– Joda, jeg kjenner Guus

I et intervju med Sky Sports røper Rene Meulensteen at han har vært i kontakt med flere potensielle arbeidsgivere.

Publisert Sist oppdatert

Helt siden det ble klart at Uniteds påtroppende manager David Moyes ikke ønsket å ha Mike Phelan og Eric Steele med seg i Uniteds nye trenerteam, har det blitt spekulert i førstelagstrener Rene Meulensteens skjebne.
Onsdag ettermiddag kom så omsider bekreftelsen på det de fleste nok hadde regnet med – at heller ikke Meulensteen blir med videre.

Dermed må den 49 år gamle nederlenderen ut på jobbjakt. Akkurat det blir nok hans minste problem, for kvalifikasjonene er det neppe noe i veien med.

Hva det til syvende og sist ender opp med, vet han kanskje ikke selv en gang. Likevel, det går rykter om at han vil slå seg sammen med landsmann Guus Hiddink, som for tiden er manager i russiske Anzhi Makhachkala. Hiddink har ikke bare hatt det enkelt siden han ble ansatt for et år siden, og kan ganske sikkert ha god bruk for Meulensteens egenskaper.

Men den arbeidsløse 49-åringen ønsker ikke å være konkret med hensyn til veien videre. Isteden nøyer han seg med å si følgende:

– Jeg har snakket med flere interessenter; og ja, jeg kjenner Guus Hiddink i Anzhi. Så får vi heller bare vente og se hva fremtiden bringer.

– Min andre familie

Uansett føler han et visst vemod når han nå forlater Old Trafford. Bortsett fra et lite vellykket halvår som sjef for danske Brøndby, fra juni 2006 til januar 2007, har han tross alt hatt Old Trafford/Carrington som arbeidsplass i tolv år. Det har han opplevd å være del av en familie, forklarer han:

– Hver morgen før jeg dro hjemmefra, sa jeg alltid til konen min at nå reiser jeg til min andre familie. Det var nemlig sånn det føltes. Jeg elsket å dra inn til Carrington. Men sånn er fotballen. Forandringer skjer. Noen ganger til det bedre, andre til det verre.

– Jeg må imidlertid få sagt dette: Jeg håper United får oppleve like mye suksess under David Moyes som jeg har fått oppleve der. Manchester United vet hvordan Premier League skal vinnes, og jeg tror David og hans støtteapparat vil være smarte nok til å bruke erfaringen som finnes i spillergruppen til å oppnå det.

Med et par spillerkjøp er jeg derfor sikker på at United vil være en sterk utfordrer til tittelen også kommende sesong.

Om Sir Alex Ferguson:

– Han har betydd så mye for meg. Det er han som har gitt meg muligheten til å bli den treneren jeg er. Nå håper jeg å kunne fortsette trenerkarrieren i samme gate som hittil.  Og, uansett hva fremtiden måtte bringe, vet jeg at Sir Alex aldri vil være mer enn en telefonsamtale unna dersom jeg skulle føle behov for gode råd.

Powered by Labrador CMS