Hvem er Reece James?

Unggutten kom inn mot LA Galaxy og scoret to flotte mål.

Publisert Sist oppdatert

Han er 20 år gammel, og hittil best kjent for å være en yngre bror av Matthew James, den tidligere United-junioren som for to år siden ble snappet opp av Leicester City. Ut i fra det han presterte i 7-0-seieren over David Beckhams gamle klubb på Rose Bowl, tør vi imidlertid spå at vi nå står foran et familiært rollebytte, og at Matt heretter må tre inn i skyggen og finne seg i å bli omtalt som Reece James’ storebror.

De to brødrene fikk aldri sjansen til å være på Old Trafford til samme tid. Reece ankom nemlig klubben først etter at Matt  hadde forlatt den. Reece kom fra Preston, hvor han nettopp hadde fått beskjed om at det ikke ville bli satset på ham, og skrev deretter under for United etter en kort prøveperiode på Carrington.

Fakta om Reece James

Født: 7. november 1993, i Bacup, Lancashire
Høyde: 178 cm
Posisjon: Forsvar/midtbane
Til United: 5. juli 2012
Førstelagskamper: 0
Tidligere klubber: Rossendale, Blackburn, Preston

 

Manchester United v Los Angeles Galaxy
Shinji Kagawa (t.v.) og Reec James feirer det første av sistnevntes to mål mot LA Galaxy.

Siden den gang har Reece James vært i rivende utvikling. Han fikk 13 kamper (8+5) for Warren Joyces U21-lag i sin første sesong, og deretter 23 (alle fra start) i fjorårssesongen. Den innledet han forresten på lån i Carlisle, men ble skadet og returnerte til Manchester etter bare to opptredener. Siden var han altså fast inventar på U21-laget, hvor hans stabilt gode spill førte til at han ble plukket ut som en av tre nominerte til prisen som Årets reservelagsspiller.
Men det var ikke bare hans fotballegenskaper som ble lagt merke til. James er også en typisk lederskikkelse. Det ble han belønnet for da han mot slutten av sesongen ble utnevnt til lagkaptein.

Anvendelig

Reece James har vist at han med hell kan benyttes både som midtstopper, venstreback eller som sentral midtbanespiller. Han er hurtig, han liker å bli med fremover, og han har en giftig venstrefot. Det siste fikk  han ikke minst vist med sine to lekre avslutninger i førstelagsdebuten mot LA Galaxy.
Hvorvidt talentet er stort nok til at Reece James klarer å slå igjennom på Old Trafford, det vil tiden vise. Han har fortsatt en lang å gå.

Hva tror du? Har Reece James det som skal til for å lykkes i United?

 

 

Powered by Labrador CMS