– Ferguson ville ikke hentet Zlatan

Rene Meulensteen hevder hans tidligere sjef ikke ville hentet Zlatan ved ni av ti tilfeller, men tror svensken kan lykkes.

Publisert Sist oppdatert

Fredag ble det offisielt at Zlatan Ibrahimovic blir United-spiller neste sesong. Overgangen har skapt tro og håp for mange United-supportere, mens motstanderenes fans er fylt med frykt.

Forhåpentligvis i alle fall, og isåfall med god grunn.

Til tross for at Zlatan er en av verdens beste spillere, hevder Rene Meulensteen at Sir Alex Ferguson ikke ville hentet svensken til United.

– Kanskje ni av ti ganger ville ikke Ferguson gjort valget som er gjort. Grunnen til det er alt han ville gjøre med de unge. Ta de med og utvikle de som spillere, forteller den tidligere United-assistenten til The Sun.

– Hadde Ferguson dog følt at tilfellet var det éne av ti, så ville han hentet Zlatan. Litt som å hente Laurent Blanc i 30-årene etter Jaap Stam dro. Det er et lignende scenario.

– For å være suksessfull handler det om hvem som er tilgjengelige. Så, som manager, blir du dømt på resultater. Du spør kanskje om overgangen passer og er hva United trenger. I denne situasjonen bringer Zlatan karisma og personlighet. Mourinho har jobbet med han før og nølte ikke med å hente han.

– Lik situasjon som Van Persie

Meulensteen sammenligner Zlatan-overgangen med da United hentet Robin van Persie.

zi4
RISIKO?: Rene Meulensteen hevder Zlatan kan møte på problemer fordi han ikke har erfaring i Premier League.

– Strategien var åpenbart å bygge og utvikle unge spillere med potensial, men med Van Persie var det en annen grunn. Han hadde begjær og var en vinner. Noen ganger gjøres et valg utifra om spilleren passer klubbens situasjon.

– Robin hadde bevist seg allerede. Med Zlatan er det en liten risiko ettersom han aldri har spilt i Premier League før. Han kommer til å finne ut at ingen av topp-lagene vil ta enkle poeng mot de mindre klubbene. Jeg ser på det at han har vært i så mange forskjellige ligaer, og levd opp til hans rykte over alt.

– Jeg er sikker på at dersom han holder seg i form og blir administrert godt, så vil han lykkes.

Til slutt insisterer Meulensteen på at Rooney fortsatt har en viktig rolle i United, til tross for at United har hentet en stjernespiss som Zlatan.

– Til og med i EM spilte Rooney godt. Han vil være veldig nyttig for United og jeg vet at Mourinho er en stor fan av han.

Powered by Labrador CMS