– Vil gjenerobre!

Ingen klubb har klart å gjenerobre Champions League-pokalen. Slikt tenner Sir Alex.

Publisert Sist oppdatert

Som tittelforsvarer av Champions League er Uniteds manager nå veldig tent på å vinne den store pokalen igjen. Ingen klubb har klart å vinne Europacupen to år på rad siden AC Milan gjorde det i 1989 og 1990, men siden turneringen i 1992/93 ble omdøpt til Champions League har ingen klubb klart å gjenerobre pokalen.

– Vi kan skape historie, og det sikter vi på, sier Sir Alex, og fortsetter.

– Det faktum at ingen har klart å gjenerobre Champions League-pokalen viser bare hvor vanskelig det er å vinne denne turneringen. Likevel tror jeg vi har en stor mulighet til å klare det.

United-sjefen ser for seg at Barcelona er sugne på revanje etter semifinaletapet sist sesong.

– Jeg tror Barcelona blir en stor trussel denne sesongen, men forhåpentligvis blir det helengelsk finale igjen, med oss som finalist og oss som vinnere!

Etter triumfen i 1999 tok det tre sesonger før United klarte å komme til semifinalen i Champions League. Sir Alex tror United er bedre rustet til å vinne CL-pokalen igjen nå enn i -99.

– Laget nå er mye mer fleksibelt enn det som vant i 1999. Det var fleksibiliteten som gjorde at vi vant i Moskva. Vi kunne snu rundt på ting i en fase av kampen da Chelsea dominerte.

Første hinder mot en forhåpentligvis lang og suksessfull marsj mot Roma i april, er Villarreal på Old Trafford onsdag. Villarreal vant i helgen 1-0 over Deportivo La Coruna. Med på seieren var blant andre Robert Pires, ikke ukjent fra mange år i Arsenal.

– Kampen mot United blir noe helt annet enn den mot Deportivo. Det blir en velig intens match, og det kan bli vanskelig å holde konsentrasjonen på topp under hele kampen. Vi må levere på vårt absolutt høyeste nivå, sier Pires, som nettopp har kommet tilbake etter skade. Den franske midtbanespilleren spilte de siste 23 minuttene i helgen, men det er ventet at han spiller fra start mot United.

Kilde: goal.com, red news.

Powered by Labrador CMS