene fra Manchester opp på tredjeplass på tabellen etter å ha slått Southampton 2-1 på St. Mary’s.

To Robin van Persie-scoringer var nok til å sikre Uniteds femte strake seier.

Det var spissen naturligvis fornøyd med, mens Louis van Gaal og Ronald Koeman er enige i at hjemmelaget var det beste laget mandag kveld.

Saken oppdateres…

Louis van Gaal

Van Gaal er garantert fornøyd med sin femte strake seier, men innrømmer at laget fra sørkysten var det beste laget spillemessig.

– Jeg synes Southampton spilte bedre enn Manchester United i dag, men vi var de heldige i dag. (…) Vi mistet ballen altfor lett i førsteomgangen, sa Van Gaal etter kampen.

At målene kom av to Southampton-tabber er også oppsiktsvekkende, mener han.

– Det første var en gavepakke, og det andre var veldig fint av Van Persie – men målvakten [Forster] burde ha kommet ut og plukket, men det gjorde han ikke; så vi var veldig heldige.

Om Paddy McNair: – Han hadde ingen selvtillit, og gjorde tre feil allerede. Det er veldig skuffende for både meg og Paddy, sa nederlenderen om den unge midtstopperen som måtte byttes av tidlig i kampen som følge av dårlige prestasjoner.

– I andre omgang gav vi ikke så mye bort, de hadde kanskje fire sjanser; ikke så mange – til tross for at Southampton var det beste laget.

– Vi spilte ikke godt nok, vi var de heldige – kanskje fordi vi er i et momentum …? Vi er nødt til å jobbe og trene hardt.

Robin van Persie

Landslagsspissen har vært under hardt vær de siste månedene, og har jevnt og trutt blitt kritisert for å score for lite mål. Nå viser det imidlertid seg at tilliten Van Gaal gir ham gir resultalter.

Van Persie mener rødtrøyene er på vei oppover igjen, etter en tøff start på sesongen.

– Vi slåss hardt, og vi ordnet det til slutt. Det var en tøff kamp, de [Southampton] er et godt lag, og vi forventet at det skulle bli tøft, sa Van Persie etter kampen, og fortsatte:

– Dette er vår femte seier på rad – vi er på vei opp!

Robin van Persie.
Robin van Persie.

– Jeg har følt meg svært bra de siste ukene, formmessig, jeg spiller lett 90 minutter. Det er bare å ha troen, og til slutt kommer målene og assistene, så jeg må bare holde det gående nå.

– Vi må ta kamp for kamp, neste motstander er Liverpool, og det ser vi frem til, konstaterte nederlenderen.

Ronald Koeman, Southampton-manager

Koeman har tatt Premier League med storm, og har på imponerende vis tatt et «ribbet» Southampton-lag til et nytt nivå – til tross for å ha mistet en rekke nøkkelspillere til andre engelske storklubber.

Han er skuffet over resultatet, og mener hans gutter var det beste laget.

– Jeg synes vi var det beste laget i dag, sa han.

– Vi spilte fotball i dag, vi spilte angrepsfotball og forsøkte å presse dem. (…) Forskjellen i dag var ikke hvem som spilte fotball i dag, det var Van Persies kvaliteter etter våre tabber, fortsatte han.

Ronald Koeman.
Ronald Koeman.

– Vi var ikke dårligere i dag, vi hadde flest sjanser, og vi hadde mest balleinnehav. (…) Jeg fortalte spillerne at ‘vi tapte ikke mot United – vi tapte som følge av egne tabber’. (…) Det første målet var en gavepakke, og det andre målet var etter frispark fra 35-40 meter…

Koeman gjentar seg selv:

– Vi tapte mot City fordi de var et bedre lag, men jeg synes ikke vi tapte mot Arsenal og United fordi de var bedre enn oss. De vant fordi de var bedre enn oss på å straffe etter motstanderens feil. Robin van Persie var forskjellen i dag.

Powered by Labrador CMS