– Meulensteen forlater United

The Independent hevder at nederlenderen føler han får for lite ansvar under Moyes’ modell.

Publisert Sist oppdatert

Det har vært heftig spekulert i hvorvidt førstelagstrener René Meulensteen fortsetter sitt arbeid på Carrington, eller om han forlater skuta nå som Sir Alex Ferguson har trappet ned. Meulensteen var lenge favoritt til å overta managerjobben i Wigan, men fredag annonserte klubben at Owen Coyle er ansatt som ny manager.

Til tross for at Wigan-jobben nå er tatt, hevder The Independent at Meulensteen uansett pakker sekken og forlater United, til tross for at United ønsker å beholde Meulensteen som Moyes’ assistent.

Avisen skriver at hovedgrunnen til at Meulensteen reiser er at Moyes har en langt mer aktiv stil på treningsfeltet enn hva Ferguson hadde, og at Meulensteens rolle derfor vil bli marginalisert. Mens Ferguson i stor grad overlot det daglige treningsarbeidet til trenerne, er David Moyes mer tilstede og styrer treningene.

Meulensteen: – Jeg returnerer 1. juli

Meulensteen har fått mye skryt for jobben han har gjort på Old Trafford siden 2001 (med unntak av et lite opphold som manager i Brøndby i 2006/07), senest fra Robin van Persie, som mener landsmannen er hovedgrunnen bak sin tekniske forbedring etter overgangen fra Arsenal.

Ifølge The Independent er Nederland eller Midtøsten mest sannsynlig destinasjon for 49-åringen. Han har tidligere trent Qatars U 18-lag, samt to klubblag i Qatar.

Fra før har keepertrener Eric Steele og assistentmanager Mike Phelan måttet forlate klubben etter at David Moyes ble ansatt. Moyes har tattt med seg keepertrener Chris Woods fra Everton, og det er også forventet at han henter sin tidligere kollega Jimmy Lumsden inn portene på Old Trafford.

Foreløpig har verken Manchester United eller René Meulensteen bekreftet at nederlenderen forlater klubben, og det siste Meulensteen selv har sagt om sin fremtid er at han skal returnere til treningsfeltet 1. juli.

Powered by Labrador CMS