Endelig på scoringslista

Uniteds 20. målscorer for sesongen hadde ikke scoret på fem år. Nå vil han ha ny kontrakt.

Publisert Sist oppdatert

De siste årene har Rio Ferdinand hatt en lei tendens til å ikke finne nettmaskene. Midtstopperen har tidligere gitt uttrykk for hvor glad han er i å score mål – noe han passer på å illustrere de gangene det faktisk skjer.

Men det er ikke altfor ofte 34-åringen har fått æren av å løfte hendene i været og høste hyllesten.

Forrige gang var nærmere bestemt 12. januar 2008. United banket Newcastle 6-0 på Old Trafford og Ferdinand noterte seg for sin syvende scoring for klubben.

Mot Swansea 12. mai 2013 – Fergusons avskjedskamp på Old Trafford – gjorde han omsider comeback på scoringslista. Etter en corner spratt plutselig foran Ferdinand som befant seg på bakre stolpe og med et volleyskudd selv Paul Scholes ville vært misunnelig på, banket han ballen utagbart i nettaket.

Dermed ble Ferdinand også Uniteds 20. målscorer i 2012/13 – noe som er ny klubbrekord.

Les også: Aldri hatt flere målscorere

Det har vært spekulasjoner om Ferdinand forsvinner fra United i sommer ettersom midtstopperen ennå ikke har signert ny kontrakt. Tilbud har visstnok kommet fra midtøsten, Russland, Frankrike og Brasil, men Ferdinand selv ønsker å bli på Old Trafford.

– Jeg må snakke med styret og forhåpentligvis kan sjefen legge inn et godt ord for meg, sier Ferdinand som skryter hemningsløst av kveldens hovedperson.

– Det er fenomenalt hva han har oppnådd. Det sier litt om hvilken type person han er og hvor høyt han ønsker å vinne.

Powered by Labrador CMS