– Ante ingenting!

Ikke en gang Sir Alex’ nærmeste betrodde medarbeidere var klar over at noe var i gjære.

Publisert Sist oppdatert

Førstelagstrener Rene Meulensteen, for eksempel. Den 49 år gamle nederlenderen har årevis tilhørt sjefens innerste krets, men likefullt bedyrer han at han ikke ante noe før Sir Alex slapp sjokkmeldingen på Carrington onsdag morgen.

– Da ble vi kalt inn på kontoret hans, og han fortalte oss om avgjørelsen, sier Meulensteen til Sky Sports News.

– Det har jo lenge lagt i kortene, og det har jo blitt spekulert i det hver eneste sesong; men manageren har holdt kortene tett inntil brystet. Nå følte han imidlertid at tiden var inne, og dermed bestemte han seg.

– Sir Alex er jo en mann som tenker veldig mye, og det har han helt sikkert gjort også i forbindelse med denne avgjørelsen. Så jeg ønsker ham alt godt; han har vært fantastisk for klubben, for Manchester United. Nå håper jeg bare at fansen støtter opp om nestemann, hvem det nå måtte bli, like mye som de har gjort om Sir Alex.

– Enorme kunnskaper

Overfor MUTV forteller Meulensteen videre om hvordan det egentlig har vært å arbeide under Ferguson:

– Han er fantastisk å jobbe sammen med. Han besitter enorm kunnskap og et kolossalt pågangsmot som har drevet oss alle fremover. Måten vi kom tilbake på denne sesongen er et klart eksempel på nettopp det.

– I denne forbindelse vil jeg også benytte anledningen til å gi uttrykk for at folk har en fullstendig uriktig oppfatning av ham som menneske. Det skyldes at kameraene portretterer et annerledes bilde enn slik han er til daglig, hvordan han er å jobbe med.

– Jeg kan fortelle at det har ikke gått en dag uten at vi har ledd sammen. Han elsker å vitse og fleipe med folk, samtidig som han ikke har noe imot at vitsene rammer ham selv.

– Har fortsatt mye å tilby

– Manageren har lært seg å delegere og å stole på medarbeiderne sine, og derved overlate mye av ansvaret til trenerapparatet. Det har bidratt til å skape et veldig, veldig godt arbeidsmiljø her.

På spørsmål om han er fornøyd med at Ferguson fortsatt kommer til å spille en rolle på Old Trafford, som klubbdirektør og -ambassadør, lyder svaret fra Meulensteen:

– Så absolutt! Det ville ha vært fullstendig meningsløst om han helt og holdent forlot det vi har her. Bak i kulissene har han, etter min mening, fortsatt mye å tilby.

Powered by Labrador CMS