– Målet hans er å bli United-manager

Rio Ferdinand er bombesikker på at Wayne Rooney har siktet seg inn på managerjobben i United. – Om han sier noe annet lyver han, sier Ferdinand.

Publisert Sist oppdatert

Wayne Rooney og Rio Ferdinand vant praktisk talt alt sammen som United-spillere under Sir Alex Ferguson og de to tidligere lagkameratene har fremdeles god kontakt med hverandre.

Rooney: – Jeg har mye å bidra med

I januar vender Wayne Rooney tilbake til engelsk fotball som spillende trener for Championship-klubben Derby.

– Timingen må være riktig

I første omgang skal Uniteds og Englands mestscorende spiller gjennom tidende fokusere på sin aktive karriere som spiller, men tanken er at han på sikt skal få en viktig rolle i Phillip Cocu sin trenerstab på Pride Park.

CHAMPIONS LEAGUE-SUKSESS: Wayne Rooney intervjues av sine tidligere lagkamerater Rio Ferdinand og Owen Hargreaves. Trioen var svært sentral da United gikk til topps i Champions League i 2008.

Ferdinand er imidlertid sikker på at Rooney har en helt annen jobb i tankene på sikt.

– Hans ultimate mål er å bli manager i Manchester United, 100 prosent. Det er et faktum. Om han forteller deg noe annet lyver han. Det er det han virkelig vil, men kun tiden vil vise om han vil få muligheten til å gjøre det, sier Ferdinand til BT Sports. 

Rio Ferdinand og Wayne Rooney var lagkamerater i United i nesten ti år, og var sentrale brikker i Sir Alex Fergusons siste mersterlag.

Sammen vant de to både Premier League, Champions League, Klubb-VM og ligacupen.

– Forstår den nye generasjonen

Om Rooney en dag skal følge i fotsporene til Ferguson, David Moyes, Louis van Gaal, José Mourinho og Ole Gunnar Solskjær som United-manager, er det flere brikker som må falle på plass, mener den tidligere stopperkjempen Ferdinand.

– Timingen må være rett. Frank (Lampard, red. anm) var på rett sted til rett tid. Kan det skje for Wayne? Vi får se, sier Ferdinand.

AVSLUTTER MLS-KARRIEREN: Wayne Rooney har vært en viktig bidragsyter for DC United, men i januar vender han tilbake til England når Derby County blir hans nye arbeidsgiver.

Ferdinand er uansett ikke i tvil om at Rooney har mange av kvalitetene som skal til for å kunne lykkes som manager. 

– Han er ikke redd for å si sin oppriktige mening og det er positivt. Det er vanskelig å lese Wayne noen ganger og det er en styrke for en manager også. I tillegg er han i en alder der han forstår dagens generasjon med spillene, sier Ferdinand.

Wayne Rooney er nummer seks på adelskalenderen over spillere med flest kamper for Manchester United med sine 559 obligatoriske kamper i United-drakten.

Rooney gjorde seg likevel upopulær blant mange United-fans ved å flørte med en United-exit to ganger. 

Powered by Labrador CMS