US-foredrag stor suksess

MANCHESTER: Journalist i United-Supporteren, Bjarte Valen, holdt foredrag for rundt 60 av de reisende før Manchester-derbyet.

Publisert Sist oppdatert

Åtte ganger i året sender Supporterklubben magasinet United-Supporteren til våre medlemmer. Bladet inneholder eksklusive intervjuer med spillere og trenere, omfattende reportasjer og mye mer.

Det var spørsmålet US-journalist Bjarte Valen tok for seg da Supporterklubben inviterte de reisende på hjemmekampen mot Manchester City til et helt nytt tilbud.

Stort engasjement

Rundt 60 skandinaver møtte opp i konferansesalen på Crowne Plaza og lyttet ivrig til Valen i nesten to timer.

Valen fortalte blant annet om de store forskjellene for pressen før og nå og hvordan han jobber med å finne historiene du ikke har hørt om noen andre steder, samtidig som han viste til konkrete eksempler fra magasinet.

I tillegg til en rekke artige og interessante anekdoter opplevd gjennom arbeidet. Quiz og spørsmålsrunde ble det også tid til.

«Dokument Moyes» skapte mye debatt hos publikum, mens historien om at Ron Atkinson en gang holdt pressekonferanse fra et solarium ble tatt imot med mye latter.

– Elsket de små historiene

Tilbakemeldingene var utelukkende positive:

– Det å få bakgrunnen for hvordan journalisten jobber med sakene var veldig interessant, sier Bjørn Rushfeldt (for øvrig Sigurds tremenning).

– Jeg elsket de små historiene. Det var veldig fascinerende, fortsetter United-supporteren fra Kirkenes.

– Det overrasket meg hvor vanskelig det egentlig er. Vi vet nå at det ikke bare er å google på nettet og ta en telefon. Det ligger mer arbeid bak enn det vi trodde, sier reisekamerat Håvard Rushfeldt.

Valen imponert over publikum

– Noe av det mest givende med jobben som journalist er den direkte kontakten med leserne, eller i dette tilfellet lytterne. Det gir oss muligheten til å forklare hvilke tanker som ligger bak de redaksjonelle prioriteringene vi gjør, og hvordan vi går frem for å løse sakene rent praktisk, sier Valen, som satte stor pris på tilbakemeldingene fra publikum.

– Jeg ble imponert over publikum. Ikke bare over selve fremmøtet, men også av spørsmålene som kom underveis som både var reflekterte og innsiktsfulle.  Vi setter pris på alle tilbakemeldingene vi får, enten det er ris eller ros, for det hjelper oss til å utvikle US videre.

– Jeg snakket med en del av tilhørerne etter seansen, og fikk flere innspill og idéer til saker for fremtidige utgaver av US. Noen av innspillene var rundt temaer som vi ikke har diskutert så ofte i redaksjonen og det understreker bare hvor nyttig det er med direkte kontakt mellom redaksjonen og leserne av US.

Vil tilbys videre

Tur ansvarlig Jørgen Rangnes utelukker ikke at gratistilbudet blir med videre også utover sesongen.

– Tanken er at det kan ligge mye interessant for våre reisende ganske lett tilgjengelig både å organisere og gjennomføre på en slik tur. Samtidig er vi alltid på jakt etter å utvikle turproduktet vårt, og da må vi hoppe i det. Dette arrangementet hadde vi ikke påmelding på, det ble tilbudt gratis og som et lavterskeltilbud så vi hadde ingen peiling på hvor mange som ville dukke opp. Derfor var det svært gledelig at så mange som nesten 70 stykker kom, sier Rangnes.

–  De umiddelbare tilbakemeldingene var svært positive. Nå har vi gjort oss noen erfaringer, og vi vil helt sikkert tilby noe lignende igjen.

Powered by Labrador CMS